lørdag den 4. april 2015

Påsketræning og Max

Max og Megan i Jersie lørdag morgen

I påsken har jeg aftalt med mig selv, at jeg vil træne lidt hver dag. Da vejret har været fantastisk, er det blevet til en daglig morgentur til Jersie og træning med to hunde hver morgen.

Torsdag var det Lille Bjørn (LP) og Max (HTM), fredag det samme.

Lille Bjørn arbejder ret stabilt i LP-øvelserne, der er detaljer vi har arbejdet med som fungerer, og også nogle, der ikke gør. Han arbejder virkelig godt, slår fra ind imellem (med snus), men kommer hurtigt med igen.

Jeg glemmer af og til hvor usikker Max er og det gik ikke så godt med træningen i går.

Vi gik først HTM-banen uden musik, derefter med musik, og da der kom nogle kiks (fører) blev jeg irriteret på mig selv og Max låste med det samme. Så kan han ingenting.

Vi fik leget en masse til sidst og masser af belønninger for nogle enkelte gode momenter. Jeg havde helt fået tippet balancen mellem motivation og præcision, og det gør man ikke ustraffet, slet ikke med Max.

Dårligt førerarbejde står der i træningsloggen.

Solopgang og badebro lørdag morgen

I dag skulle jeg gøre det godt igen, det var Megan og Max der var med, og jeg havde besluttet hjemmefra at det var 2 x 10 minutters træning, intensivt, masser af belønning og forbudt at fortsætte ud over tiden.

Megan blev varmet op, vi kløede på, og de sidste 5 minutter gik hun som en drøm. Virkelig fin kontakt, meget præcis og det var en stor fornøjelse.

Så var det Max’ tur. Nogle af de sjove rallyøvelser – sideskifter, snurre rundt mv. Og derefter de tre nye HTM-positioner (P2, P5, P9), ganske korte pas og heftig belønning. 10 minutters succes.

Megan kom ud og vi gik en tur på arealet alle tre og nød det dejlige vejr. Og føreren tog hjem med god samvittighed.

I morgen er vi fire der mødes – perfekt start på en påskesøndag. Det giver også en kærkommen mulighed for at træne fællesøvelser inden udendørs sæsonen starter næste søndag i Ølstykke, hvor jeg skal op med Lille Bjørn i LP og Megan og Max i rally.

Jeg har virkelig nydt påsken, bl.a. at kunne have meget fokus på Max.

Tordag morgen på stranden

Dejlige morgenture, hvor han kan lege med alle de hunde vi møder.

Frasse og Max

Samvær med Frasse, hvor Frasse lærer at klappe og ae, ikke at trække og hive.

Smilla efter Max

Max var med til påskefrokost i Præstø i går og legede med Smilla, en dejlig labrador.

Max nyder forårssolen

I dag har vi siddet i haven og nydt det gode vejr, og Max har ligget på Megans bænk.

Cykeltur med Max

Mens Kirsten gik med Megan og Lille Bjørn cyklede Max og jeg en tur.

Ingen kommentarer: