fredag den 24. september 2021

Detaljer, hjernens natteliv og Bornholm

Max og Lille Bjørn anno 2017

Tirsdag eftermiddag og aften blev brugt på bedste vis med først Nose Work i Solrød, derefter Rally i Ringsted. Jeg noterede mig specielt, hvordan en ændring af nogle små detaljer, pludselig fik momenter, der var gået lidt i stå, til at udvikle sig dramatisk til det bedre. Der var specielt et stillingsskifte med Otto, og en sidelæns bevægelse med Max. 

Jeg kom også til at tænke på en af Amandas forslag til min belønningsstrategi i slalom med Otto … hvor jeg svarede: det var også sådan jeg lærte høns at gå slalom. Det er virkelig godt at få andre til at se på træningen og blive gjort opmærksom på, at jeg måske komplicerer tingene, ikke bevidst, men i en god kombination af utålmodighed, ivrighed og alt muligt andet ikke er konsekvent, ikke er vedholdende nok, og sikkert også alt muligt andet her. Keep it simple, og pludselig rykker det. 

Jeg benyttede lejligheden til at træne afslutningsdelen af Ottos FS1, og sørme om han ikke med en fornuftig belønningsstrategi kunne omsætte move on til både at gælde når jeg står og når jeg ligger på knæ.


Onsdag aften hørte jeg et vildt spændende foredrag om Hjernens natteliv. Jeg fandt ved et tilfælde ud af at Folkeuniversitet udbyder en masse foredrag, og dette foredrag med hjerneforsker Maiken Nedergaard, var et must. Hun står bag opdagelsen og udforskningen af det glymfatiske system eller hjernens rengøringssystem, der via vandtransport får hjernen til at skaffe sig af med skadelige stoffer og dermed beskytter den mod demens, når vi bliver ældre. Hjernen hviler ikke, når vi sover, men varetager essentielle opgaver, der ikke kan forenes med at være vågen.

Torsdag aften havde vi igen en skøn bootcamp hos den fitte coach, og senere havde vi møde i NKU’s Rallyudvalg, hvor vi kom vidt omkring: NM 2021, NM 2022, næste FCI-møde, opdaterede regler, nye dommere mv. Der er virkelig grøde i rally også internationalt.

I dag gør jeg klar til en weekend på Bornholm, for femte gang i år går turen til mit foretrukne rejsemål i Danmark og for tredje gang er det noget med rally. Der er prøver lørdag og søndag, og jeg har helt styr på planerne med begge hunde. Med Max er målet at genskabe følelsen fra de seneste supergode rallyprøver, nu véd jeg præcis hvordan det skal føles, når det hele spiller. Med Otto har jeg nogle ting fra sidste Helle-kursus jeg skal afprøve (han skal vælge rally til).

Jeg glæder mig som altid. For det eneste sikre er, at jeg er kommet til Bornholm for dels at gå fire fede baner med hundene (og Kreds 8 kan bare det, med at skabe rammerne), dels at nyde naturen og forhåbentlig få noget godt at spise og drikke 😊

Dagens minde er et fire år gammelt foto. Max og Lille Bjørn blev nr. 10 og 11i championklassen ved finalen i Årets Hund 2017. I morgen afvikles i Sporup sidste kvalifikationskonkurrence til Årets Hund 2021, og forhåbentlig kan vi i næste uge udsende invitationer til finalen.

Ingen kommentarer: