søndag den 23. januar 2022

Fri ved fod & rallydommermøde

Fed feedback fra Anja (foto: Sofie Eggert Hjorth)

Fredag aften var Otto og jeg på kurset Fri ved fod – kom godt i gang hos Anja. Det er ganske perfekt timet i forhold til det Fri ved fod online hold, vi netop er gået i gang med, hvor jeg har haft lidt problemer med de allerførste trin med indtagelse af positioner. Dem havde jeg som mål at få løst fredag, og det blev de i den grad 😊

Vi arbejdede med indtagelse af en korrekt position (jeg brugte P5 hele aftenen). De små bitte bevægelser til siden (væk fra hunden) og bagud. Guidning af hunden ind i position i bevægelse. Og endelig to vedligeholdelses-/boost-øvelser: små bak/sidestep samt kegleøvelser med sidestep, hvor hunden klikkes/belønnes for sidesteppet (selvom det handler om at bakke og gå fremad), for at skærpe hundens opmærksomhed og fokus.

Det helt fundamentale er at hunden, når den har lært den korrekte position, forstår, at opgaven er at fastholde den position uanset hvordan føreren bevæger sig og at hunden bevarer motivationen hele tiden. Forståelse af grundpositionen er afgørende, dernæst forståelse af, hvordan hunden skal bevæge sig, for at fastholde positionen (= hundens opgave) og så livslang forstærkning med variabel belønning.

Vi var sat i grupper to og to, og jeg var sammen med Sofie og Ozzy. Vi filmede hinanden ret meget og jeg skal i morgen gennemgå alt materialet og have styr på de næste trin i træningen. Min mulighed for feedback derefter er online-kurset, hvor vi hver 14. dag kan aflevere videoklip og få feedback.

Jeg kunne skrive en masse superlativer om Anjas kursus og måden hun gennemfører det på, men jeg vil nøjes med at citere hvad jeg skrev til Anja efter kurset: ”Tusind tak for det perfekte kursus til Otto og mig og tusind tak for at du satte os sammen med Sofie og Ozzy 😍 Du er bare så inspirerende 🤩”

I går havde vi det årlige rallydommermøde i Fjelsted. 15 dommere (et enkelt afbud) og rallyudvalget havde en effektiv, koncentreret, lærerig og hyggelig dag.

Et af punkterne er året der gik, hvor jeg plejer at fortælle lidt om det forgangne år, herunder præsenterer lidt statistik. 2021 har på flere punkter været rekordernes år, bl.a. med 114 rallyprøver med i alt 4.973 tilmeldinger. Tilmeldingerne dækker over 742 ekvipager, dvs. hver ekvipage har i gennemsnit været tilmeldt 6,7 gange. 573 førere med 93 forskellige racer (ikke stambogsført tæller som 1 race), det er virkelig en sport med bred appel.

Demo af noget med sidestep tror jeg :-) (foto: Ditte Wolsted)

Jeg fulgtes med Amanda, Liv og Majbrit og der blev talt intensiv rally også på frem og tilbageturen. Man skal være ganske nørdet for at være en del af denne verden både som dommer og udvalgsmedlem, og det er vi heldigvis alle sammen 😊
 
Foto: Camilla Schapel

Jeg måtte desværre melde fra lørdagens rallytræning hos Camilla, men heldigvis kunne Mette overtage pladserne med Eddie og Boogie, og hendes begejstrede mail efter træningen gjorde mig vildt glad :-)

Ingen kommentarer: