onsdag den 19. maj 2010

Chicken Camp – 19. maj 2010

I dag begyndte den sidste Chicken Camp med Bob Bailey, Training Workshop. Uha, det er lidt vemodigt at det snart er slut, men også spændende og udfordrende med denne workshop, som handler om træning af … mennesker!
I modsætning til de tre tidligere kurser vælger man ikke selv makker. Jeg havde på hold 1 Johanna (Danmark), hold 2 Cissi (Sverige) og hold 3 Torun (Norge), hvor vi i hvert enkelt tilfælde havde aftalt, at vi godt ville være makkere. På Training Workshop får man sin makker udpeget, og der var da godt nok nogen jeg hellere ville være makker med en andre, og også nogen jeg slev ikke havde lyst til at være makker med. Jeg har superheldig: Tena (Canada), så jeg i sidste uge, og hun er for det første en kanondygtig træner og for det andet en meget behagelig person. Vi blev makkere, og det virker ret lovende :-)
Ligesom på de øvrige hold får vi hver to høns, men vi skal ikke træne dem selv. Vi skal beskrive for vores makker hvordan HUN (jer er ene han i kurven!) skal træne vores høns! Dvs. vi skal udarbejde planer for hvordan vores høns skal trænes.
Det der skal trænes er en mini-agilitybane: hønen skal høre rundt om en kegle, igennem en slalombane med 5 pinde, igennem en tunnel og over et A-bræt (med to kontaktzoner). Den ene høne skal direkte fra slalom ind i tunnel, mens de anden skal fra slalom til den modsatte side af tunnel og fra udgangen af tunnelen krydse over til A-bræt.
Det er relativt simpel adfærd, men hold da op hvor skal der lidt omstilling til, når man ikke selv må håndtere hønen og klikkr og belønne. Vi må stille vores egen høne på bordet, og så skal vi inden have beskrevet for makker, hvordan hun skal klikke og belønne. Det er aftenens hjemmeopgave at komme med et oplæg til sådan en plan, og den skal bruges i morgen tidlig. Vi skal relativt detaljeret beskrive hvordan vi ønsker at der skal klikkes og belønnes for at gennemføre slalommen, hvad der skal ske i fejlsituationer, hvordan kriterierne hæves osv.
Dagen i dag har været brugt til at varme op med klikkeren (der er en del udskiftning i forhold til sidste uges hold) og lære hønsene at kende, så vi på et kvalificeret grundlag at udarbejde vores plan. Og så har vi også skulle lære vores makker at kende.
Tena og jeg har valgt hinandens høns fra sidste uge, så hvis der kommer nogle morsomme bemærkninger fra Bob om at problemer kan skyldes en tidligere, dårlig træner, kan vi jo pege fingre af hinanden :-) I denne uge har Tenna så hønerne 17 og 299 og jeg har 9 og 12.
På videoen kan man se:
  • Afprøvning af høne på banen (hvad tilbyder den, måske han den prøvet det hele før)
  • Jeg præsenterer en første mundtlig træningsplan for Tena
  • Min ene høne på bordet, Tena træner den ud fra mine anvisninger

Ingen kommentarer: