søndag den 5. december 2021

Lærerig weekend på Bornholm

 
Otto øvet klasse 4. december 2021 (video: Lonni)

Jeg skal afvikle 11 feriedage i løbet af december, og det er da et luksusproblem 😉

De to første var i fredags og i morgen. Fra ferien startede torsdag kl. 15 har jeg bl.a. fået min influenzavaccination, er blev PCR-testet (negativ!), har haft bilen til service herunder fået skiftet til vinterdæk, haft både Max og Otto til det rutinemæssige dyrlægetjek (alt ok!), og fredag aften havde vi et effektivt og konstruktivt 2-timers Rallyudvalgsmøde på Skype. Så helbredstilstanden over en bred front er, som den skal være, og det er jo rart. 

Weekenden var ren drengetur til Bornholm, hvor jeg havde tilmeldt rallyprøver lørdag og søndag. Det er ingen hemmelighed at jeg er kæmpefan af DKK Kreds 8, og nyder at tage til prøver hos dem. 

Denne weekend var som sædvanlig fint arrangeret, og som noget nyt var det med ren bornholmerbesætning som dommere: Ditte Wolsted lørdag og Annette Olesen søndag, det var Annettes debut som officiel rallydommer. 

Jeg synes det er en fornøjelse at gå hos dem begge. Jeg fik noget fin feedback og som bonus nogle gode iagttagelser om specielt Max, som har en klar tendens til at live op, når vi først er kommet i gang på banen (mere om det om lidt). 

De fire prøver var meget lærerige, meget mere end jeg havde regnet med på forhånd, men det er i sig selv et godt tegn synes jeg nu, hvor jeg skriver dette blogindlæg. Jeg har tænkt meget over alle fire prøver, og også dissekeret dem med Lonni og Henriette, som jeg havde fornøjelsen at følges med på færgeturen ud og hjem og var sammen med under en del af prøverne. 

Hvorfor er det et godt tegn? Fordi der skete forskelligt som jeg ikke havde regnet med og ikke var forberedt på, og i forhold til Otto ikke havde en strategi for at håndtere. Så det er rigtigt godt, at jeg har fået en masse ting at tænke over og være forberedt på til kommende træning og prøver. 

Lørdag startede med championklasse, hvor Max var oppe som nr. 5. En lækker bane, som passede os rigtigt godt. Max var ret interesseret i underlaget, et nyt, brugt kunstgræs, men det fik jeg håndteret godt synes jeg, og vi mistede 2x1 på den konto. 

 
Max championklasse (video: Henriette)

Et af de sidste skilte var stå gå fra, den mistede vi 13 på. Jeg kan ikke se det på videon, men jeg tror jeg kan beskrive præcis, hvad der skete: det gik godt; selvom jeg forsøgte at fastholde det mentale fokus på det næste moment, så var der en lille djævel, der poppede op, og fik mig til at tænke på, at det gik godt, og jeg fik sagt min stå kommando i en lidt for hård tone (= Max dæmper ved at sætte sig). I ommeren, af gammel dårlig vane, blev der skruet lidt op for kommandoen (= endnu dummere). 

Så Max gik en fremragende bane, vi var i boblen, og hans fører smed 13 point ved ikke at have det rette fokus. 

Championklassepodiet lørdag

Jeg bringer et foto fra præmieoverrækkelsen, for det var da lækkert at opleve Lonni og Morgan øverst, selv om de ”kun” fik 93 point, som Lonni sagde 😊 

Sose Strand

Der var over to timer til Otto skulle op, så kørte til Sose Strand, hvor hundene kunne løbe løs, og vi nød det blæsende vejr. 

Frokost :-)

Derefter gik turen til Snogebæk, som er meget lukket i forhold til hvordan jeg en vant til at opleve byen, men heldigvis var der mulighed for at handle i Kjærstrup Chokolade, hvor jeg købte varm chokolade og en lakridsflødebolle, dagens frokost, ikke helsekost, men for hulen det smagte godt. 

Otto skulle starte i øvet klasse, og han var lidt træt – og det må man godt være efter et hårdt dagsprogram. Jeg havde jo annonceret, at jeg ville stoppe og belønne med leg på et passende tidspunkt, men det skete alligevel ikke, altså det med legen. Han var så flot på lige fra start, at jeg ikke havde lyst til at afbryde! Vi var i boblen og blev i den. Han var hos mig, han var glad og jeg nød det … 

Så derfor gennemførte vi på trods af, hvad jeg havde skrevet på forhånd, fordi situationen var en anden, end jeg havde troet denne ville være. 

Otto blev RØM, og var vist ret ligeglad ...

En meget fed prøve. Når det nu skulle være, var det også en passende prøve at få den sidste pind til RØM-titlen. Jeg havde ikke drømt om at få den i weekenden, men som Otto gik var det ikke så tosset bonus. 

Vi tog efter præmieoverrækkelsen til Bornholms Julemarked i Nexø, stort og flot, og jeg kunne have undt arrangørerne lidt mere juleagtigt vejr (det småregnede). 

Derefter tog vi til Svaneke Savværk, hvor jeg havde booket overnatning, hundene fik aftensmad og blev luftet og jeg gik til Svaneke Torv og Vinøst, hvor jeg havde booket bord. 

Restaurantchef Balder Enegaard sørgede for mig på allerbedste vis. Jeg kender ham fra tidligere besøg, og det er trygt at kunne bestille en 5-retters menu med tilhørende vine, forvente den ene storslåede oplevelse efter den anden og så opleve at det alligevel bliver endnu bedre end jeg havde drømt om. 

I får lige nogle få billeder fra middagen her 😊 


Markreltartar, knoldselleri med sennep og saltsyltet gulerod

Sandart med rosenkål og baconskum


Andebryst, persillerod, pommes Anna, andesauce

Chokoladefondant med brombær

Søndag var Otto oppe som nr. 3 i øvet klasse. Da vi kom ind i hallen, kunne jeg mærke en meget mere afslappet Otto end lørdag, jeg tolkede det som en kombination af lidt træthed og at han havde været i hallen dagen før. 

Da vi varmede op, var alt som det skulle være, indtil vi kom ind på kunstgræsset, og han låste nogle steder. Der var definitivt noget i underlaget, som var meget tiltrækkende. Jeg havde ændret strategien efter prøven lørdag, fordi han virkede så fokuseret på mig … og jeg var ikke forberedt på, at det var han ikke. 

 

Det er tydeligt på videoen, hvad der sker. Jeg går over kantbåndet, han er på vej væk, og jeg gør forskelligt for at få hans opmærksomhed, og laver en øvelse før jeg giver starttegn. 

Som jeg fortalte Lonni, havde jeg en mental samtale med Helle Damkjær om dette, og hun fortalte mig meget kontant, at det IKKE var det hun havde lært mig. Jeg skulle være begyndt at gå banen uden ham, han ville (forhåbentlig) på et tidspunkt finde ud af, at han intet fik ud af at søge væk, og komme tilbage til mig, og nogle sekunder efter kunne jeg havde afbrudt og leget med ham. 

Nu gik vi en bane, hvor det mest positive der kan siges er, at jeg bevarede roen, men det var jo absurd at gennemføre på den måde. Som Amanda så sødt skrev, jeg manglede en strategi for at håndtere situationer som den, så den har jeg klar til næste gang. 

Max var oppe som nr. 3 i championklasse, en virkelig skøn bane Annette havde designet. Jeg har noteret det som faresignal ved min egen efterkritik. Min ”fornemmelse” af banen og den flow er fuldstændigt ligegyldigt: Paul: du skal tænke på kontakt med din hund og på næste moment, ikke om du synes om banen eller ej. Har du ikke selv skrevet, at I kan alt det tekniske? Så det er fuldstændig ligegyldigt hvordan banen i øvrigt hænger sammen. 

Max var helt klar, men også påvirket af underlaget, han var i snus et par steder, som jeg kunne genkende fra Ottos banegennemgang, men hans fokus var fint og vi gik en fed bane. Der var to ommere, som jeg har analyseret forfra og bagfra. 
  • Dæk under gang, den kiksede under opvarmningen, og jeg begik den fejl, at jeg overdrev kommandoen (= se under prøven lørdag). 
  • Og så var der begynder stå som næstsidste skilt (= se under prøven lørdag). 
Nogle hurtige konklusioner efter weekenden:
  1. Max går som en drøm. Paul, tro 100 % på ham, slap af og hold det fokus, som du er lykkedes med i en længere periode. Og sørg lige for, at Max’ hale er oppe fra start 😉 
  2. Otto går også som en drøm, men kan nemt miste fokus. Paul, det er fint at gennemføre en prøve, som den lørdag, hvor det hele fungerer, men du SKAL have en plan for, hvad du vil gøre, hvis det ikke fungerer, og du véd, at sådan er det, det meste af tiden.
  3. Vinøst kan anbefales på det allervarmeste 😊

Ingen kommentarer: