mandag den 14. marts 2016

Max

Råt og uredigeret foto af Max og far

Aftenens rally træning hos Johanna var igen uden skilte.

Som opvarmning en individuel øvelse, hvor vi skulle gå 5 skilte efter eget valg uden håndtegn, det var næsten bare at tage en FS-sekvens :-) Fremsending til en lille taske. Sekvens med 6 sideskift (4 synkrone, skift side foran og bagved) og valgfri øvelse mellem hvert skift. Stå, sid, dæk i forskellige afarter med fristelse i nærheden. Spiraler om tre tomme godbidsbøtter. To valgfri stationære øvelser på vej mod tasken, omkring tasken og to øvelser i andet tempo. Udføre øvelser, mens Johanna holdt spejl foran os. Udføre øvelse mens Johanna stod med noget andet foran os. Og sikkert noget jeg har glemt.

Så der var fristelser i mange afskygninger.

Jeg fik aftenens næsten hjertestop fra starten, da Max smuttede og lignede en, der var på vej ud af hallen. Det kom han ikke, og en tunnel blev strategisk placeret som spærring.

Derfra gik det rigtigt godt. Masser af skarp adfærd og virkeligt koncentreret førerarbejde. Det er kun de øjeblikke, hvor jeg glemmer fokus på ham – typisk fordi jeg ikke kan huske et skilt eller der er for lidt plads, til det jeg har planlagt, at han mister fokus. Og hvis det bliver for svært.

Så sådan en time er virkelig god motion også for føreren, både fysisk og mentalt.

Indimellem fik vi sørme også gået vores FS-program (bortset fra baljedelen), fik trænet sidelæns fod og nogle skifter fra P9 til plads.

Jeg var ualmindeligt meget tilfreds med Max’ indsats og har også husket at rose hans fører, som var godt på i dag.

Jeg var også i den helt rigtige mentale tilstand, for jeg havde netop skrevet om Max og fører, til et rallykursus i april som Christina har arrangeret med Siri Jungersen. Her er min beskrivelse:

Lidt om hunden: Border terrier Max, næsten 5 år, forsigtig/usikker, træner og konkurrerer i rally/FS/HTM.

Hvad er hundens største styrke: Meget lærenem, kan en masse momenter, tricks, og øvelser, så det er ikke de enkelte elementer som sådan, der er udfordrende.

Hvad er hundens største udfordring: At hans fører glemmer at have fokus på ham, eller gør det for svært, så bliver Max frustreret og piber eller smutter. Eller far glemmer at Max synes det er smaddersjovt at lege.

Hvad er førerens største styrke: Mental balance og véd, hvordan Max skal trænes.

Hvad er førerens største udfordring: At han sjusker med førerarbejdet, tager for meget for givet, fordi Max er så dygtig, og glemmer at han også er en forsigtig lille hund, som har brug for fars fokus og bekræftelse.

Hvad ønsker du at have fokus på, på dagen: Hvad som helst, der kan styrke samarbejdet mellem Max og mig. Hvis det er rallyrelateret er det bare en bonus, men i virkeligheden lige meget.”

Jeg spurgte Christina hvordan det lød. Hendes svar: ”Det lyder præcis som jeg ville beskrive jer 😊”

Så det er nok ret præcist!

Ingen kommentarer: