mandag den 5. juni 2023

Noget om alder


Max med søndagens høst af rosetter

I søndags havde jeg den store fornøjelse at være med til at fejre Karinas 40-års fødselsdag. Jeg havde spurgt om jeg måtte holde en lille tale - det måtte jeg! Jeg elsker at at benytte fødselsdage som anledning til at tænke over, hvornår jeg mødte fødselaren første gang. 

Jeg mødte Karina i 2009 som kursist på et rallyhold i nystartede Sydkystens Hundeskole; jeg mødte Adam (Karinas mand) professionelt i 2014. I dag er Karina en af mine favorittrænere, ikke mindst i rally. Vi er i den grad på bølgelængde. Det er superhyggeligt, at cirklen sluttes. 


I onsdags trænede Max og jeg som sædvanlig hos Karina. Temaet var starter. Max var – som sædvanlig 😊 genialt god! Jeg har skrevet det mange gange før, men jeg tager altid opløftet hjem fra træning hos Karina. Selvom Max nu officielt er seniorhund, har jeg valgt at vi træner de skilte, der er på banen, dvs. også en del, som vi ikke vil kunne møde til en prøve. Jeg er sikker på at det er med til at holde os skarpe. 


Fredag trænede jeg en time hos A-Fys. Jeg kan ikke mindes, hvornår jeg har følt mig så fysisk oplagt og i god form. Et ret hårdt pas på 50 minutter, jeg pressede mig selv på en god måde, og jeg tror jeg er meget, meget tæt på mit topniveau før operationen. Det er meget lækkert, både fysisk og mentalt. Den lille procent jeg mangler i venstre fod arbejdes der med, og det er meget lidt jeg tænker over det, eller overhovedet registrerer det. 



Fødselaren i fuld mundering 💓

Lørdag gik turen til Kristianstad for at fejre Frasses 9 års fødselsdag. Vejret var i den grad med os, så hele dagen foregik udendørs i de mest romantiske og ærkesvenske omgivelser. 


Udsigt over Faaborg Fjord

I går gik turen til Ringe, hvor Annette Brofelde debuterede som arrangører af Islandsk Fårehundeklubs rallyprøver. Hun debuterede med glans og får 100 point herfra for et virkeligt flot arrangement, med store ringe, god plads, helt styr på det administrative, to dommere med lækre baner og god feedback, en super god stemning, flotte rosetter og fornemme præmier. 

Det var en rally classic, med en prøve formiddag, samlet præmieoverrækkelse, anden prøve efter frokostpausen og samlet præmieoverrækkelse til sidst. Det blev derfor også en lang dag. Max og jeg var hjemmefra 8-19, og vi udnyttede muligheden til at tage til Faaborg og få frokost og gå et par ture, og masser af hyggelige snakke, bl.a. om den mentale hurdle man skal over, før man rykker sin hund i seniorklasse. 

Seniorklasse er som skræddersyet til Max og mig, og vi havde to fede oplevelser i går. 

Mine kriterier: ”Kriterier for søndag. Jamen, alt er jo forandret!!! Alt det sædvanlige gælder stadig, det vil jeg ikke engang skrive ned, men jeg vil blot fremhæve, at det at komme i boblen og hele forløbet i boblen er mit fokus. Jeg vil nyde det max, og det skal være tydeligt at Max også nyder det. Vi tager afsted, når vi har været oppe, til Faaborg, frokost og gå tur, og tager tilbage og tager en runde til. Jeg kunne ikke være mindre interesseret i point og placeringer (kun som bonus) og jeg tager dette som den skønneste mulighed for at nyde en dag sammen kun Max og mig 😍 Jeg vil kunne fortælle bagefter om en dag hvor glæden flød over mange gange 🤩” 

Noter efter prøve 1: ”Alt udenoms fint. Jeg kunne mærke ro på en dejlig måde og Max luftet. Hyggelig snak med Helle før banegennemgang. Skøn bane. Vi var nr. 1. Vores ankomst fin. Boble. Startritual fint og så var vi i gang. Virkelig en nydelse hele vejen. MEGET stor. To øvelser udenfor. Koble. Feedback, meget sober og fair. Hen til bil og hente legetøj. Leg med Max, næsten det bedste 💙 Max i bil og jeg talte med Signe. "Jeg har aldrig set dig gå så afslappet. Man kunne se hvor du nød det, som om I gik en tur." Jeg får tårer i øjnene af at skrive det.” 

Signes tilbagemelding var den allerstørste ros jeg kunne få. Det er jo det jeg har stræbt efter, og jeg kunne mærke, at vi var præcis hvor vi skulle være. 

Noter efter prøve 2: ”2. bane. Max var sej. Jeg kunne mærke at jeg var træt i venstre ben, så min timing blev dårlig. Jeg var meget tilfreds med førerarbejdet. Mine forklaringer/noter: Vi var på cirka 16:42 ankom kl. 9:25 i morges. Ommerne. Bakke på højre side (1) 3/4 cirkel højre side (3), dobbeltsynkron (14) skift side foran (15) og sidste.” 

Mine læringsnoter, som jeg fik styr på, da jeg kørte hjem. For det første skal jeg være endnu skarpere med mine signaler. Max var efter en sideskift om kegle på vej på den forkerte side, fordi min højrekommando kom for sent. På den anden bane kunne jeg mærke, den manglende procent i venstre ben, jeg havde ikke fuldt fokus på Max, fordi jeg skulle tænke over at sætte fødderne (for ikke at falde), og tog nogle chassetrin ind imellem, hvilket forvirrede Max – for sådan plejer jeg jo ikke at gå (men det kan trænes!). Og så var der forkommandoen til bakningen, første øvelse på banen, hvor jeg fik sagt noget, som gjorde at Max løb frem!!! 

Vi fik nogle flotte præmier, bl.a. to meget anvendelige gavekort. Den jeg blev gladest for var den særlige roset til Dagens ældste hund, og ikke mindst Annettes ord, da hun uddelte den. Jeg er vanvittigt stolt af Max, som 10 dage før sin 12-års fødselsdag stadig går som en drøm 💓

Ingen kommentarer: