tirsdag den 4. september 2012

Serviceeftersyn – og DM for terriere

Søndag aften kom PM for ”Årets Danmarksmesterskab for terriere samt officielle DKK prøver og LP og Rallylydighed”, som arrangeres af Dansk Terrier Klub Kreds 11 og afholdes på Wilhelmsborg i Mårslet, syd for Århus.

Jeg må indrømme at jeg blev noget paf, da jeg så PM’et. Det er officielle prøver for alle racer med Laila Lysdal og Wagn Johansen som dommere/prøveledere i LP og Trine Dyrgaard som dommer i rally. Og samlet er der 10 LP hunde og 14 rallyhunde!

Det bliver den mindste prøve vi har oplevet, og det diametrale modstykke til prøverne i Roskilde i weekenden både deltagermæssigt og forstyrrelsesmæssigt tror jeg.

I LP er der 1 elitehund, 5 LP3 (Lille Bjørn er med), 1 LP2 og 3 LP1 (Max er med). I rally er der 7 begyndere (Max er med), 2 øvet, 4 ekspert (Lille Bjørn er med) og 1 champion. Dvs. at 4 ud af 24 starter er med mig og Max/Lille Bjørn.

Kredsen har været så venlig at skrive til mig: ”Du skal altså være forberedt på en tidlig start. Og det har da været et puslespil at få dine klasser passet ind, så du ikke skulle være 2 steder på 1 gang.” Jeg glæder mig rigtigt meget.

Jeg havde overvejet at tilmelde Megan i rally, men heldigvis var jeg fornuftig og lod være!!!

Jeg havde naturligvis planlagt træningen de sidste dage frem til DM, men der er sket flere ting, som krævede justering af planerne.

I går havde jeg mine LP-hold i Jersie, det var som planlagt.

I dag havde Kirsten hundene til den årlige vaccination/dyrelægetjek, og alle er godkendt og har det godt!

I dag havde jeg regnet med at jeg måske skulle til Stockholm, men det blev ændret til onsdag, så jeg måtte lave aftaler med Anita om at hun tager holdene i Osted i morgen alene. Da jeg først kommer sent hjem bliver der ikke mulighed for træning onsdag.

I stedet planlagde jeg et hurtigt træningsforløb sidst på eftermiddagen i dag med Max og Lille Bjørn.

Jeg har nøje gennemset videoerne fra i søndags med Max, og det har jeg naturligvis gjort ekstra nøje, når jeg vidste at jeg manglede et ½ point. Og det var virkelig nogle dumme fejl jeg begik. Jeg gav Max en sit-kommando i stillingsskiftet, da han kiggede væk … Jeg gav ham en plads kommando i afslutningen (som jeg bruger til Lille Bjørn), men hos Max hedder det sit … Det husker jeg nok nu.

Så fik jeg Kirsten til at lægge to gange næseprøver, og det var præcis samme mønster: Max løfter en pind, smider den (fordi det ikke er den rigtige), tager den rigtige, og sidder med den. I det øjeblik han sidder med den tydeligt rigtige skal han have en plads kommando, så kommer han ind med den. Det er den kortsigtede løsning til på lørdag, derefter gør vi det rigtigt.

Og så gjorde jeg noget, jeg ikke har gjort før til træning med ham: Han rejste sig i dækken, og jeg dækkede ham af igen, gik ind og belønnede i dækken. Han havde ligget 59½ sekund sagde Kirsten. Kortsigtet løsning, men det var dagens valg.

Med Lille Bjørn arbejde jeg lidt med springapport, stillingsskift (hmm, det er noget med haven og dæk-stå …) men fokus var på indkald med stå. 7 gentagelser, hvor jeg viste en godbid inden jeg gik fra ham, og kastede den eller lod som om, da jeg lavede stopsignalet. Det var ikke 7 forsøg i træk, men sekvenser med 3, 2 og 2. De sidste to var med Kirsten som tilskuer, og det allersidste på ca. 18 meter. Og Lille Bjørn stoppede helt fantastisk, fik godbidden kastet og vild jubel. Kirsten kommenterede, at han næsten så forskrækket ud over, hvor hurtigt han kunne stoppe :-)

Måske en kortsigtet løsning, men det er sådan træningen foregår indtil vi har været oppe lørdag.

Hvad med rallyen? Ja, den træner jeg slet ikke, den regner jeg med at begge hunde klarer på rutinen :-)

Torsdag skal bilen til serviceeftersyn. Torsdag aften er der træning hos Johanna, og jeg véd godt hvad jeg skal have som specialøvelser med begge hunde.

Fredag … Jeg skal på arbejde, og havde egentlig regnet med en hygge hjemmeaften, og så tidligt af sted lørdag morgen til DM. Men ligesom med Megans DM for 10 dage siden er jeg kommet på bedre tanker. Hvor smart er det lige at køre i tre timer (hjemmefra inden 6) og så være klar til 4 prøver med 2 hunde indenfor 4 timer? Jeg har i dag booket værelse på Odder Parkhotel fredag til lørdag, så vi kommer frem i god tid fredag, far får noget godt at spise, og vi alle tre kan lade op til DM dagen efter og møde frem friske og udhvilede. Præmieoverrækkelse bliver allerede lørdag kl. 13.00, så vi kan være hjemme allerede ved 16-tiden.

Søndag har jeg inviteret Kirsten på brunch, og der bliver ingen hundeaktiviteter!

Og mandag skal Megan til serviceeftersyn hos Maja Guldborg.

Ingen kommentarer: