lørdag den 14. februar 2009

Masser af succes med Lille Bjørn!

I eftermiddags – efter nogle dejlige gåture i det fine vejr – tog Lille Bjørn og jeg lige en kort, intensiv træningsomgang i haven. Træningen med ham skal være med få gentagelser og masser af succes, og det er jo min opgave at tilrettelægge det. Og i dag gik det bare op i en højere enhed, 8 øvelser/detaljer fik vi arbejdet med, og de fleste med 100 % succes, dvs. vi skal til at hæve kriterierne.
Jeg er begyndt forfra med feltet, som tidligere beskrevet, og det går stærkt med at komme op i omdrejninger. Jeg havde lagt feltet et nyt sted, og allerede efter 4 forsøg var vi kommet ud på 7 meter, og Lille Bjørn spurtede uden kommando direkte tilbage på target! Til sidste i træningen kom vi gående fra et andet sted i haven, og jeg stillede mig ca. 8 meter fra feltet og kiggede på det. Pludselig knaldede Lille Bjørn derud, og efter to flotte gentagelser, stadig uden kommando, stoppede vi og jublede :-)
Aflevering i kurv var med Kirsten som tilskuer og mellem nogle afgnavede kødben, men det ænsede Lille Bjørn ikke. Jeg er stadig nødt til at fjerne den første genstand, han lægger i kurven, for ellers samler han den op; det skal jeg havde arbejdet lidt mere med, men resten kører meget flydende.
Kirsten har ikke set elefanten, så den demonstrerede vi lige. Lille Bjørn kommer hurtigt op på baljen med alle fire ben, og han kom 270 grader rundt inden vi stoppede, han er bare helt tryg på baljen selvom han skal krumme sig lidt sammen for at kunne stå på den.
Spring er heldigvis stadig en rigtig favorit. Jeg skal have øvet mig på min egen placering ved frem/tibagespring, for ellers kan han finde på at løbe uden i stedet for at springe tilbage, men 2 ud 3 gange var ok. LP1 springet er bare lige i øjet.
Bakke rundt om føreren er vi som tidligere nævnt gået lidt i stå med, så jeg fandt targetsticken frem – som jeg kun har prøvet en gang tidligere, hvor han ville lege med kuglen for enden. Nu kan jeg bruge den efter hensigten, og fik nogle bevægelser længere tilbage end tidligere. Det arbejder vi videre med i morgen!
Apporteringen havde også et godt fremskridt. Lille Bjørn vil gerne holde apporten når han er foran mig, til han får slip kommandoen. Han vil også holde apporten, når han sidder i plads. Men når jeg bukker ham ned smider han den. I dag prøvede jeg en hurtig kombination: først fastholde den foran mig, så lagde jeg apporten mellem ham og mig, der var måske 1 meter imellem os, han tog den og gik ind i plads, og jeg kunne langsomt bukke mig ned, røre ved apporten, få hånden ind under, og give slip kommando. To gange! Vold jubel begge gange.
Endelig indkald med stop, hvor han nu er superstabil, hvis jeg varmer op med kast med kongen, og derefter bare bruger håndtegn og smider kongen derefter. Jeg startede begge indkald med Lille Bjørn i stå, for han er ikke vild med at dække i det kolde græs, så jeg ville ikke udfordre skæbnen.
15 skønne træningsminutter, sikken en masse vi nåede, og masser af succes!
Det var bare en træningsomgang til 5 = "Kom hjem og var glad – og det smittede”.

Ingen kommentarer: