onsdag den 28. juli 2021

Træningsplaner frem til DM og derefter

Charlotte som fører med Paul som hund på kursus hos Helle Damkjær (foto: Katrine)

I går var jeg til træning hos Johanna med begge hundene. Der var en lidt kringlet selvtræningsbane, og en bane, som vi kunne bruge i den individuelle tid. Hvilket jeg valgte at gøre med begge hunde.
Johanna havde læst min blog om træningen hos Helle Damkjær Sex med sekretæren, og Charlotte Lia, som havde været med på kurset, havde trænet hos Johanna i mandags, så det tog ikke lang tid at formulere kriterierne 😉

Det gik rimeligt med Otto. Han var lidt rigeligt optaget af underlaget, jeg var lidt for anspændt, så der kom pladser i stedet for opmuntringer (i starten), og jeg var ikke belønnende nok i højrepositionen, som faktisk er hans bedste … og så glemte jeg øvelsen efter målskiltet. Præcis feedback og masser af ros fra Johanna, for langt det meste var godt, jeg har noteret læringspunkterne.

Max varmede jeg op på selvtræningsbanen mens hold 2 fik banegennemgang, så vi var totalt klar, da vi var på som nr. 1 til den individuelle tid. Max gik i snus lige i starten, jeg fortsatte og han var oppe hos mig et øjeblik efter, og vi gik en totalt fed bane! Jeg kunne mærke at vi var i boblen, og vi gjorde alt rigtigt, inkl. øvelsen efter målskiltet 😊

Jeg fik rigtigt meget ros af Johanna, så jeg blev endnu højere! Max’ snus i starten var en godbid, som han fandt og så tjekkede han ind med det samme, fedt.

Johanna spurgte til mine planer frem til DM, og jeg tøvede med svaret, men jeg havde det klar, og lovede at skrive om det i et blogindlæg, dette!

Hvis jeg ser på træning og træningskonkurrencer de sidste tre måneder, kan jeg kun være meget tilfreds med begge hunde. Vores samarbejde har udviklet sig positivt, vi går rigtigt godt, fejl bliver systematisk analyseret og håndteret.

Så der er intet der skal laves dramatisk om. Træningen bliver ”mere af det samme”.

Den træning der står i kalenderen pt. er:
  • DKK i dag (Maiken)
  • HMC i Roskilde på lørdag 31.7 (Amanda)
  • Træning hos Johanna (6.8)
  • Kursus med Ida Lindgren (7.-8.8)
  • Træning hos Johanna (24.8)
  • DM (28.8)
Derudover bliver der aftalt individuel træning med tre gode træningsmakkere, hvor fokus bliver på prøvelignende setup, og starter: de to skilte uden for banen, startskiltet, 2-4 skilte, målskiltet og øvelsen efter kantbåndet.

Der er nogle vaner, der skal ændres efter Helles kursus, og det tager tid, jf. det, jeg nævnte ovenfor, da jeg gik med Otto. Det bliver mine fokusområder ved træningen i dag og på lørdag og generelt!

Mentalt er DM naturligvis noget særligt, men så alligevel ikke, i hvert fald ikke i forhold til hundene. Vi skal bare ind og gøre som vi plejer mindst én gang hver, og gerne to 😊 Jeg er allerede videre med planerne for begge hunde.

Otto debuterer i Øvet klasse efter Årets Hund, ved Amandas afskedsprøve 22. november. Det indebærer ikke ændringer i træningen, fordi vi træner øvelser i alle klasser og uden line. Max fortsætter i championklasse. Vi har gået i championklasse 5½ år, 157 officielle prøver. Vi har aldrig gået bedre, og vi fortsætter i klassen, så længe det giver mening.

Ingen kommentarer: