søndag den 12. april 2009

Lydighedsprøver den 11. april 2009 - Lille Bjørn LP1

DKCH LP1 Lille Bjørn og DKLPCH Megan

Nogle dage er bedre end andre – og den 11. april 2009 var bare en af de allerbedste!
Beagle Klubben arrangerede officielle lydighedsprøver i Hårlevhallen og jeg havde både Lille Bjørn og Megan med. Målet var to glade hunde gennem begge prøver, og selvfølgelig håbede jeg også på en 1. præmie til Lille Bjørn. For Megans vedkommende betød pointene intet i dag.
Jeg synes det var svært at være til prøve i Hårlevhallen. Der var meget støj og rungen, LP1-hundene skulle op tættest på indgangen, og det område, hvor de fleste tilskuere var, så der var mange distraktioner. Opstregningen i sportshallen skulle også vise sig at volde problemer, for båndet omkring feltet var ikke nemt at få øje på i det virvar af kulørte streger på gulvet. Ingen af Elitehundene fik point i fremsendingen, og langt de fleste hunde havde problemer med feltet.
Men når alt det er sagt var det ikke det, der var den store udfordring med Lille Bjørn: Den var, at jeg ikke kunne få ham til at sitte i begyndelsen af hver øvelse. Det er lidt problematisk, når hunden skal starte i plads, så der blev arbejdet en del før vi kunne melde klar til øvelserne. Han gider ikke gentagelser ret meget, og det var tydeligt at han syntes det var rent pjat at skulle sidde hele tiden. Men da vi først var klar i hver øvelse gik det fint, og 157 point, en 1. præmie og 4. vinder ud af 16 hunde er jeg ovenud tilfreds med. Pointene i de enkelte øvelser kan ses her, og der ligger en video (sammenklippet) af øvelserne her.
Så nu er Lille Bjørn officielt DKCH LP1 Wessex Paddington, og er klar til LP2. Jeg har kigget på Hundeweb, og så vidt jeg kan finde frem til er Lille Bjørn kun den tredje Norwich terrier der går op til lydighedsprøver herhjemme. I 1988 blev Dennick's Lord Arthur LP1, så Lille Bjørn er kun den anden Norwich med titlen i Danmark.
Med hensyn til Megan havde jeg som nævnt i en tidligere blog Megan og Eliteklasse valgt at gå op i en LP3 og springe fællesdækken over, som hun ikke er tryg ved, og endnu mindre indendørs. ” Målet er at se Megan med noget der minder om Lille Bjørns glæde, når han er på.” Og der lykkedes, som man kan se på videoen, og som jeg fik flere positive tilbagemeldinger om. Megan fik 10 i Sid i gruppe, og det er hendes første point i en fællesøvelse siden hun blev champion, og det var bare en skøn fornemmelse. Vi endte med 227 point og blev 2. vinder, og det var en fin bonus, nu pointene ikke var vigtige.
I øvrigt fik jeg lige godt input til at ændre en kommando: I næseprøven bruger jeg ”Find”, og alle der hørte det (inkl. Megan!) troede jeg sagde ”Felt”, så der sker lige en udskiftning af kommando:-)
Det blev en rigtigt god dag for de to andre engelske springer spaniels i dag.
Camilla og Nova fik 172 point og blev 1. vinder (video).
Katrine og Laika fik 155 point og blev 5. vinder. Det var med et 0 i næseprøven, ekstra flot (video).
Dermed kom der tre nye hunde på årslisten for lydige spaniels.
Camilla og Emma missede desværre feltet, men fik alligevel en 1. præmie i LP2 (se video del 1 og video del 2).
Catja og Zazu fik en 3. præmie i LP1 (video).
Anita og Django fik desværre ingen præmiering i LP1 (video).
Næste prøver bliver 20. juni 2009 i Kastrup, hvor Lille Bjørn skal debutere i LP2 og Megan skal op i ???

Ingen kommentarer: