fredag den 3. september 2021

Til glæden


Jeg har virkeligt meget at glæde mig over, og det kunne jeg skrive vidt og bredt om. Jeg er privilegeret på mange områder og jeg gør hvad jeg kan, for at skabe glæde for mig selv og mine omgivelser.

Nogle gange er det dejligt, når andre sætter ord på det, man har tænkt lidt over, og man ønsker, at man havde skrevet det selv. Emmy Simonsen har skrevet blogindlægget Dans hver dans, som var det den sidste, hvor hun beskriver sin og Heros optræden på Crufts 2019, som hun var skuffet over. 

Tre dage efter var han død, og hun ville have ønsket, at hun havde nydt deres sidste dans sammen. Jeg har udtrykt det på andre måder, men det er præcis, hvad det handler om: At nyde nuet! 

Der er mange, der har udtryk det meget smukkere, men det handler basalt om ikke at fortabe sig i fortiden eller ærgre sig over den (men lære af den), nyde nuet mest muligt og ikke bekymre sig om fremtiden (men være forberedt på den ud fra læring i fortiden).

Det kommer for mig bl.a. til udtryk i min tilgang til prøver, hvor jeg virkelig gør mig umage for at få den maksimale nydelse ud af hver eneste prøve. Jeg har mentalt arbejdet med ikke at tænke på point og jeg tør godt skrive, at det er lykkedes. Jeg interesserer mig bestemt for at komme til DM og ÅH, men det er ikke noget der betyder noget i forbindelse med prøven.

Jeg skrev i går med en meget god ven om, hvordan jeg lå placeret til ÅH, og hun skrev ”Hvordan har du det med at tænke sådan? Giver det et pres eller kan du stadig have fokus på det du har arbejdet med?”

Svaret var nemt: ”Det kan jeg holde helt adskilt, ellers ville jeg ikke sidde og regne på det. Jeg kan se at jeg skal blive mindst nr. 5 for at forbedre min stilling, men det kan jeg jo ikke bruge til noget til en prøve, så det er egentlig meget nemt: fortsætte det jeg gør”,

Jeg har fået mange omsorgsfulde kommentarer i forhold til mine rallyaktiviteter i år. Jeg har dømt og arrangeret en masse prøver, været oppe til en del, haft ansvaret for ÅH-prøver i Sydkystens Hundeskole og DKK, landsholdskvalifikation, DM og snart Årets Hund, og jeg skal dømme til NM. 

Jeg kan ikke lade være 😊 

Jeg synes det er sjovt, og så kan jeg ikke lade være med at foreslå eller sige ja til prøver, med et godt formål. Jeg er altså selv ude om det kan man sige, når der opstår nogle konflikter pga. det hele, men det har jeg fået klaret fint synes jeg. Jeg skal om nogen erkende, at det har været spændende og hårdt mentalt at nå hertil, men hold da op, det har været hele rejsen værd. 

På hundefronten glæder jeg mig over at Max og Otto er sunde og raske, vores træning er passende, vi har nogle fornuftige mål, og først og fremmest hygger vi os sammen.

På rallyfronten glæder jeg mig over en masse initiativer i forbindelse med rallylandsholdet: støtteaktiviteter, træning, sponsorater osv. Jeg glæder mg over den fantastiske entusiasme holdet sammen rummer, og at Heidi som holdleder sprudler af energi, så selv jeg bliver forpustet. 

Jeg glæder mig over at vi i Rallyudvalget arbejder fantastisk sammen, og senest med lanceringen af de nye øvelsesbeskrivelser for 2022, og de mange positive reaktioner på dem, har vist vejen for udvikling af rallysporten.

Jeg glæder mig helt vildt over, at jeg for mange år siden blev en del af hundeverdenen, og har lært så mange spændende mennesker at kende, hvoraf en del er blevet gode venner, og nogle er mine allerbedste venner.

Jeg glæder mig over at jeg som snart 69-årig med en næsten jævnaldrende hustru kan være totalt overskudsagtig forhold til de yngre til fitnesstræningen.

Jeg glæder mig over, at den nærmeste familie er ved godt helbred, trives og er glade.

Jeg glæder mig over at Kirsten og jeg er friske og rørige, og fortsat kan glæde os over god mad og vin, ja egentlig bare glæde os over livet.

Ingen kommentarer: