søndag den 1. juni 2014

Hundefri Kr. himmelfartsferie

Lonni og Merete, som altid glade og veloplagte!

Kr. Himmelfartsferien var oprindeligt friholdt for hundeaktiviteter, fordi Sandras termin var 29. maj. Det spørgsmål både Kirsten og jeg bliver stillet mest i disse dage er: ”Er I blevet bedsteforældre?” – og svaret er: ”Nej, ikke endnu”.

Så der blev alligevel mulighed for lidt hundeaktivitet. Torsdag som nævnt en tur til Esbjerg og deltagelse i rallyprøver.

Fredag havde vi bestyrelsesmøde i Sydkystens Hundeskole. Engang imellem holder vi det i byen, og det er meget meget hyggeligt. Som man kan se af fotoet var stemningen rigtigt god :-)

Der var naturligvis en del praktiske aftaler der skulle på plads, bl.a. står Hundedagene 2014 snart for døren. Vi fik dog også tid til at nyde noget lækker mad, bl.a. flæskesvær i stor størrelse på NOSE2TAIL.

Flæskesvær à la NOSE2TAIL

Og så oplevede vi en skrækkelig betjening, men det er en helt anden snak.

Lørdag morgen var jeg inviteret til at dømme LP1 og LP2 i Dansk Hundeskoles afdeling i Roskilde, naturligvis en uofficiel prøve, men dog officiel kåring i klubben. 5 LP1’er og 3 LP2’er og meget rigtigt flot førerarbejde. Alle fik præmieringer og de to klassevindere var virkeligt dygtige. En ren fornøjelse.

Ovenikøbet fik jeg den mest perfekte dommergave man kan forestille sig:

Den perfekte dommergave

I dag deltog jeg med Max og Megan i dobbelt rallystævne i Ballerup, et støttearrangement for VM-rejsen til Finland i august 2014 for HTM- og FS- landsholdene, som jeg også var en (lille) af mange sponsorer for.

Jeg deltog med Max i ekspertklasse hos først Johanna, siden Annette, og derefter med Megan i championklasse hos Johanna.

Jeg kan ikke sætte fingeren på nogen specifikt, men Max var bestemt ikke i topform. Har var noget ukoncentreret og snusende, og vi mistede en synkronvending helt. 1 x 10, 2 x 3 og 5 x 1 = 79 (matematik for viderekomne!!!). Hvis der ikke havde været ommere og kikser havde vi haft point nok, men jeg var ikke tilfreds med hr. Max.

Lidt senere ville han slet ikke tage imod godbidder, han snusede bare og ville ikke spise dem, og så kastede han lidt op. Jeg hældte lidt vand over ham, og under næste banegennemgang kunne jeg høre hans karakteristiske gøen, og jeg vovede at gå op med ham igen. Det varede 4 skilte, uden kontakt og med en hund som ikke var fit for fight, så jeg stoppede. Han er helt frisk nu, måske har varmen alligevel været for meget for ham?

Megan skulle op som allersidste hund i Johannas ring, vi måtte lave første øvelse om (dobbelttysker) fordi Megan slet ikke var med, så kom der lidt mere flow, selv om jeg syntes hun var noget sløv i optrækket. Efter bakke væk fra fører kaldte jeg Megan ind og kom til skiltet send frem til kegle og gik helt i stå … Jeg kom simpelthen i tvivl om jeg havde kaldt hende ind til den rigtige side. Efter en lang pause blev jeg enig med mig selv om, at jeg havde gjort det rigtigt, lavede opmarch til fremsendingsskiltet om, sendte hende til kegle og derefter gik det fint. Vi endte med 2 x 3 + 4 x 1 = 90 og vores bedste prøve i 11 måneder. Megan blev 3. vinder med det resultat.

Kun Kirsten vidste det, men jeg havde seriøst overvejet at lade dette være Megans sidste rallyprøve. Hun bliver 11 år på tirsdag, og det er tydeligt at hun bliver hurtigere træt. Men efter dagens prøve har jeg helt sikkert ombestemt mig. Faktisk var det ret lidt optimale forberedelser, jeg tror vi havde været på pladsen i små 4 timer inden vi skulle op, Megan er ikke særlig vild med varmen, og alligevel gik hun ganske glimrende bane.

Vi fortsætter.

Præmier en masse

Præmierne var flotte og da jeg desuden vandt på 7 ud af 20 lodder i lotteriet blev det en fornem gave- og præmiehøst jeg kunne hjembringe. Den allerbedste præmie er en enetime hos Anja!

Megan, Max og jeg siger tak for en dejlig dag.

Max og jeg måtte jo desværre opgive prøven hos Annette, men vi var dog oppe hos hende. Det betyder at jeg er ret sikker på at jeg er den første rallyudøver i Danmark, der har været til prøve hos alle de aktive DKK-dommere, som jeg må gå op hos os (jeg kan jo ikke gå op hos mig selv), dvs. 12 forskellige.

Ingen kommentarer: