lørdag den 15. januar 2022

Betydeligt udviklingspotentiale, mål og opfølgning

Fra træning i Roskilde - den andens legetøj er det bedste :-)

I tirsdags startede årets Nose Work træning hos Merete. Otto var i topform, og arbejdede eminent. Jeg taler tit om hans vedholdenhed og han arbejder så flot for at komme til kilden. Når det bliver for hårdt stopper han og beder om hjælp, får det og fortsætter. Der er en del klasse 2 søg imellem, og jeg får bekræftet at det er rigtigt fornuftigt at blive i klasse 1 og få rutine. Fed træning, masser af succes og masser af læring. 

Jeg har været heldig at få plads til en NW1-prøve 6. februar. Vi går efter alt på Sjælland i år, og jeg håber vi når mere end den ene prøve vi opnåede i 2021 😉

Onsdag havde jeg to træningsaftaler. Først med Anita i Ringsted, hvor vi havde aftalt at tage fotos til brug på Anjas fri ved fod online-kursus.

Det gav lidt for meget stof til eftertanke. Det blev helt tydeligt, at jeg har konturerne til en position i P1, men usikkerhed om jeg mener at Otto skal stå eller sidde, og en ikke eksisterende P5. Jeg kunne end ikke manipulere Otto ind i positionen.

Turen gik derefter til Albertslund og Karinas øvet hold, tema: temposkift. Det har INTET med Karina at gøre: Hun underviser fantastisk, sprudler af begejstring, og giver den skønneste feedback, altid konstruktivt. Jeg følte mig virkelig ikke tilpas med træningen, fordi jeg havde alt det dårlige i baghovedet. For hulen, Otto gør så meget superflot, og alt det han ikke kan er noget vi ikke har trænet. Det havde jeg bare lidt svært ved at kapere.

Og så begyndte tankerne at køre. Vi var tilmeldt rallyprøve i dag på Garbogaard, og jeg har længe funderet over kombinationen af at træne detaljer og gå til prøver parallelt, og Johanna havde også stillet spørgsmålet til træningen sidste uge.

Det endte med en længere samtale med Liv torsdag eftermiddag, og efter fitness-træningen satte jeg ord på målene med prøven med Otto lørdag (og med Max søndag).

Jeg kom til at tænke på min anden coachingsession hos Anja for over 6 år siden, hvor jeg fik til opgave at beskrive hvordan jeg havde planlagt min første HTM-prøve med Max nogle få dage efter.

Det var nemt at beskrive hvordan jeg ville håndtere prøven med Otto i dag, og mine mål blev sendt til fem personer, der kender mig rigtigt godt, og som gav fed feedback som medførte flere opdateringer af planen.

Jeg var dermed mentalt fuldstændig på plads med prøven. Da målene var delt med mange også helt forpligtet til at kunne redegøre for forløbet bagefter.

Som forberedelse var jeg i Roskilde i går eftermiddags, gik en tur med hundene i området ved fiskesøen og trænede lidt med dem begge, lidt momenter, mest motivation, sluttende med leg.

Jeg noterede på læringssiden, at jeg ikke skal bruge legetøj til opvarmning lige før prøven; der kommer lyd på Otto og begge kører helt op.

Den skønneste morgen

Inden gennemgangen af prøven i dag kommer lige et foto fra morgenturen, en fed start på dagen!

Det følgende er den seneste beskrivelse af målene med Otto, jeg har suppleret med hvad der skete i dag 😊

Rallyprøve 15.1.22 Garbogaard, Otto i Øvet klasse
 • Vi kommer mindst 2 timer før banegennemgang. Tjek: Vi kom godt 2 timer før.
 • De to timer bruges til luftning, leg (gerne med andre hunde, hvis muligt) og lidt træning – for at tage toppen af energien. Tjek: Først leg med Girah og efterhånden var der fem hunde, der løb sammen 😊 Otto blev også luftet og vi fik trænet lidt, da vi fik banen.
 • Hvis muligt (tilladt) kommer han i hallen på underlaget når bogen skal afleveres (næppe realistisk jf. prøven 20.12.21) – men ellers så snart det er muligt. Desuden kan han hvis muligt komme ind på tilskuerpladserne før banegennemgang så han har set hallen inden prøven. Tjek: Det VAR muligt, da der var pause mellem de to afdelinger med begynderklasse, så Otto var på gulvet og vi var dernede nogle minutter for lige at snuse til det.
 • I bilen under banegennemgang. Tjek
 • Tages ud når jeg har gået banen x gange (så mange jeg kan nå, så jeg kan den udenad), varmes lidt op udenfor, og kommer ind når vi må (vi er start nr. 5 i Øvet klasse). Tjek: Jeg havde lært banen udenad inden banegennemgangen, gik den to gange fysisk, og en gang mentalt.
 • I opvarmningsområdet: af med linen lidt øvelser. Tjek
 • Når vi får klartegn. A: Hvis vi begge er 100 procent på og klar, så gå vi direkte ind på banen. B: Hvis der mangler fokus så to enkle øvelser med belønning (godbid) ind til startskiltet med fuld kontakt, klartegn og i gang med fuld kontakt. Tjek: Det blev A. Det eneste jeg ikke havde tænkt på, at han kunne løbe hen til Annette på klartegnet, det gjorde han, jeg kaldte ham tilbage og vi gik i gang
 • Jeg går banen i vores normale tempo. Tjek.
 • Vi udfører øvelserne så godt som muligt, uden ommere. Tjek, ingen ommere (for første gang i Øvet klasse!)
 • Hvis Otto går i snus eller andet uønsket og ikke er med, når vi skal udføre øvelserne, udfører jeg uden ham og går videre i øget tempo, uden at kalde eller vente. Hvis han stadig står og snuser efter at jeg har gået to skilte, så kalder jeg på ham. Tjek: Der var minimalt snus og Otto var med, og jeg var virkelig på. Så vi kom slet ikke ud i denne mulighed 😊
 • Når han kommer tilbage efter fravær, bliver han rost og må hoppe op ad mig, men kun verbal/kropslig belønning; jeg stopper/går videre under belønningen afhængig af situationen. Blev ikke aktuelt jf. foregående punkt.
 • Når vi passerer kantbåndet efter mål en enkelt øvelse, belønning med godbid, line på, og så ud og lege. Tjek: Vi fik også feedback inden vi løb ud og legede. Der var trukket for at han løb hen til Annette, lidt snus, et par langsomme reaktioner, to skæve positioner.
Konklusioner: Det var fedt at have styr på målene, så jeg vidste hvordan jeg skulle håndtere fejlsituationer. Det var endnu fede at konstatere, at vi slet ikke kom ud i fejlsituationerne. Karina, som var oppe lige efter mig, så det meste af banen og roste os meget (tak!). Det var rigtigt godt at have delt målene, så var de top-forpligtende.

Det var også virkelig godt at have sat de godt to timer af inden banegennemgangen. Vi var svineheldige at der var mulighed for at lege med andre hunde og der er ingen tvivl om, at det er godt for Ottos energiniveau at der bliver brugt lidt energi inden vi skal op.

Det var virkelig en dejlig prøve - tusind tak til Amanda, Anita, Karina, Liv og Mia for jeres ideer og opbakning ❤❤❤

Ingen kommentarer: