onsdag den 7. juli 2021

Årets hund og læring

Otto og far med fuld kontakt (foto: Sarah)

I dag og de næste fire dage holder DKK en dobbelt rallyprøve, som kvalificerer til Årets Hund. Der var begynderklasse i dag og de kommende dage øvet, ekspert, champion og senior. Jeg er prøveleder alle dage og skal dømme de dage, hvor jeg ikke selv skal op, så det er virkelig en intens rallyperiode. Den toppes lige med et kursus i nordisk rally lørdag efter prøverne og en dommereksamen søndag efter prøverne. 

I dag var jeg oppe med Otto til begge prøver, først hos Conni, derefter hos Liv. 


Han snusede noget i starten af den første prøve, men derefter var han på, og jeg havde den rigtige følelse. Rigtigt godt. Vi blev trukket 5x1 for snus, og endte med pæne 95 point. Det rakte til en 12. plads af 31. 

Læringen var enkel. Jeg troede jeg havde arbejdet snuset væk, men det har jeg åbenbart ikke, så det skal der bare arbejdes videre med. 

Jeg varmede Otto en del op til den anden prøve, faktisk ret meget, og da vi gik banen, kunne jeg godt mærke, at alt ikke var, som det plejede at være. En ommer på skilt 2 (sit), en modvillig reaktion på skilt 3 (dæk) og en 10’er på bakning, plus en 1’er. Otto virkede uoplagt og træt … 

Jeg var en anelse frustreret bagefter, men heldigvis var det til at håndtere. Jeg skrev straks til Lonni, Amanda og Anita, og fik hurtigt tilbagemelding fra Lonni og en samtale, hun var ikke i tvivl om, at det var hvad jeg havde brug for. 

Diagnosen var enkel:
  • Otto var stadig træt efter weekenden
  • Manglende motivation, han har kun gået hele baner den sidste uges tid
  • En hård dag, det var hans anden prøve samme dag 
Anita og Amanda skrev noget ret tilsvarende, og så var den sag lukket 😉 Fed læring i god tid inden DM. 

Tak til Sarah for to skønne fotos fra første prøve. 

PS: Efter 12 af 15 prøver, der kvalificerer til ÅH, ligger Otto som nr. 5, med gode chancer for at komme til finalen.

Ingen kommentarer: