mandag den 27. september 2021

En magisk weekend

En lykkelig fører efter to vidunderlige prøver søndag (foto: Liv)

I fredags skrev jeg om den kommende weekend på Bornholm: ”Jeg glæder mig som altid. For det eneste sikre er, at jeg er kommet til Bornholm for dels at gå fire fede baner med hundene (og Kreds 8 kan bare det, med at skabe rammerne), dels at nyde naturen og forhåbentlig få noget godt at spise og drikke 😊”. 

Weekenden er forbi og jeg kan konstatere, at alle mine drømme blev opfyldt … og mere til. 

Det blev en magisk weekend 💓

Vi var i god tid på Østerlars Stadion lørdag, hundene blev luftet og Max varmet op. Livs bane var lige noget for os og vores opvarmning var lige i øjet. 

Championklassen lørdag (foto; Birgitte Lous)

Jeg havde den dejligste følelse under hele prøven; intet kunne ændre på det, selv en ærgerlig 13’er på begynderøvelsen stå. Vi var i boblen og det var en af vores bedste prøver nogensinde. 

Jeg talte om 13’eren med Pernille bagefter; jeg er sikker på, at hvis jeg havde elektroder monteret, ville de afsløre at der må ske noget inden i mig, siden Max satte sig begge gange. Det var næstsidste skilt og jeg må have været anspændt; det er at min fokusområder, nu hvor vi har fået de allerbedste starter, skal vi altså også have afslutningerne til at blive fantastiske ;-) 

Men følelsen da jeg gik ud betyder alt, og den var uovertruffen. 

Liv fortalte mig senere, at jeg udstrålede ro på banen, og man kunne bare se, hvor kontrolleret jeg gik og havde fokus på Max, fed feedback at få!

Gule Hald

Da der var ekspert og øvet før begynder tog jeg afsted med hundene til Listed, og vi var ude ved Gule Hald, hvor de kunne løbe løs. 

Vinøst

Derefter var vi igennem Svaneke, og jeg fandt en parkeringsplads tæt på torvet, og fik en lækker frokost på Vinøst: rødkålsslat med blå kartofler, croutoner og røget laks. Jeg ville gerne have et glas rødvin til, smagte tre og valgte Svoltacarrozze Rossi Toscana til, årgangen fik jeg ikke fat i. Meget lækker vin (Sangiovese og Cabernet Sauvignon) og fint match til den lækre salat.

Begynderklasse lørdag (foto: Birgitte Lous)

Turen gik tilbage til Østerlars og begynderklasse. Otto blev varmet perfekt op, og vi gik en fin bane. Jeg har vist trænet dæk lidt rigeligt på det sidste, for der kom en dæk i sit foran, så vi måtte lave den om. Følelsen var som den skulle være, og jeg bevarede roen :-) 

Provianten

Jeg havde en aftale med Liv, Jacob og Aura om at spise middag sammen, det blev på Provianten  i Gudhjem Havn. Det er primært vin de gør sig i, men de kan også noget med mad og ragouten og pien var superlækre og med en Svaneke Stout og en mousserende vin (jeg fik ikke noteret navnet) til, var den kulinariske side af sagen i orden.

Selskabet var det allerbedste og det blev en dejlig afrunding af en vidunderlig dag. 

Den mest vidunderlige og magiske morgentur med hundene

Søndag startede med en tur ved strandstien og en magisk solopgang. Jeg overvejede seriøst at sige røv til rallyprøverne og bare hygge med drengene på Bornholm. 

Men, der var forskelligt jeg skulle prøve af, så naturligvis var vi klar i Østerlars i god tid, 8:20 med prøve start 9:00. Hundene blev luftet og Otto perfekt varmet op. 

Jeg blev under banegennemgangen opmærksom på, at jeg plejer at gå banegennemgange fra start til mål, ikke fra "fiktiv" start til "fiktivt" mål, det blev ændret med øjeblikkelig virkning; det gav en helt anden mental ro.

Vi gik en vidunderlig bane, jeg nød hvert øjeblik i fulde mål; da vi havde lavede øvelsen uden for ringen tænkte jeg bare : Det er vores mest fantastiske bane nogensinde.
 
Begynderklasse søndag (foto: Birgitte Lous)

Der var to 1’re, who cares når følelserne er som at være i en rus, og de 98 point var bare ren bonus. Som ovenikøbet gjorde os til 1. vinder. 

”Pausen” til championklasse blev udnyttet effektivt. Først var jeg omkring Gudhjem røgeri for at købe to kg. store pilselvrejer – og ja, jeg havde køletaske og køleelementer med. 

Helligdomsklipperne

Vi var ved Helligdomsklipperne for at hundene kunne få snuset, og vi fik et foto. Nej, hundene er ikke løse der!

Flødebolle Softice i Banken

Jeg synes bestemt jeg fortjente en softice, så turen gik til Banken i Allinge, hvor jeg fik en Kjærstrup Flødebolle Softice. 

Vi var på Østerlars Stadion i god tid og Max og jeg havde den allerbedste banegennemgang . Der var nogle passager, hvor jeg synes jeg selv var udfordret, men Max var på hele tiden. 

Næstsidste øvelse (cirkel omkring fører) valgte jeg at lave som bakke 3 skridt væk (sidste øvelse), men opdagede fejlen, og vi fik afsluttet rigtigt. 

At ommeren lykkedes og at bakningen lykkedes også anden gang, er for mig et afgørende bevis på, at Max og jeg spiller optimalt sammen. Jeg var helt cool indeni, og ommeren var væk mentalt på et splitsekund.
 
Championklasse søndag (foto: Birgitte Lous)

Vi endte med 96 point og 1. vinder. Jeg har tjekket, det er første gang jeg bliver 1. vinder med 2 hunde samme dag, det er ikke vigtigt, men det er dejligt. 

Fiskefrikadeller, kartoffelsalat og en Svaneke IPA, mums

Jeg fortjente frokost på Hasle Røgeri og hundene en tur langs Kyststien ved røgeriet, og sådan blev det.

Jeg ringede til Amanda for at dele dagens oplevelser med hende, jeg havde sådan brug for at tale om dem. Jeg havde tårer i øjnene, da jeg fortalte om alt det skønne, der var sket. Jeg kunne skrive en masse ord, men i bund og grund kan det siges så kort: Jeg var (og er) lykkelig 💓 

På hjemturen var jeg så heldig at møde Mia med Shiva og Halo på færgen, og vi fik talt hund hele turen. Det var ikke planlagt, men det var genialt at vende weekendens prøver og få sat ord på de gode følelser og ting, der skulle arbejdes med. Tiden fløj afsted og pludselig var vi Ystad. 


Hjemme skulle Kirsten og jeg naturligvis fejre: Rejer og champagne og mon ikke hundene (som er HELT færdige) får et kødben i morgen?!

Det var for at gentage mig selv en ganske vidunderligt fantastisk weekend. Jeg havde det helt rigtige fokus hele tiden, hundene havde deres allerbedste fører med sig hele vejen. Det er forhåbentlig ikke sidste gang det sker, men hvis søndagens prøver blev den allersidste dans med Otto og Max kunne jeg ikke ønske mig nogen bedre afslutning. 💓💓💓

Ingen kommentarer: