mandag den 12. juli 2021

Rally og DM

Max' første DM i 2015, hvor han blev nr. 8 i ekspertklasse (foto: Lonni)

Jeg kunne ikke finde på en bedre overskrift, men til gengæld er den også dækkende for, hvad der fylder min fritid lige nu 😉

De sidste fem dage har den stået på en dobbeltprøve fordelt med en klasse pr. dag. Samlet har omkring 160 ekvipager været oppe, og det har været dejligt at være en del af. Det har været meget attraktivt for udøvere, ikke mindst dem der går efter Årets Hund, da de to prøver begge talte som kvalifikationsprøver til ÅH.

Onsdag var Otto oppe i begynderklasse.

Torsdag dømte jeg øvet klasse og fredag ekspertklasse.

Lørdag var jeg oppe med Max to gange, den første prøve hos Amanda gik ok, vi fik en ærgerlig 13’er, som blev håndteret, og endte som nr. 9. Den anden prøve hos Lone gik i fisk fra starten med 2x13. Derefter gik det flyvende (vi endte vist med 69, med en 3’er for at ramme springet og 2x1), så det var god træning i at håndtere en dårlig start. Bortset fra, at jeg godt kunne have brugt en video af starten, er prøven blevet gennemanalyseret, det blev den umiddelbart efter og et par gange hen over dagen, og sagen er lukket med noget fin læring og noget (faktisk en del) ros, til mig selv.

Lørdag eftermiddag afholdt jeg 3 timers introduktion til nordisk rally, et kursus som jeg var blevet opfordret til at holde. Jeg havde meldt lidt ud på forhånd, bl.a. sendt relevante dokumenter om nordisk rally 2021, og det med at have hunde med stod lidt uklart. Det viste sig, at det ikke var nødvendigt med hunde. Der blev nørdet nordiske skilte, og detaljer i udførelsen til den store guldmedalje. Vi fik også talt om landshold og internationale perspektiver, og hvad der skal til, for at Danmark kommer i den internationale top i rally. Meget, meget inspirerende.

Søndag startede med at jeg dømte seniorklasse, og derefter var jeg sekretær for Liv, da hun dømte den anden seniorklasse. Eftermiddagen gik med at Liv og jeg var censorer ved en dommereksamen, hvor 20 ekvipager var oppe til en uofficiel prøve og fik feedback. Der blev bestemt også nørdet med nuancer i bedømmelser, om betydningen af hvordan man står i forhold til ekvipagen, og hvorfor der kan være meget forskellige opfattelser af bedømmelsen af en øvelse, som kan være rigtige alle sammen ud fra synsvinklen.

I dag fik Lonni og jeg de sidste detaljer med kvalifikationslisterne til DM i rally på plads, og i eftermiddags sendte Lonni præcis 100 invitationer ud. De to modtog jeg, og det er dermed officielt at Otto er kvalificeret til sit første DM nogensinde (i begynderklasse) og Max til sit sjette DM, og for tredje gang i championklasse.

Jeg er ved at lægge sidste hånd på en plan for begge hunde frem til DM. Den omfatter bl.a. et heldagskursus med Helle Damkjær på søndag, to kurser med Ida Lindgren 7.-8. august, to officielle prøver med hver (28. og 31. juli), noget holdtræning og noget individuel træning.

Jeg har også mindet mig selv om, at det er gået godt i lang tid, og jeg skal ikke ændre dramatisk på noget op til DM. Jeg skal gøre det samme, som jeg plejer, og foretage de små, løbende justeringer, baseret på den enkelte træning/prøve.

Megans og mit første DM i 2011, hun blev nr. 7 i  championklasse (foto: Martin Hasager)

Jeg er superglad for at være kvalificeret til DM med begge hunde, men det er på en helt anden måde end de tidligere år. Jeg har ikke haft det som bevidst mål at komme til DM, hvad jeg har de tidligere år, herunder også flere år, hvor vi ikke kom til DM. I denne kvalifikationsperiode har jeg været på et ganske andet niveau mentalt, så fokus har ligget på det enkelte moment i den enkelte prøve, og det har som bonus affødt point nok, til at vi kom til DM.

Det bliver noget ganske særligt at komme til DM med Otto, den yngste hund jeg har været kvalificeret med. Max er jo garvet i sammenhængen, men dette DM er også noget ganske særligt, fordi Max kommer med en helt anden fører end sidst vi var oppe sammen for fire år siden.

Jeg glæder mig rigtigt meget til en fantastisk dag; DM er altid noget ganske særligt og DM 2021 vil jeg gøre hvad jeg kan, for at den bliver en vidunderlig dag for Otto, Max og mig selv.

Ingen kommentarer: