søndag den 9. september 2012

Status

Fællesdæk - det er blevet en favoritøvelse :-)

For 14 dage siden DM i rally lørdag og kredsprøve søndag med Megan. Sidste weekend Store Hestedag med Lille Bjørn oppe i LP3 lørdag og Max’ debut i LP1 søndag. Og i går DM for terriere med både Max og Lille Bjørn oppe i rally og LP. Det har været en hektisk periode, hvor der er trukket store veksler på hjemmefronten.

Jeg fører træningsnoter også efter hver prøve, og jeg har forskellige analyseark, som jeg bearbejder resultaterne i, som grundlag for at planlægge den kommende træning og de kommende prøver.

Megan er den nemmeste :-) Hun har efterhånden fået en fører, der er i stand til at guide hende nogenlunde fornuftigt, og så kører det jo fantastisk. Vi er pt. tilmeldt prøver 16. september i Sydkystens Hundeskole, 22. september i DCK samt 10. og 11. november i Spaniel Klubben.

Og så er hun tilmeldt sit livs allersidste LP3 den 11. november. Vi træner naturligvis frem til prøven, men hun har ikke glemt øvelserne, og jeg regner med at vi indenfor de sidste 14 dage får findudset formen, så vi ikke falder helt igennem.

Lille Bjørn: Som nævnt i gårsdagens blog er rally stillet i bero for hans vedkommende, indtil vi er kommet forhåbentlig meget længere i LP.

De to sidste LP-prøver har været vældigt interessante. Pointmæssigt meget tæt – 200,5 og 202 – men med himmelvid forskel på måden, de er opnået på. I Roskilde gik han godt, men var ikke helt så meget på, som jeg kunne ønske; vi var heldige med point i den ene øvelse. Vi fik kun et 0, men ingen af øvelserne var rigtigt gode.

I går var Lille Bjørn virkelig på. Vi fik 2 nuller, men resten var flot, og i 6 øvelser fik vi vores bedste/eller en tangering af vores bedste hidtil.

Springapport: 10

10 i springapport for første gang,

Stillingsskift 9½

og 9½ i stillingsskift for første gang, Megan opnåede én gang et 9-tal som det bedste. Et gennemsnit på henholdsvis 8 (Roskilde) og 9,1 (DM) på øvelser uden 0 taler sit tydelige sprog.

Jeg tror den afgørende forskel var omgivelserne. Det er tydeligt under træning at Lille Bjørn er nem at forstyrre, og i går var der bare så fredeligt, som man næsten kun kan drømme om til en prøve, hvor det modsatte var tilfældet i Roskilde. Vi arbejder videre med de ”svære” øvelser primært dirigeret apport og indkald med stå. Vi er tilmeldt prøver 22. september i DCK, 7. oktober i DKK og 11. november i Spaniel Klubben.

Rally begynder med Max

Max arbejder fantastisk, når vi træner – og han er meget nem at distrahere, når vi er på udebane. Så sent som i torsdags til træning lavede han præcis det samme nummer som til prøven i går i næseprøven: spurtede væk og hen til de andre hunde. Han er også kun en stor dreng, han bliver 15 måneder på fredag, og jeg er vildt imponeret over så koncentreret han kan være det meste af tiden, når vi træner og går til prøver.

Jeg tilmeldte ham nogle rallyprøver bare for at få prøverutine med ham. Til den første 3. juni til 72 point var han meget ukoncentreret. Men siden har han gået stabilt, først 2 x 95 og RBM-titlen, og igen i går 95 point og Danmarksmester. Han kan sagtens bestå en øvet klasse, bare jeg kan holde kontakten til ham, så det arbejder vi med :-)

I LP arbejder vi nu mod LP2. Kirsten var ualmindeligt interesseret i at se træningen i eftermiddags, og det gik da rigtigt godt.

Spring 9½

Efter nogle gentagelser af frem- og tilbagespring vender Max nu mod uret i stedet for med, og dermed kommer tilbagespringet perfekt.

Apportering: Vi har længe arbejdet med optag og fastholdelse. At blive siddende når apporten kastes er nemt, og det ligner en tæt på færdig øvelse nu.

Stå og sid under gang er enkel for Max.

Fremsending. Går strygende. Kirsten (og egentlig også jeg) var imponeret over hvordan han fastholder ståen på target, og ståen når target ikke er der. Det har vi også arbejdet med siden han var 9 uger :-))))

Stillingsskift 10

Stillingsskift: Jeg tager min egen medicin. Hvis det skal fungere på 10-15 meter skal det være knivskarpt på helt kort afstand. Så vi arbejder med stå-sit og stå-dæk på helt kort afstand.

Næseprøven. Vi har to udfordringer. Den ene er om han skal vende med rundt i starten. Jeg prøvede i dag, hvor han vendte, med det resultat at han ikke vidste hvor pindene var (græsset var lidt højt). Og jeg vil egentlig også helst have at han ser pindene bliver lagt, så vi træner fastholdelse af position når jeg vender. Den anden er afslutningen; han søger fint, finder altid den rigtige, skal stadig have en plads kommando for at komme ind, og tygger en del. Der er noget at arbejde på …

Jeg synes vi er godt på vej. Pt. er han tilmeldt både rally og LP i DCK 22. september, jeg har bedt om at få ham rykke til henholdsvis øvet og LP2. Og så er han tilmeldt LP1 i DKK 7. oktober, hvor jeg også får ham rykket til LP2.

Det er virkelig et privilegium at have 3 hunde at arbejde med, og opleve at det går støt og roligt fremad med dem alle.

Tak til Tina Lander og Pia Lander Sørensen for alle de skønne fotos! De er alle fra DM i går.

Ingen kommentarer: