torsdag den 25. juni 2015

Hundedagene 2015 - dag 1

Skøn start på dagen - og det holdt!
 
Hundedagene afholdes på Feddet Camping ved Faxe i perioden 25. juni – 28. juni 2015.

Jeg er superheldig at have fået mulighed for at deltage alle fire dage, de første to på kursus hos Christina Ingerslev og Siri Jungersen, den tredje som underviser i rally sammen med Anita og søndag som dommer i rally.

Jeg har virkelig været i syv sind om jeg skulle deltage i de to første kursusdage, fordi jeg synes timingen ikke passede i forhold til min nuværende situation.


Heldigvis har jeg holdt fast i pladserne. Det blev endnu klarere for mig at tidspunktet var NU for de kurser, da jeg i går aftes begyndte at læse Lanny Basshams “With Winning in Mind”, som Johanna har anbefalet i forbindelse med mit mentale træningsprogram.

Jeg mærker virkelig at et kæmpepulespil er ved at falde på plads inde i mit hoved. Jeg har haft alle brikkerne længe, men jeg har manglet nøglen til at kunne få det hele passet sammen. Coachingen, bogen mv. får det hele til at falde nydeligt på plads.

I morges havde jeg luksusproblemet: Hvilken hund skulle jeg have med, kurset hos Christina Ingerslev hedder Få power og fart i din lydighed (LP3/LPE), så det var måske ikke noget for Max, som jo er lidt på standby/pensioneret i LP-sammenhæng.

Men jeg endte alligevel med at beslutte mig for Max, og det var et rigtigt godt valg – perfekt.

Vi følte os velkomne på Feddet :-)

Christina gennemgik en lang række forudsætninger for at power, fart og intensitet i lydigheden, og vi skulle under gennemgangen krydse af:
  • Hurra! Jeg er så meget med
  • Jeg er tilfreds
  • Her skal arbejdes mere
  • Ups – jeg skal i gang med det samme
Jeg havde mange krydser i mellemgruppen. Der var bl.a. nogle aha-punkter vedr. Gentagelsesstabilitet og vedholdenhed, jeg træner næsten ikke systematisk gentagelse og jeg træner ikke fuld LP-prøver uden belønning. Det er noteret som input til træningsplanen

Så skulle vi besvare spørgsmål om:
  • den bedste og hurtigste øvelse,
  • tricks, delmomenter mv. som hunden laver hurtigt og intenst
  • Hvad skaber fart for hunden?
  • Hvad er langsomste øvelse/delmoment
Tænke tænke og så prøve. Vi skulle sammen med makker (i mit tilfælde Anita) træne den bedste og den dårligste øvelse jf. ovenfor, og vores makker skulle bedømme fart/intensitet/gejst på en skala fra 1-8.

Pointen er, at vi intuitivt skal være i stand til at vurdere vores hunds fart, gejst og intensitet hver gang vi træner eller konkurrerer, og hvis den ikke er der, hvor vi gerne vil have den skal være, så skal vi bringe den dertil.

Til den brug fik vi så et katalog af øvelser som kunne bruges til at arbejde direkte med fokusering på fartelementer i træningen, og derefter skulle vi arbejde med dem, én ad gangen.

Min øvelse endte et helt andet sted, nemlig dels med at vise mere glæde ved belønning (han lavede superflotte dækker, som jeg ikke værdsatte nok), dels med belønning for at Max holdt kontakten efter første belønning. To fundamentale forhold, som nu skal på plads.

Det meste af dagens hold

Efter frokost arbejdede vi først en runde med Gentagelse af øvelser/vedholdenhed/aftrapning af belønninger. Jeg arbejde med setup – og Christina fik lige set, at det min belønningshånd, der holder ham i stå … og så kom der ellers gang i variabel belønning, aftrapning af belønninger og masser af energi fra Max’ side.

Til sidst havde vi en valgfri øvelse, jeg valgte fællesdæk, og fik introduceret fristeøvelse som måden at udvikle denne hensigtsmæssigt på, fra scratch. Den klør jeg bestemt også på med.

Jeg annoncerede i velkomsten helt i Lanny Basshams ånd de tre instruktører som toppen af poppen ikke bare i Danmark, men i Europa, og det er Christina bestemt. Utallige konstruktive tilgange til alle de problemstillinger vi diskede op med i dag, masser af humør og energi, en pragtfuld kursusdag i det skønneste vejr.

Jeg er helt sikkert tilbage på LP-hesten med Max efter dagens session, en perfekt træningsdag på det helt rigtige tidspunkt.

 

 

 

 


 

 

 
 

Ingen kommentarer: