onsdag den 26. august 2015

Nedtælling til DM – 3 dage

Fantastisk onsdag morgen

I går var ugens eneste dag uden planlagte hundeaktiviteter. Så aftenen blev bl.a. brugt på at udskrive og samle alle papirerne der skal bruges i weekenden: færgebilletter, reservationer, nummerskilte, programmer mv.

Nu jeg var i gang benyttede jeg også lejligheden til at lave PM og katalog for vores egen rallyprøve 6. september, flot besat med 47 tilmeldinger, bestille præmier og pokaler.

Det bliver en lille luksusprøve med Johanna som dommer, Amanda som sekretær og mig selv som tidtager og altmuligmand.

Gaven fra Max

Der lå en pakke til mig, da jeg kom hjem. Den indeholdt et lille glas hvori der var graveret ”Far”, og en kærlig hilsen fra Max.

Ulla har - som så mange andre - læst Max’ blog, og de har åbenbart besluttet at jeg skulle overraskes på den måde; jeg blev meget glad for denne ganske uventede gave.

Dagens træning foregik ved Ringsted Agility Forening. Desværre havde Lonni måtte melde afbud, så Amanda & Osseau og jeg med Max & Megan skulle gå en kombineret ekspert/championbane med en del udfordringer, specielt for championhundene.

Anita havde designet, dømte og gav feedback. Luksustræning!

Allerførste banegennemgang var Max på ekspertbanen. Den gik fint, men en anelse ukoncentreret, jeg havde ikke fuldt fokus på ham hele tiden, og det skal jeg virkelig huske, for ikke at miste hans fokus.

Ærespladsen sit foran gik fint.

Han gik også allersidste banegennemgang, der aftalte vi, at jeg kunne improvisere undervejs, og eneste kriterie var en logrende hale. Jeg var meget fokuseret, fangede stort set alle forsøg på uopmærksomhed, glemte mit stå-signal et par gange, og gik ellers en virkelig fantastisk bane.

Megans første og anden banegennemgang mindede meget om hinanden. De fleste sitter kommer hurtigt, hun bakker som en drøm, laver fine dobbeltspring og laver i det hele taget en masse flot.

Når hun går i snus eller på anden vis mister opmærksomheden mister vi momenter og skal lave dem om.

Den mest lærerige tilbagemelding var, at det er tydeligt at Megan i meget høj grad går på mundaflæsning og håndtegn, så når hun ikke har kontakt, ja så kan hun ikke gøre det rigtigt, når hun ikke kan høre.

Jeg skal virkelig være ekstremt præcis med håndtegnene, for fx cirkel rundt om fører, skift side foran og springvand minder meget om hinanden, og hvis jeg ikke er 110 % præcis så får jeg noget andet, end det jeg ønsker – ikke fordi Megan ikke kan eller vil, men fordi hun gør det, jeg signalerer.

Så der kan man i udpræget grad sige, at hendes adfærd afspejler præcis det jeg bedre hende om.

Læren til på lørdag er: langsomme, rolige og præcise håndtegn, fokus på at holde kontakt, og tydelig øjenkontakt, der hvor det er vigtigt, fx i bakke væk fra fører – der har jeg altid kun brugt verbalt signal, og nu er det klart mundaflæsning, hun bakker på. Vi har mistet bakningen ved et par prøver, fordi Megan stod for tæt på mig, og dermed ikke kunne se munden.

Amanda fik også en del feedback om ting, hun skal være opmærksom, herunder ikke mindst noget om opvarmning.

Vi skal begge prøve at gøre det hele rigtigt på lørdag :-)

Tak for hyggelig træning og tusind tak for som sædvanlig superskarp og anvendelig feedback Anita!

Ingen kommentarer: