tirsdag den 13. juni 2023

Otto - FLIP – Rally

Otto er også vild med Max' favoritlegetøj :-)

Der har ikke stået ret meget om Otto på det sidste. Han lever i bedste velgående, men jeg har været lidt i et tomrum motivationsmæssigt. Efter en god motivationssamtale i sidste uge, er der gang i træningen igen. Uprioriteret står der LP, NW, Rally, HTM og Tricks på programmet. 

I LP har jeg netop haft den anden enetime hos Karina med fokus på LP1; det er superhyggeligt at arbejde med noget helt nyt med Otto, og mærke hans intense vilje til at forstå mine underlige signaler – jeg skal være megaskarp. 

I NW har jeg tilmeldt Sirius Marathon Sniffs Challenge 2023 med begge hunde, 42 søg der skal filmes indenfor de kommende måneder.

I Rally går vi til træning hos Johanna, men mest skal læringen fra LP-programmet styrke rallyfærdighederne.

Vi er tilmeldt Sirius Alice HTM Challenge 2023 i HTM1, et program med Alice in Wonderland tema, og det har jeg valgt som challenge for at tvinge mig selv til at arbejde seriøst med P1, P5 og måske 1-2 positioner mere. 

Tricks delen svæver lidt. 

Træning med forstyrrelser i Jersie

Jeg forventer at træningen de kommende måneder vil gøre det tydeligere for mig, hvad jeg vil fokusere på med Otto. 

* * * 

For et par uger siden havde jeg end ikke hørt om Anette Prehn. Liv var ved at læse hendes ”Hjernesmarte børn”, som refererede til en anden af hendes bøger FLIP, med undertitlen ”Hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede.” Jeg bestilte bogen efter at have læst en kort foromtale, og jeg har læst – næh slugt! – den og er blevet kæmpefan af metoden Framestorm, som introduceres i bogen. 

Framestorm er en omfortolkningsmetode, som kan bruges i forhold til relationer, begivenheder, vilkår og menneskers selvopfattelse. Man kan lære at flippe (deraf bogens navn) sin opfattelse af en situation, se på den med andre briller, og dermed regulere sin følelsesmæssige opfattelse af situationen. Den kognitive fleksibilitet indebærer, at man kan skrue op for sin indre ro og tillid til at kunne håndtere situationen, og skrue ned for stress, angst og vrede. 

Jeg lover at skrive mere når jeg har genlæst bogen – men alene min anvendelse af Framestorm i meget begrænset skala, har givet nogle forbløffende resultater. 

* * * 
Rallybane i Ringsted, varmt og tørt

På rallyfronten har jeg haft en fantastisk dommerweekend, hvor jeg lørdag dømte for DKK i Ringsted, søndag for DKK Kreds 2 samme sted. Det var to virkeligt flotte arrangementer, det første med Johanna Allanach ved roret, det andet med Charlotte Bøgvad og Mette Jensen som primus motorer. Masser af roser til dem og alle de øvrige officials for nogle virkeligt fine arrangementer. 

Jeg vil nævne tre særlige oplevelser fra weekenden. 

Den første var den glædelig udvikling i antal førere, som havde aktivt planlagt at lege med deres hund på banen, et overordentligt fornuftigt alternativ til at ”trække” – nogle gange fysisk - en hund gennem banen. Specielt blev jeg glad for at en fører, som legede på min bane, kom glad hen efter den anden prøve, og fortalte hvor godt det var gået og legen dermed gav kontant bonus med det samme. Jeg rankede ryggen da føreren fortalte at det var inspireret af mig hun havde prøvet det af 😉 

Den anden oplevelse var min begynderbane søndag, hvor jeg havde en ret usædvanlig statistik med 4 ud af 9 IB’er og top-3 havde 100, 97 og 90 point. I den anden ring var der 1 IB, og næstsidst havde 96 point … 

Min forklaring er enkel: føreren undervurderede de to sidestepøvelser, som jeg havde med på min bane. Jeg stod helt perfekt placeret og kunne konstatere i mindst 5 tilfælde, at førerne lavede et sidestep, uden at hunden fulgte med. 

Den tredje oplevelse var at få lov at uddele dommerens favorit i alle klasser, til fem ekvipager som gjorde et ganske særligt indtryk på dagen.
  • I ekspertklasse Sonja & Lemon, for den skønneste, kontaktfyldte, flydende banegennemgang.
  • I championklasse Karina & Noma for den flotteste dæk under gang (og en i øvrigt blændende banegennemgang).
  • I seniorklasse Tiia Rajaniemi og hendes collie Twilight Moon Oncoming Outburst som blev dansk og nordisk champion fredag, debuterede i seniorklasse lørdag og gik yderligere to seniorklasser søndag, den sidste hos mig til 100 point efter en imponerende bane.
  • I begynderklasse Anita & Girah, jeg har ikke set dem gå en bane et godt stykke tid, men hold da op, der er sket noget og de gik det bedste, jeg nogensinde har oplevet dem gå og vandt klassen med 100 point.
  • I øvet klasse Berit Lyng og hendes franske Bulldog Quark, de gik superflot, med eminent kontakt og høj præcision. Fransk Bulldog har jeg stort set ikke har oplevet i rally, og da slet ikke på dette niveau. Berit går med Ernie – også en fransk Bulldog - i ekspertklasse, hun var meget tæt på også at få favoritprisen der. 
Det er sådanne fem oplevelser der lyser op på en i øvrigt virkeligt skøn weekend.

Ingen kommentarer: