fredag den 20. juni 2014

Stilhed før stormen

Instruktør og den anden deltager på andet hold :-)

Arbejdsmæssigt har det været en travl uge, hundemæssigt ganske stille: Der har kun været træning tirsdag aften og undervisning onsdag aften.

Tirsdags kom jeg først hjem fra arbejde ca. 17:40, og træningen i Glostrup startede 17:45. En mindre nørdet person havde måske valgt at blive hjemme, men jeg tog afsted med Lille Bjørn og Max efter at have skiftet tøj, og var fremme 18:15, fandt ud af at der kun var én anden deltager på holdet, og fik fantastisk træning med Max.

Susanne havde lagt en fin bane med kegler (fri ved fod + position under gang), fremsending med afdækning, gå rundt og indkald, fremsending, blive liggende, gå forbi og kald ind, belønningszone, fri ved fod til kegle, stillingsskift, indkald med stop, belønningszone, fri ved fod, dirigeret apport, belønningszone.

Max kom mere og mere på, halen logrede mere og mere – jeg tror faktisk han havde det ret sjovt.

For det var en varieret bane med mange uventede momenter (krævede fokus) og belønningerne var efter den nye standard med masser af leg og masser af belønning for at søge kontakt til mig (bytte kedelig godbid i græsset med god godbid hos mig).

Vi sluttede med flotte fællesøvelser, ikke mindst dæk uden lyd, selvom jeg var i skjul flere gange. Han har brændt toppen af energien af, dejligt.

Endelig trænede vi næseprøve (som afslutning på næste hold), og hans tilbagefald  (hvor han ikke diskriminerer) blev der rettet op på.

Det var 20+ grader, hvilket bestemt ikke behager Lille Bjørn, men gode frikadeller og gode belønninger med legetøj fik ham til at knokle løs.

Igen var vi kun to på holdet.

Alle momenter vi trænede gik fint, uden at være helt i top, men tæt på det bedste, Lille Bjørn kan præstere. Stor ros fra Susanne og stor ros til Susanne, for virkelig at møde os, hvor vi er, og arbejde med netop de detaljer, som det er vigtigt at få udviklet.

Onsdag var der afslutning på de to rallyhold i Osted,hvor alle kom til at gå 4-5 baner bedømt som til prøve. En 11 skiltes "almindelig" bane, en 7 skiltes keglebane - ret kompliceret, selv om det, bortset fra fristende 8-tal, kun var begynderskilte - samt 2-3 korte baner med 3 skilte hver, hvor fokus var: at have fokus fra starten.

For alle burde under normale omstændigheder kunne gå 3 skilte til 100 point, hvilket bestemt ikke var resultatet i onsdags :-)

Det er to meget hyggelige hold og det er en fornøjelse at undervise sammen med Anita og have Amanda med som føl.

Weekenden er helt uden hundeaktiviteter, men i næste uge taver vi revanche. Først træning hos Susanne tirsdag aften, og så Hundedagene 2014 med torsdag LP-kursus hos Christina Ingerslev, fredag LP-kursus hos Charlotte Lyngholm, lørdag LP-prøve med Lille Bjørn og rallyprøver med Megan og Max og endelig søndag undervisning i rally med Anita.

En flyvende start på sommerferien.

Der er stadig ledige pladser på flere hold på Hundedagene 2014.

Ingen kommentarer: