søndag den 7. december 2008

Træning i Jersie 6. december 2008 – ambitioner, frustrationer og succeser

Staunings Ø
Som læsere af denne blog vil vide, har jeg et lidt traumatisk forhold til fællesøvelserne med Megan. Siden hun blev champion for snart 3 måneder siden er det blevet til lutter nuller ved konkurrencer og vi er startet helt forfra med træning af øvelserne. Og engang imellem må jeg tage mig i at tænke, om det er umagen værd at starte helt forfra med de øvelser, når hun nu er champion. Men da ambitionen stadig er at få en præmiering i Eliteklassen, og da Megan jo kan en del øvelser ret godt, klør jeg på.
Både Megan og jeg havde brug for en rigtig succesfuld træningsomgang, så jeg var meget omhyggelig med at bruge noget at det jeg lærte i går på klikkertræneruddannelsen om fejlfri indlæring (se blogindlægget fra i går) da jeg planlagde dagens træning i Jersie.
Og det virkede rigtigt godt – en enkelt mindre vellykket øvelse (succesrate 20 %), en enkelt kikser ud af fem fællessitter og ellers succesrate 100 %. Og det var ikke fordi overliggeren var sat for lavt, for i flere øvelser hævede jeg kriterierne undervejs, fordi jeg kunne se det ville fungere.
Vi trænede som sædvanlig med Camilla og Emma; græsset var vådt, men vejret i øvrigt fint, rigtigt godt træningsvejr.
Vi aftalte at gennemføre fællesøvelserne både først og sidst. I fællesdækken havde jeg sat kriteriet til 1 min hvor jeg stod på 20 meters afstand og 30 sekunder i skjul. Det gik fint begge dele; da jeg hviskede til Camilla at jeg nu havde passeret kriteriet sagde hun fornuftigt, at så burde jeg klikke, og så det gjorde jeg så efter 40 sek. Til sidst satte jeg kriteriet til 3 minutter (ligesom Camilla og Emma i øvrigt) og det gik rigtigt flot. Stor jubel og vild leg!
I fællessitten tog vi tre omgange. Først mens Camilla stadig var i gang med fællesdæk (hun havde et længere forløb end mig), så vi tog lige 1 minut på 15 meter og derefter 30 sekunder på 8 meter, så vi kunne gå sammen ind til hundene. I næste omgang havde Megan rejst sig, da jeg var kommet ud, så jeg måtte tilbage og starte igen, og så klarede vi lige en normal LP3 (20 meter i 1 minut) uden problemer. Til sidst gentog vi den (20 meter i 1 minut), og det var bevidst at jeg ikke hævede kriteriet. Det var bare lækkert at denne øvelse begynder at se fornuftig ud.
Stillingsskift: Jeg havde valgt det nemme dæk-sit, men det blev lidt kludret pga. dårligt førerarbejde :-( Først havde vi problemer med afdækningen (det var generelt i dag), så jeg måtte afbryde to gange før Megan dækkede. Så gik jeg ud på 15 m og fik en perfekt sit og … glemte at klikke og gav i stedet i dæk og derefter en sit, som jeg klikkede for.
Så tog vi springapporteringen med metalapport og med 3 meters afstand ved starten (Elite), og det gik rigtigt flot fra begge sider af springet. En anelse skæver pladser begge gange, men det arbejder vi særskilt med.
Indkald med stå var den eneste rigtigt dårlige øvelse i dag. Jeg prøvede to gange et almindeligt LP3 indkald, men begge gange stoppede Megan af sig selv. Så kom kongen frem og vi legede lidt, og jeg brugte den til at indøve stop, og så fik vi lidt tempo og nogle gode stop.
Fremsending havde jeg ikke planlagt, men da Camilla nu havde stillet feltet op tog vi alligevel en almindelig LP3 fremsending – Megan løb pænt ud, og dækkede af om end noget langsomt, så det var ok.
Endelig næseprøven på Elitefacon: jeg holdt pinden i 5 sekunder, og Camilla lagde de 5 andre med hånden. Megan lavede et superflot søg, tog den rigtige og løb tilbage indenfor 15 sekunder. En anelse skæv plads, og jeg fumlede lidt da jeg skulle tage pinden, men en superflot øvelse i øvrigt.
En rigtig dejlig træningsomgang!

Så var Kirsten og jeg ude og handle og fik en god frokost i Brasserie 33 (confiteret andelår med rødkål, uhm), og hjemme igen gik Megan og jeg en dejlig tur ned til sydspidsen af Staunings Ø, mens Kirsten gik med drengene. Megan og jeg gik trænet lidt undervejs - indkald og kontakt :-) – og det var bare en fornøjelse.

Ingen kommentarer: