søndag den 29. juni 2014

Hundedagene 2014

Megan 1. vinder i Championklasse

I dag sluttede Hundedagene 2014, 4 fantastiske dage med masser af kurser torsdag, fredag og søndag og med officielle LP- og rallyprøver lørdag.

På samme areal var der officielle rallyprøver fredag aften.

Mens dette skrives kommer de officielle evalueringer dryppende ind, og de fleste er heldigvis positive. Jeg deltog torsdag i LP-kursus hos Siri, det er omtalt i min blog

Fredag var jeg LP-kursus hos Charlotte Lyngholm. Hun er dygtig og jeg fik flere gode råd til den videre træning af Max. Jeg synes der er lidt for mange anekdoter fra en svunden tid og savnede lidt fastere struktur på kurset.

Eftermiddagen var lidt træls – for nu at bruge et udtryk, som jeg ellers aldrig bruger. Max blev ked af det på et tidspunkt under fællesøvelserne, halen mellem benene og det lykkedes ikke rigtigt at få den op igen før vi kom hjem.

Fra 16.15 dømte jeg Rallyprøver for DKK. Masser af fint førerarbejde, bl.a. 3 x 100 i begynderklasse.

Jeg fører nøje regnskab med de rallyprøver jeg dømmer og havde en flaske Asti med til ekvipage nr. 500, som jeg har dømt.

Lørdag var der LP- og rallyprøver. Udover at være med til at arrangere skulle jeg op med Megan i rally, Max i rally og Lille Bjørn i LP3. Det var noget at puslespil at få planen til at gå op, da der var flere der skulle op i både rally og LP, men takket være stort fleksibilitet fra specielt Marianne Jensen, som dømte LP, gik det fint.

Megan var dagens stjerne, hun hang lidt i starten, men da jeg kom i tanker om, at jeg skulle tænke positivt gik hun som en drøm, og vi endte med 93 point (1 ommer og 4 x 1) og 1. vinder. Det var virkelig en dejlig fornemmelse i et felt på 10 deltagere, hvoraf 5 blev IB’et.

Prøven var samtidig Charlotte og Spots afsked med rally, hvor de har været med på topplan i mange år. Jeg håber dejlige Spot får et godt og værdigt otium.

Max havde det bestemt ikke bedre end fredag eftermiddag, så jeg måtte trække ham efter første skilt, fordi han ikke var glad. Vi hyggede i ærespladsen, men selv efter at ringen var tom og jeg ville lege med ham derinde, var der ingen logrende hale. Jeg håber håber det har noget med arealet at gøre.

Lille Bjørn var oppe som sidste hund i LP3. Han var bare dejlig at arbejde med og vi endte med 184,5 og en 3. præmie. Vi fik 0 i stillingsskift, hvor han ikke ville indtage nogen skifter, og i indkald, hvor stoppet blev for langt – han havde godt nok også fart på! Jeg huskede alt det positive, og blev kun lidt irriteret på ham da han tissede lige før vi startede fællesdæk … Men jeg synes virkelig jeg støttede ham optimalt.

Om eftermiddagen kunne jeg slappe helt af og nyde LP2 og LP1, med masser af superflotte præstationer.

Truende skuer, men ingen regn!!!

I dag skulle jeg om på den anden side af bordet, idet Anita og jeg skulle undervise på to rallyhold, et begynder/øvet og et ekspert/champion. Vi har fået nogle flotte tilbagemeldinger, og vi synes også selv det gik ret godt :-)

Nogle gode og alsidige programmer, hvor vi fik testet deltagerne, arbejdet med svære momenter og svære forløb og forhåbentlig gav alle noget med hjem, som de kunne arbejde videre med. Jeg var især fascineret af det jeg så i sektionen med starttræning, for hold da op hvor var der nogle starter der udviklede sig fra lala til det perfekte.

Anita og jeg har efterhånden undervist sammen flere år og jeg tror vores glæde ved at undervise sammen smitter af på kursisterne.

Hundedagene 2015 bliver de til noget? Svaret er ja, vi skal i bestyrelsen tale om form og indhold.

Men jeg synes det har været en perfekt start på min sommerferie, at kunne deltage i spændende kurser, dømme rally, deltage i LP- og rallyprøver samt undervise i rally – alt sammen på 4 dage.

Ingen kommentarer: