lørdag den 3. marts 2012

Think-Plan-Do

I dag sluttede et forløb over 6 træningsrunder i Sydkystens Hundeskole. Forløbet hed ”Think-plan-do: Planlæg og træn målrettet mod din næste DKK LP1/LP2/LP3 prøve” og begyndte 19. november 2011.
Instruktør var Conni Hansen, som ikke behøver nogen nærmere introduktion for læsere af min blog. Træningen tager udgangspunkt i, at man aktivt noterer, hvilket stade man befinder sig på i de enkelte LP-øvelser, og så systematisk arbejder med at forbedre de områder, hvor der er behov for det. Kirsten synes ikke jeg kan rose kurset, bare fordi Conni har grebet det an på en måde som jeg selv kunne finde på, men det gør jeg alligevel! Jeg elsker den strukturerede tilgang til træningen, som er helt i tråd med min måde at planlægge og dokumentere min træning på; og analysere prøveresultater mv. Meget nørdet vil de fleste synes, men jeg elsker det.
I forhold til Connis kursus fik vi – primært Lille Bjørn, men indimellem også Max – arbejdet meget varieret med svage sider, sætte kriterier for udvikling af dem, og blive fulgt op på status af Conni. Og arbejde bevidst med favoritmomenter, få øget kriterierne ved forstyrrelser af forskellig art, herunder prøvelignende opsætning, for i endnu højere grad at vænne os til prøvesituationen.
Når vi har to timer hver gang er der også tid til at Conni indleder med gode oplæg baseret bl.a. på sine egne prøveerfaringer og referencer til konkrete prøvesituationer.
Det er bestemt mit indtryk – bestyrket i de evalueringer Conni får :-) – at det er en udbredt opfattelse at Conni er rasende dygtig til at tilrettelægge og gennemføre undervisningen, så alle får det maksimale ud af den.
I dag gik mine tanker, som naturligvis blev delt med Conni, tilbage til første træningsgang 19. november, hvor mit helt store problem var Lille Bjørn stillingsskift stå-dæk og stå-sit samt dæk-stå (det kan jeg læse i min træningsdagbog for den dag!). I onsdags til Nørdprøven og i torsdags til træningen hos Johanna kunne have lave 6 tæt på perfekte skifter uden belønning undervejs. Det er sket på 3½ måned og jeg må indrømme at jeg selv er lidt imponeret af det. Men det er opbygget fuldstændigt systematisk, og det er skønt at se at det virker.
Og så havde jeg den mest fantastisk fællesdæk, som er en af vores to røde øvelser (= langt fra prøveklar). Lille Bjørn lå ved siden af en hund, som jeg var ret sikker ville forlade positionen, så jeg gik kun ca. 15 meter ud, vendte mig og ventede. Og rigtigt nok, nabohunden peb og forlod hurtigt positionen, Lille Bjørn kiggede på den men blev liggende, og jeg klikkede kort tid efter, belønnede og gik så ud på 25 meter, efter cirka 1 minut klik/godbid, og så var jeg i skjul nogle gange, sidste gange 40 sekunder, og afsluttede med Lille Bjørn i plads. Det sidste minuts tid var der en voldsom larm af maskiner ude bag en væg, hvor hundene lå, og de blev alle pænt liggende. En supersucces!!!
Tak til Conni for et skønt forløb, og der er heldigvis fortsættelse i form af en række træningsomgange à to timer i perioden april til juli; så får vi has på de sidste røde øvelser!!!

Ingen kommentarer: