lørdag den 12. august 2017

Præstø og Frederiksminde


Skibinge Kirke

Da jeg kom hjem fra arbejde i går blev firmatelefonen slukket, og den bliver tændt igen 4. september om morgenen, når jeg møder på arbejde. Indimellem ligger 23 dages ferie, som bl.a. omfatter tre besøg på restauranter med Michelin-stjerne: Frederiksminde (Præstø), KOKS (Færøerne) og Kadeau (Bornholm).

Den første uge er uden hunde, så i morges kom Lille Bjørn og Max på hundepension tæt på Præstø, og de bliver hentet igen næste lørdag.

Værelse med udsigt

Kirsten er født og opvokset i Præstø, så jeg fik en guidet tur i og omkring Præstø inden vi tjekkede ind på Frederiksminde. En rundtur på Jungshoved, kaffe og let morgenmad på cafeen på Præstø Rådhus, en tur rundt i byen, en øl på SIV & Co og en tur til Skibinge Kirke, hvor vi blev gift for snart 38 år siden.

Udsigt over fjorden, bl.a. til Kirstens barndomshjem

Vi havde bestilt et Sanseophold på Frederiksminde, så direkte efter at have pakket ud fik vi kaffe og kage, gik en tur, og begyndte at lade op til aftenens 9-retters menu.

Det er et af de mest fantastiske måltider jeg har oplevet, måske det bedste nogensinde. 10 snacks med champagne, og 9 retter med genialt parrede vine, sommelier Emilie Øst-Jacobsen og hendes kolleger har  gjort det fantastisk. Jeg skriver mere i morgen, lige nu skal jeg mentalt fordøje dette enestående måltid

Snacks og champagne














Saltet dansk makrel med østers, salat fra haven, grønne tomater og persille



Udsigt 18:37

Tatar med karseolie, peberrod, asier, surdej og cornichonmayonnaise


Kartofler fra haven med tørret pighvarrogn, tangolie, syltede asparges og Tegel ost

Grillet grønt med porreolie og sauce på fermenterede grøntsager


Bagt skærising med havesyre, salat, persille og kærnemælkssauce

 

Barbecue gris med enebærrøgede courgetter, havgus og gulerødder

 
Udsigt 19:59

Grillede kalvebrisler med kantareller og vilde løg


 
Udsigt 21:29

Mælkeis med jordbær, hyld og fermenteret honning



Udsigt 21:54

Æbleis med havesyre og dild


Kaffe og sødt





Ingen kommentarer:

Send en kommentar