lørdag den 5. august 2023

Pensionen nærmer sig …

Mosede Fort

Jeg går jo på pension ved årets udgang, og på formiddagens cykeltur tænkte jeg på min erhvervskarriere. Jeg har opsummeret den i det følgende, hvis du ikke synes det er interessant, så gå til slutningen 😉 


Jeg blev færdig som civilingeniør i 1976, bygningsretningen med speciale i by og trafikplanlægning, operationsanalyse og planlægningsmetoder. 

Mit første job var som konsulent i Organisations- og Rationaliseringsafdelingen i Sparekassen SDS. Et par spændende år, inden jeg, primært på grund af lønnen, rykkede videre til et job som projektleder i Finansbanken i 1979. Teknologisk langt efter SDS, men jeg mødte Kirsten fra marketing og vi blev gift. Alex Brask Thomsen solgte i 1981 til Jyske Bank, og jeg fandt et nyt job i HK, hvor jeg arbejde som projektleder indtil 1984. Efter et kort intermezzo i Regionalsparekassernes sekretariat, blev jeg synlig for min tidligere chef i SDS og vendte i 1985 tilbage til en række opgaver indenfor udlands-og fondsområdet.

I 1989 kom der vigtigt jobskifte, jeg blev ansat i Programator, som kort tid efter blev opkøbt af Cap Gemini, og havde otte lærerige år som konsulent med en lang række spændende opgaver hos kunder som SAS Data, SAS, PBS, Topdanmark, Postvæsnet, Codan, DSB og BRFkredit. I 1997 blev jeg ansat hos ALKA forsikring, et job som jeg var nødt til at søge, og lærte mig en masse, men allerede et år efter var jeg tilbage i Cap Gemini, og fik igen en stribe spændende kunder: FDB Data, ALKA forsikring (!), Danisco Pack og PFA Pension. 

Det var i den periode Kirsten stillede det rasende gode spørgsmål: Vil du blive i Cap Gemini i resten af dit liv … 

Det endte med at jeg etablerede Lysholdt Consulting A/S i 1999 og det blev starten på en helt anden tilværelse, hvor jeg som selvstændig selv skulle skaffe kunder, forhandle kontrakter, gennemføre opgaver osv. Kundelisten synes jeg er imponerende, jeg vil kun nævne nogle enkelte: Københavns Fondsbørs, Landsarkivet for Sjælland mv., Novo Nordisk, Niveau Consulting, Maersk Sealand, Coop Danmark (Coop Data), Nycomed, Coop Danmark (Coop Norden IT), Topdanmark, PBS, PFA Pension, Nets Denmark Merchant Solutions A/S og Brødrene Hartmann. 

I 2014 fik jeg et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til, en fastansættelse i Nets. Jeg var 61 år, tæt på at blive farfar for første gang, og det føltes helt rigtigt. Det har affødt en stribe meget forskelligartede opgaver. Jeg kan ærligt sige, at jeg på intet tidspunkt har fortrudt, at jeg opgav tilværelsen som selvstændig for at blive fastansat. 

Jeg må også erkende, at det har været en endog meget turbulent periode i PBS/Nets/Nexi med mange organisationsændringer og mange chefskifter. Jeg har ikke altid følt at mit potentiale blev brugt optimalt, men jeg har gjort hvad jeg kunne for at omstille mig, og føler helt klart at jeg går på en ærefuld pension, når jeg slutter kort tid efter at jeg er fyldt 71 år. 

Jeg har planlagt afvikling af restferie mv. og hvis det hele flasker sig har jeg sidste arbejdsdag 8. december. 

Jeg nyder at arbejde med de opgaver jeg har, og jeg nyder at kunne trække på en imponerende pulje af online-kurser. Så sent som i denne uge har jeg gennemført et obligatorisk kursus i Business Continuity Management og to selvvalgte kurser: Manage Your Work-Life Balance og Improve Your Wellbeing. Målgruppen er nok primært yngre kolleger, men jeg vil ikke lægge skjul på at jeg glædede mig over, at jeg i flere år virkelig har formået at holde en god balance mellem arbejde og fritid, og jeg føler mig overbevist om at overgangen til pensionisttilværelsen ikke vil volde problemer … 

Nogle af ugens dejlige oplevelser, ikke prioriteret:

  • En skøn tur med hundene i Karlstrup Skov/Karlstrup Mose, bål pladsen gav mig ideen til Alice HTM-nummeret med Otto, og det træner vi på 😉
  • Jeg har fået planlagt det sidste i forbindelse med rallyprøver første del af 2024, der er søgt om i alt 5 dobbeltprøver, så er vi ligesom i gang.
Leg efter rallyprøven
  • En hyggelig rallyprøve fredag eftermiddag/aften, hvor Max og jeg nærmest droppede ind og gik en bane og tog afsted igen. Max var en stjerne (som altid), jeg fik input til at stramme mig an, og erkendelse af at vi mangler konkurrencetræning …
  • Det, der glædede mig allermest ved rallyprøven, var at tale med forskellige bekendtskaber om alt muligt: rallyskilte, flytning, helbred … og så var der lige den fedeste feedback om hvad mit foredrag om mental træning havde betydet for den pågældende. Det er sådan noget der glæder mig mere end næsten alt andet!!! 
  • En fantastisk tapasanretning fra Den Lille Gourmande. En sjov historie i den forbindelse. Neel og jeg er cirka lige store fans af Cecilie, som ER den lille gourmande. Neel sendte en besked fredag ved 13-tiden med fotos af tapas, som hun netop havde afhentet. Jeg kunne kvittere med, at jeg skulle hente vores kl. 14!!! Cecilie vil jeg skrive særskilt om en anden gang, men hun er en glædesspreder af Guds nåde, altid smilende, altid serviceminded, opsat på at yde sit allerbedste. Hun kan en masse med mad, er topuddannet sommelier, og kan altid anbefale perfekte matches til maden. Jeg elsker at komme hos hende og mærke hendes overskud og engagement.
  • Hundene og jeg gik ende dejlig tur i området ved Mosede Fort. Vi mødte en ældre dame (= på min alder) med en ruhåret foxterrier (vores første hund var en ruhåret foxterrier) og vi fulgtes og fik en lang, hyggelig snak om hunde og alt muligt andet.
  • Jeg var omkring Det Ny Røgeri, hvor jeg havde bestilt to stjerneskud som takeaway. Jeg kørte direkte hjem med dem, og vi fik den mest fantastiske frokost – i øvrigt med en rest Champagne fra i går. Det er et rigtigt stjerneskud uden alt den overflødige pynt vi har oplevet andre steder.
 Livet er godt.

Ingen kommentarer: