lørdag den 18. september 2021

Det du lyser på, er det der skinner

Den smukkeste kontakt (foto: Neel)

For præcis to måneder siden var vi en gruppe fra Sydkystens Hundeskole, som var på rallykursus hos Helle Sejer Damkjær. Der var aftalt opfølgningskursus i dag, med en blanding af nye kursister og gengangere.
 

Endnu engang havde Neel og Kim på Bjerggaarden lagt faciliteter til, så vi kunne holde teorien indendørs, og resten af forløbet udendørs på det kæmpestore, fantastisk skønne indhegnede areal.


Det teoretiske indlæg var med for at onboarde de fire nye, og kærkommen repetition for gengangerne. Der var lidt nyt, bl.a. sætningen gengivet i overskriften, sagt med andre ord: Fokusér på det positive, ikke på det negative; det I er gode til (så hund og fører vokser), fremfor det I ikke er så gode til endnu.

Det er åbenlyst at de fire gengangere – Amanda, Conni, Connie og jeg – har gjort betydelige fremskridt siden sidst. Vi er fire ganske erfarne førere og trænere, og det er lidt vildt, at vi alle har kunnet rykke på så kort tid. Selvfølgelig er grundtræningen i orden og vi er om nævnt rutinerede, men alligevel imponerende.

Helle giver individuel feedback baseret på en præcis læsning af den enkelte ekvipage, og det virker i den grad.

I dag havde jeg valgt kun at tage Otto med, og vi fik arbejdet med mit fokusområde: at han holder fokus på mig. Der blev lavet nogle perfekte setup, flere af dem spontant opståede, hvor Ottos fokus var på alt andet end at gå rally med mig. Jeg gik banen, og hver eneste gang vendte han tilbage, da han fandt ud af der ikke var sjovt hos førere og hunde, der egentlig ikke gad have med ham at gøre.

Vi rykkede igen, og jeg føler mig i den grad klar til smide linen og gå øvet klasse, med en Otto der vil have fokus på mig.

Vi var lidt trætte til sidst ;-) (foto: Neel)

Alle otte deltagere med hunde og Neel, som deltog uden hund, har fået en masse input til den videre træning.

Amanda havde den smukkeste kontakt og de vidunderligste banegennemgange med Dumle, uden at se på ham. Anita gik det flotteste ever, 5-6 skilte med Girah uden line. Christina fik input til styring af Tempos energiniveau og lyd. Conni gik vildt flot med Malou og lavede den smukkeste spin og bakke uden øjenkontakt. Connie fik arbejdet med kontrolleret tempo og belønning af Angel. Hanne fik styr på tempoet, så Gaia kan følge med, og deres flotte samarbejde bliver endnu smukkere. Mette og Boogie fik øget tempoet mikroskopisk og der blev – om muligt! - endnu bedre kontakt

Jeg er kæmpefan af Helle, og er selvfølgelig i gang med at arrangere næste kursus med hende, for naturligvis kan vi ikke undvære hendes skarpe øjne på vores udvikling 😉


Vi hyggede igennem til aften med østers, jomfruhummer, champagne mv. 😊

Lige kort om overskriften ”Det du lyser på, er det der skinner”. Om formiddagen skulle vi give feedback til de andre. Helle valgte efter hver banegennemgang et par ud, som skulle fortælle, hvad de synes var særlig godt, det der lyste, og det skulle ekvipagen også selv. Det giver på mange områder en helt anden stemning, at påpegning af fejl, forbedringsmuligheder mv. er forbudt, det handler om at føreren og de andre kursister skal fortælle, hvad der var godt, det er positiv forstærkning, og det er rart både som udøver og som tilskuer.

Udendørs klasselokale

Ninja-banen

I går var Kirsten og jeg til Leahs treårs fødselsdag, og jeg fik lov at hente Frasse sammen med Christian. Han går i Ur och Skur Skabersjöskolan  og hold da op en dejlig skole. Frasse blev så glad for at jeg var med, og han viste mig stolt rundt på skolen indendørs og udendørs. Bl.a. så jeg et af de udendørs klasselokaler, hvor de senest har haft engelsk samt Ninja-banen.


Frokosten var fra Sandthai og Sushi Amor i Solrød, superlækkert og ingen gik sultne fra bordet.

Ingen kommentarer: