lørdag den 25. oktober 2014

Dansk Hundeskole Roskilde – uofficielle prøver


I dag var jeg inviteret til at dømme uofficielle LP- og rallyprøver i Dansk Hundeskole Roskilde. Det var en meget stor fornøjelse. Jeg skulle dømme 10 LP1’er, 4 LP2’er, 3 rally begynder og en 1 rally øvet.

Der var en masse flot hundearbejde og niveauet var virkelig højt. Der var kun 2 LP1’er der ikke fik præmiering, ellers var der 1 3. pr., 2 2.pr. og 5 1. pr. I LP2 1 3. pr., 2 2. pr. og 1 1. pr. Og alle 4 rallydeltagere fik pinde.

Det er tydeligt at der er en dejlig klubånd i Dansk Hundeskole Roskilde. Det er også tydeligt, at der må foregå noget ret kvalificeret træning, med de mange flotte resultater. Og selvom der var enkelte  førere, der var meget nervøse, så var det tydeligt at grundniveauet er meget højt.

 Efter hukommelsen mener jeg at nr. 4 og 5 i LP1 fik 152 point og 157 point begge med et nul (hhv. dæk og næseprøve), top 3 fik 167, 167½ og 171½. I LP2 fik vinderen 204 point. Og i rally fik vinderen i begynderklase 96 point.

Jeg var specielt imponeret af 16-årige Helena, som fik 157 point i LP1 med en voksen border collie, som hun har overtaget for 3 uger siden; godt nok en veltrænet LP2-hund, men alligevel – jeg mener hun fik 6 10-taller. Og Helena fik med sin egen labrador 96 point i rally. Hende glæder jeg mig rigtigt meget til at se til officielle prøver, for hold da op et samarbejde hun har med begge hunde og sikken et potentiale der er i hende som fører.

Selvfølgelig betyder point og placeringer meget for deltagerne sådan en dag, men for mig er det altafgørende at kunne give feedback, som deltagerne forhåbentlig kan have glæde af i deres videre træning. Det håber og tror jeg at jer er sluppet af sted med.

Jeg fik en MEGET spændende gaveæske med øl fra Amager Bryghus som tak, den sætter jeg meget pris på – en gave der er tænkt over af nogle der kender mig godt :-)

Hvordan endte jeg lige som dommer i dag? Ja, den korte historie er at jeg kender Signe, som træner og underviser i klubben, hun havde spurgt mig og jeg sagde ja tak.

Den lidt længere historie er, at med hundeaktiviteter som min store hobby, må jeg naturligvis prioritere hvilke hundeaktiviteter, jeg engagerer mig i. Dansk Hundeskole Roskilde er bare rar at komme hos, så jeg sagde ja umiddelbart efter at have tjekket kalenderen.

Mange andre hundeaktiviteter må jeg prioritere – og sådan er livet jo bare, de færreste kan nå det hele, men må vælge. Det er en af de mange ting, jeg værdsætter ved at bo i Danmark; vi lever i en markedsøkonomi, hvor aktiviteter gennemføres ud fra klassiske begreber som udbud og efterspørgsel – modsat planøkonomi, hvor der fra centralt hold fastlægges aktiviteter (ret forenklet!)

I hundesammenhæng har jeg det tæt på livet i Sydkystens Hundeskole, hvor vi kan møde argumenter som: vores kurser er for dyre, vi holder for mange rallyprøver, der er for store præmier til vores prøver, vores pokaler er for store osv. Jeg vil ikke begynde at diskutere disse punkter, jeg vil bare konstatere, at hvis vi kan løbe rundt økonomisk, så er vores niveau ikke helt skævt.

Ingen kommentarer: