onsdag den 22. februar 2012

Det skal være sjovt!!!

Jeg havde lagt bloggen Dagen derpå på Facebook med overskriften ”Hvad gør jeg galt?”.
Og fik denne fantastisk præcise analyse fra en af mine egne kursister.
Den er lige i øjet, og bringes i sin fulde udstrækning med forfatterens tilladelse. Tusind tak Christina!

"Jeg kan faktisk ikke huske at jeg nogensinde har set dig træne med Megan, og i givet fald har jeg ikke haft fokus på evt. "problemer". Så jeg har ikke noget at sammenligne med når jeg kommenterer på din video, så du må tage det med et gran salt og bruge det du kan ;-)
Det første jeg lagde mærke til er din kropsholdning. Du går meget skævt med skuldrene. Den skulder der er i den side hvor Megan går er ca. 10 cm lavere -og når du skifter hunden over på den anden side skifter dine skuldre også plads. Det ser faktisk lidt sjovt ud, når man ser efter det ;-) Prøv at rette dig op og gå lige. Det bliver bedre sidst i prøven (og der går Megan faktisk også bedre).
Megan går meget langsomt det meste af tiden og jeg tror det er en ond cirkel i er kommer ind i. Når hun går langsomt vender du dig rundt i overkroppen for at prøve at trække hende med. Samtidig læner du dig ind over "hendes bane" og dermed trykker du hende ud af den. Det medfører at hun går langsommere for at komme ud af den trykzone du laver. Så vender du dig endne mere og trykker dermed hende endnu mere... En ond cirkel.
Jeg tror det vil hjælpe hvis du retter dig op, går friskt frem og ikke venter så meget på hende. Hun skal selv følge med, det skal ikke være dig der trækker/lokker hende. Du skal have vendt den om så det er hendes job at holde fokus ikke dit!
Du skriver i din blog at "...de mistede point ville vi ikke have mistet hvis jeg havde holdt kontakten." Jeg synes faktisk du gør temmelig meget for at holde kontakten (næsten FOR meget). Det er Megans job at holde kontakten. Ikke dit. Dit job er derimod at være så spændende at Megan ikke har lyst til at miste kontakten. Kan du følge mig?
Så jeg tror det du skal arbejde med er at blive så spændende at du kan rette dig op, se lige frem, gå friskt fremad med en hund der hopper glad af sted ved siden af for ikke at miste fokus. Det er jo ikke så svært eller noget.
En sidste ting jeg lige vil kommenterer og som jeg måske tror er roden til det hele er jeres fri-ved-fod. Igen kender jeg ikke jeres normale træning eller "fortid", så hvis jeg er helt galt på den må du sige til. Det virker som om at fri-ved-fod er blevet en kedelig transport ting og ikke en spændende øvelse. Megan er meget mere på og ser gladere og mere opmærksom ud i de øvelser hvor hun aktivt skal lave noget andet end at gå ved siden af dig (spring, sit foran, snur rundt, baglæns mm.). Har jeg ret i at almindelig fri-ved-fod ikke er jeres yndlings øvelse? Jeg tror at du kan løse alle jeres rallyproblemer hvis du får gjort fri-ved-fod med dertil hørende vendinger til det bedste og sjoveste i hele verden. Fri-ved-fod delen skal ikke være noget der bare skal overstås eller bruges som transport fra det ene skilt til det næste. DET SKAL VÆRE SJOVT!!!!!
Og det skal være sjovt fra første skridt af øvelsen. Hvis ikke det første skridt er i orden, må du ikke tro at du kan redde den efter 3-4 skridt. Den skal sidde der fra starten. Hvis ikke det lykkes i første forsøg har jeg hørt fra en klog træner jeg har, at man skal starte forfra og evt. sænke kriterierne.  
Puha, det er ikke nemt at forklare på skrift. Men jeg håber du forstår hvad jeg mener og kan bruge noget af det. Det er jo sådan set det samme du står og siger til os om mandagen :-)
Hvis jeg skal korte det helt ned og komme med ét råd så skal det være "få styr på din fri-ved-fod", og hvis du mærker godt efter dybest nede i maven, så tror jeg faktisk godt du allerede selv ved det." 

1 kommentar:

Lone Sommer sagde ...

Klassekommentar!!!