mandag den 5. juli 2021

Endnu en vidunderlig weekend på Bornholm

Otto 1.v. i begynderklasse med 98 point (foto: Lonni)

Lonni og jeg havde for et stykke tid siden aftalt at tage til Bornholm i weekenden for at deltage i rallyprøverne i Kreds 8 lørdag og søndag. De talte begge til DM-kvalifikation (de sidste til DM 2021) og til Årets Hund 2021. 

Sidste mandag kom LeeLoo i løb, og Lonni skrev til mig, at hun godt kunne forstå, hvis jeg ikke synes det var smart at følges, hvis det kunne ødelægge mine muligheder for DM-/ÅH-point.

Det var dejligt nemt at svare, at vi selvfølgelig skulle afsted, at det var ren træning for mig, og at jeg glædede mig til en hyggelig tur.

Vi endte med at aftale noget træning i Roskilde sidst mandag eftermiddag, og der var ingen problemer overhovedet.

I lørdags gik turen så til Bornholm, og det blev en perfekt weekend. Jeg var lige ved at skrive ”tæt på”, men ærligt talt, hvad kunne jeg forlange mere?

Da vi ankom, fik Lonni anvist et område på Hasle Stadion, hvor vi måtte stille telt, og vi kunne parkere få meter derfra, det var ganske perfekt.


Max var oppe i championklasse, og gik virkelig godt. Jeg havde den rigtige følelse og det kørte fint. Der var en 13’er på skift side foran, en 3’er på uro i position i stå gå rundt om og 1 for snus. 83 point og 7. vinder. Tak til Lonni, som filmede alle weekendens 4 prøver.


Otto var oppe i begynderklasse. Vi havde som sædvanlig superkontakt fra starten og det kørte derudaf på en ganske lang bane (lige over 2 minutter). Vi blev trukket 2 x 1, den ene for en langsom dæk, den anden kan jeg ikke huske. De 98 point rakte til en flot 2. plads, kun slået på tid.

Hvad vil jeg specielt huske prøven for? Anja og Magic var på lige efter os, jeg var et pænt stykke fra prøvearealet og legede med Otto; han var i fuldt firspring på vej mod ringen med sit legetøj, jeg råbte efter ham (MAX, MAX, Lonni????), se videoen (optaget af Sofie, lydsporet forstærket at Lonni) og bliv forundret 😉


Jeg har talt med Anja og undskyldt, og heldigvis påvirkede det ikke hendes resultat på banen. Men når alt muligt andet er glemt fra dagen, vil dette blive husket!!!


Umiddelbart efter præmieoverrækkelsen kørte vi til Rønne, tjekkede ind på Det Lille Hotel, gik en lille tur med hundene, hvorefter vi gik de korte stræk til Râzapâz og fik en skøn 5-retters menu med tilhørende vinmenu, som ovenikøbet blev justeret, da jeg viste interesse for naturvin 😉

Søndag morgen gik turen omkring bl.a. Rønne Lystbådehavn Nørrekås og Nørrekås Strand, inden vi fik en fin lille morgenmad på hotellet, tjekkede ud og kørte til Hasle Stadion.


Rækkefølgen af klasserne var den samme som lørdag, og Max var på som nummer 2 i championklasse.

Han gik som en drøm, som man måske kan se på filmen. Det er en af de allerbedste prøver jeg har gået med ham, følelsen var helt i top. Vi mistede næstsidste øvelse, bakke 3 skridt væk fra fører, jeg fik lavet noget kludder med benene begge gange, men Max’ fokus var eminent. 87 point rakte til en 5. plads.


Otto var på som nr. 4 i begynderklasse, og han gik igen, igen som en drøm. Som man kan se af videoen, var der lidt distraktion før vi gik ind, men lige så snart vi passerede ringbåndet tjekkede han ind, og vi gik en fantastisk bane, igen med 2 x 1 fradrag.

Det rakte i dag til førstepladsen, den først i Ottos karriere og meget, meget værdsat. 

Efter præmieoverrækkelsen, på vej ud til bilen, sagde jeg til Lonni, at jeg var lige ved at tude, hold da op et samarbejde Otto og jeg har. Vi har haft det fra starten, men det bliver udviklet mere og mere.

Turistfoto fra Rønne (foto: Lonni).

Vi var færdige i god tid inden færgeafgang og nåede omkring Kjærstrup i Rønne og fik nogle meget tiltrængte og meget velfortjente is, inden hundene fik en kort luftetur og turen gik hjemad.

Far er i shoppen ... (foto: Lonni)

Max og Otto var stjerner at have med. Lonni og LeeLoo det mest fantastiske selskab. Max og Otto syntes vældig godt om LeeLoo, hun syntes de var irriterende, men der var ingen problemer af nogen art, og jeg kan garantere med 100 % sikkerhed, at ingen af mine hunde ville have performet anderledes/bedre, hvis LeeLoo ikke havde været med.

Det var en vidunderlig tur.

PS: Den uofficielle kvalifikationsliste til DM i rally 2021 blev offentliggjort lidt tidligere i dag, Otto er kvalificeret med 195 point (nr. 13 på begynderlisten) og Max er kvalificeret med 190 point (nr. 18 på championlisten). Det bliver Ottos debut ved DM, mens Max er erfaren: han var med i 2015-2019 i henholdsvis ekspertklasse (nr. 8), championklasse (nr. 9 og nr. 10) og juniorklasse (nr. 6 og nr. 4).

Ingen kommentarer: