søndag den 13. juli 2014

Tab og vind med samme sind?

Jeg holder af visdommen i mange ordsprog. Jeg kan fx nævne Gammel kærlighed ruster ikke, Hvo intet vover intet vinder, Tyv tror hver mand stjæler, Den der ler sidst, ler bedst, Hvor der handles, der spildes, Sæt ikke dit lys under en skæppe og Tro kan flytte bjerge.

Så er der andre jeg har lyst til at være uenig i, fordi de virker så uambitiøse: Ingen roser uden torne, Slå ikke større brød op, end du kan bage, Man kan ikke både blæse og have mel i munden og Tab og vind med samme sind.

Specielt Tab og vind med samme sind har jeg altid haft det svært med at forstå. Hvis man taber med samme sind som man vinder, så er man enten frygtelig uambitiøs eller man lyver over for sig selv. Det ER sjovest at vinde, men jeg husker at skelne mellem opgavemål og resultatmål og så kan man vinde på mange måder.

Jeg kom til at tænke på dette, da jeg læste Annies blog. Jeg krydser fingre for at Tira er i topform den 30. august, for så kan hun nå så langt, det skal være i championklasse! Men Annie har sat sine mål efter de givne omstændigheder og det er naturligvis det, man skal gøre.

Den 11. maj tabte jeg pga. nogle dumme ”mig egen skyld” fejl og var møgsur på mig selv. Hvis jeg bare skulle sige "nå det var ærgerligt, vi gør det bedre næste gang", ville det være fundamentalt imod min natur.

Og meget apropos i disse fodbolde VM-tider, hvordan skulle brasilianerne tabe 1-7 med samme sind som tyskerne, der vandt?

Dette for at sige, at den målrettede planlægning af min deltagelse i DM 30. august er i gang. Jeg har et skema med momenter Lille Bjørn og jeg skal arbejde med, jeg regner med at deltage i nogle rallytimer for at finpudse detaljer, jeg er tilmeldt officiel prøve 23. august (første prøve for Lille Bjørn siden 10. november 2013) og så er vi klar til DM.

Vi kommer for at være med og gøre en god figur, lirum larum. Vi kommer for at komme i top 10. Hvis Lille Bjørn går flot og vi ikke kommer i top 10, så lever jeg fint med det, men det vil være en MEGET bedre oplevelse at komme i finalen og også gøre det godt der :-)

Vind og vind med samme sind.

Ingen kommentarer: