torsdag den 14. november 2013

Afklaring

Programmet denne uge blev ændret lidt.

Mandag blev der afleveret hømprøver til dyrlægen og tirsdag fik vi besked: Max har lungeorm og er i behandling med Panacur. Det var godt at det blev konstateret, og vi er meget glade for at der var flere der foreslog,at vi fik ham tjekket.

Han skal naturligvis ikke træne her i starten af behandlingen, men diagnosen ændrer ikke ved, at den fremtidige træning er under overvejelse og helt sikkert skal lægges væsentlig om.

Vores træning onsdag hos Anita blev aflyst og enetimen i morgen udskudt, men grundlæggende er strategien denne.
  • Fokus på delmomenter af øvelser, tricks, leg og glæde (!) skal trænes med bevidst overvejelse af kriterier og belønningsstrategi
  • Ny øvelser og ny adfærd skal indlæres, Max har brug for udfordringer
  • Baglænskædning skal tænkes ind
  • Belønningsstrategien skal være, at den er uforudsigelig for Max og en skøn blanding af alle mulige former for leg, legetøj, godbidder mv.
  • Der skal være masser af spændende og forskellige typer godbidder og legetøj
  • Der skal belønnes meget og hyppigt
  • Der skal være planlagte pauser i træningen med fuld ro
  • Ingen færdige (LP)øvelser
Max og jeg skulle have været til træning hos Johanna i aften, men igen blev han udskiftet med Megan, så jeg tog først ½ time med Lille Bjørn, så ½ time med Megan.

Det var en skøn træningstime.

Lille Bjørn er bare fantastisk. Han snuser helt vildt, der er noget med det gulvtæppe i Tune!, men han arbejder så godt, når han er på. To superflotte fællesøvelser. Vores fokusøvelse hos Johanna var fastholden af apport, så jeg gik tilbage til udgangspunktet og så på hans fastholden af apport og belønnede for at han sad, holdt fast og kiggede på mig, gradvis udvidet med at jeg kunne røre ved ham. Det virkede rigtigt godt, og der er god tid til at arbejde med at opbygge afslutningen af apporteringsøvelser/næseprøve igen.

Ellers trænede vi kun nogle få momenter. Ja, nu vil han godt tage første position i stillingsskift med en del forstyrrelser. Og han lavede det flotteste indkald med stop jeg har oplevet. Han standsede så pludseligt at jeg blev helt forskrækket :-)

En blændende halv time.

Megan blev helt forbavset da hun opdagede at hun skulle med til træning, det er jo ikke så tit der sker. Men det bliver til mere fast træning nu. Megan er så lækker at arbejde med, vildt arbejdsivrig og så lærenem, og vi skal altså også kunne gøre os i championklasse efter at de nye skilte kommer til.

Vi arbejdede med nogle af de nye momenter_ snur rundt, spring-ro-spring, synkronskifter og specielt sidestep til venstre og højre – startindlæring af at gå sidelæns.

10½ år er ingen alder for Megan, hun er frisk og fuld af energi.

Ingen kommentarer: