søndag den 22. december 2013

Specialklubber – og Sydkystens Hundeskole

For over 2½ år siden skrev jeg et blogindlæg om Specialklubber.

Jeg skrev som indledning: ”Jeg har de sidste 15 år været medlem af Dansk Terrier Klub (DTK) og de sidste 8 år af Spaniel Klubben. Jeg synes det er naturligt at være medlem af specialklubberne for sine egne racer, og støtter rigtigt gerne egne og andre specialklubber.”

Men nu gider jeg ærligt talt ikke være medlem længere.

Spaniel Klubben ønsker åbenbart principielt ikke at have noget med LP- og rally at gøre. De pokaler som Spaniel Klubbens region 2 havde lovet for bedste LP- og rally spaniels i hver klasse i 2012 (!) er aldrig blevet uddelt – Megan skulle have haft som bedste rally champion.

Jette Frederiksen forsøger at få klubben til at gøre noget, men det er op ad bakke.

Spaniel Klubben region 2 har pga. udskiftning i bestyrelsen og en tom pengekasse haft en sej start, så jeg tilbød at arrangere en rallyprøve for dem, så de kunne få penge i kassen. Det skulle lige vendes i bestyrelsen, og jeg har naturligvis ikke fået svar.

Så jeg fornyr ikke mit medlemskab, når det udløber.

Dansk Terrier Klub. Medlemsbladet Terrier Nyt fik vi i fredags og der blev resultaterne for årets LP- og rally terriers for 2012 (!) offentliggjort.

Jeg har tidligere skrevet om den svære opgave, det har været at finde vinderne, fordi der var to førere der sendte resultater ind for hver to hunde.

Jeg fik pokalerne for bedste LP3 hund (Lille Bjørn) og bedste rally øvet hund (Max).

Jeg har netop indsendt resultater for 2013, hvor Lille Bjørn med 239,5 i LP3 og 96 i rally ekspertklasse kan være med i konkurrencen.

Men igen, Dansk Terrier Klub er en specialklub som har meget stort fokus på udstillinger og ikke ret meget på andre aktiviteter, og bestemt slet ikke på LP og rally. I lederen i Terrier Nyt kan man læse at medlemstallet er faldende – og at det skyldes at der mangler aktiviteter, som medlemmerne er interesserede i. Ja, det kan jeg skrive under på.

Så jeg fornyr ikke mit medlemskab, når det udløber.

Jeg har uformelt haft samtaler med både spaniel- og terrierfolk. Jeg har flere gange i DcH-sammenhæng hold indlæg om Sydkystens Hundeskole. For der er mange der har opdaget, at Sydkystens Hundeskole fylder en del i landskabet. Der er flere fra specialklubberne og DcH der har undret sig, for vi tager jo meget højere priser for vores kurser end de gør. Alligevel bliver vores hold fyldt og folk fortsætter hos os. Jeg synes ikke, vi gør noget særligt.

Jeg tror de vigtigste punkter er:
  • Vi har 9 dygtige instruktører, du kan se dem alle her. De er alle velkvalificerede indenfor de områder, som de underviser i. De er alle sammen meget dygtige. Det er bl.a. dokumenteret ved flotte evalueringer og ved at kursisterne fortsætter hos os.
  • Vi betaler vores instruktører for at undervise. Som udgangspunkt er det lysten, der driver værket, men uden fornuftig positiv forstærkning er det ikke muligt at få vedvarende engagement. Udover penge er en del af den positive forstærkning specialkurser og gaver.
  • Vi tvinger ikke nogen til at opslå hold, så vi har de hold, som instruktørerne har lyst til. Det tror vi også giver engagement. Hvis jeg underviser i Jersie på en regnvejrsdag er motivationen bedre, hvis jeg selv har valgt at undervise og får penge for det, end hvis jeg er blevet ”tvunget”.
  • Vi udbyder de aktiviteter folk ønsker. Man kan se på vores hjemmeside hvilke hold vi udbyder, og de bliver fyldt næsten alle sammen.
  • Vi arrangerer masser af LP- og rallyprøver. Det er der også andre der gør, men vi kan godt tillade os med at prale med at vores er ret velorganiserede og altid med gode præmier. Til alle deltagere uanset om de består eller ej.
  • Vi har en meget velfungerende bestyrelse. Vi er enige om meget, men også uenige. Nogen gange går bølgerne højt. Men vi brænder alle for hundeaktiviteter, og vi engagerer os alle i arbejdet. Jeg har været involveret i meget bestyrelsesarbejde i arbejdssammenhæng, i skolesammenhæng og organisatorisk. Jeg kan ikke komme i tanker om en bedre fungerende bestyrelse end den, Sydkystens Hundeskole har i dag.
Jeg véd ikke om der er nogen konklusion på ovenstående. Men jeg tror mange specialklubber med fordel kunne overveje deres forretningsmodel. Ligesom i mange andre sammenhænge vil kunder gerne betale for kvalitet. Og kvalitet kommer ikke af sig selv.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg har (af gode grunde) aldrig trænet hos dig/Jer - men dit indlæg kan jeg overordnet følge 100%

Unknown sagde ...

Hej Paul

Jeg tillader mig også at svare her, ligesom jeg har svaret dig på mail. Regionen, som åbenbart tidligere har påtaget sig at stå for uddeling af pokaler til årskonkurrencer i rally/lp har været ukampdygtig i det meste af 2013 da bestyrelsen er trådt tilbage omkring januar og en ny først er valgt medio september. Den nye bestyrelse har ikke været vidende om årskonkurrenceforpligtelserne og er først ved at finde sine ben. Derudover har bestyrelsen overtaget en noget slunken kasse og der er ikke ressourcer til at uddele priser.

Som formand for regionen kommer dit tilbud om arrangering af lp/rallyprøve noget bag på mig, da jeg ikke kan erindre at have modtaget noget fra dig, ej heller have svaret at "vi vender tilbage". Jeg har gennemgået al min mailkorrespondance siden jeg tiltrådte i september og jeg har intet modtaget. Det er dog kun glædeligt hvis du har lyst og såfremt du står ved det jeg nu kan læse, synes jeg da bestemt vi bør tale sammen herom.

Mvh
Sarah Lilaa
fmd/ Spaniel Klubbens region 2