tirsdag den 28. december 2021

Tilbageblik over det bedste år nogensinde, magiske øjeblikke og planer

Fra en magisk weekend på Bornholm

2021 er blevet mit bedste år nogensinde. Jeg kan argumentere for det – nogle af argumenterne kommer nedenfor – men først og fremmest er det mentalt: jeg har gennem hele året kunne mærke, at jeg havde det godt, og agerede fornuftigt i langt de fleste situationer. Jeg har været i god balance. 
På privatfronten har vi – inkl. den nærmeste familie - det alle godt. Kirsten og jeg gør vores for at holde os fitte og i fornuftig form, og vi kan bestemt ikke klage over vores helbred, selvom jeg stadig har det lidt anstrengt når noget, ikke er helt som det plejede at være, og får at vide at det er aldersrelateret … 

På hundefronten har året været uovertruffet. Jeg vil ikke gå i detaljer her, interesserede har kunnet læse om det i mange blogindlæg, men grundlæggende har jeg fået styr på den mentale del af det at træne og konkurrere med ikke mindst Max og det har givet en masse fantastiske oplevelser. Med Otto er jeg godt på vej; vi er i en rivende udvikling og fundamentet er solidt med en superglad, opmærksom, lærenem, hurtigt opfattende mv. hund. Føreren er lidt tungere i optrækket, men får heldigvis professionel hjælp på flere fronter 😊 

Årets højdepunkter bredt, jeg har valgt et lille udpluk. 

En masse dejlige ture til Bornholm, og ikke mindst den årlige ferie med svenskerne

En stribe gensyn med fantastiske film som Gold Diggers of 1933, Queen Christina, Love Me Tonight, Jean Vigos film  og sidst men ikke mindst La Règle du Jeu

Endnu et år med mange kulinariske oplevelser, her vil jeg nævne besøget på Gemyse  og et blandt flere på Bistro 17

Nogle ganske særlige oplevelser er middage i forbindelse med hundearrangementer i godt selskab. Jeg mindes bl.a. besøg på Râzapâz i Rønne  med Lonni, Møf i Århus  med Mette, Provianten i Gudhjem med Liv, Jacob og Aura og Skipperly i Ballen  med Anita, Amanda, Louise og Henrik. Og ikke at forglemme en fantastisk 5-retter med tilhørende vine på Vinøst i Svaneke. 

Max til DM

Der er mange kandidater til årets bedste prøve med begge hundene, og jeg har valgt at slå to fluer med et smæk: de to bedste prøver var prøverne til DM. Begge hundene gik fantastisk og jeg var præcis, hvor jeg skulle være, da vi skulle præstere. 

 Det enkleste udtryk for den mentale læringsproces er at jeg har formået at adskille prøveoplevelsen fra pointene og placeringen. Alle, der kender mig, véd at det har været en MEGET sej proces for mig at komme dertil, men jeg er blevet god til det:
  1. Glæde mig over oplevelsen med hundene, hvor det nu er normen at vi er i boble. 
  2. Opfatte det som bonus, hvis det giver gode point. 
  3. Opfatte det som ekstra bonus, hvis pointene rækker til en god placering. 
Jeg har forsøgt at beskrive det i Til glæden.

I 2021 tog Max og jeg endegyldigt afsked med NW. NW2 er for svært for os, og vi holder nu fokus på rally. 

Ottos og mit fokus er primært rally, sekundært NW. Vi har flirtet med tricks og færdighedsprøver og sågar været til en FS1-prøve. Måske kommer lysten igen, men den mangler p.t., og indtil den kommer igen er den del af hundeverdenen kun en, jeg følger sporadisk med i. 

Med Max er fokus nu rettet mod at komme til DM 2022, kvalificere os til Årets Hund 2022 og at komme på landsholdet til NM 2022. 

Med Otto er der behov for grundlæggende at arbejde med fri ved fod, vedvarenhed og specifikke momenter. Ikke noget svært, men noget der tager tid. Om det rækker til at DM og/eller Årets Hund 2022 kan kun tiden vise, det er ikke vigtigt. 

Min kalender bærer tydeligt præg af planerne og indsatsområderne, og viser også hvor superpriviligeret jeg er med at have adgang til masser af dygtige trænere i nærheden.

Otto skal på fri ved fod kursus hos Anja (både fysisk og online) – Anita og jeg har aftalt at træne og filme sammen, så der bliver skarp disciplin om online-kurset - og fortsætter den faste rallytræning hos Johanna, Camilla Schapel og Karina Al-saffar, og naturligvis NW-træningen hos Merete.

Max fortsætter hos Johanna og Camilla og kommer i fokus på enetimer (sammen med Liv og Anja) hos Ida Lindgren, samt kurser hos Tytti Lintenhofer, Helle Sejer og Ida Lindgren – de sidste to kommer Otto også med på. Vi er også en gruppe rallyentusiaster der har aftalt at mødes og træne specifikt nordisk.

Planerne er der styr på, og de er i fuld gang med at blive udført, det har intet med årsskiftet at gøre. 

Hvordan kommer det til at gå?

Ja, det kan man jo gætte på. For et år siden var der Quiz 2021, den afgøres på fredag, når jeg har vejet mig. Hvordan 2022 kommer til at forløbe kan alle være med til at gætte med om i Quiz 2022.

Det eneste sikre er, at det der driver mig, er glæden ved at kunne arbejde med Max og Otto og få en masse dejlige træningsoplevelser og prøveoplevelser – hvis det medfører gode point og placeringer tager jeg imod med kyshånd, men det bliver aldrig drivkraften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar