søndag den 30. november 2014

Megans comeback


Anitas championbane fra i dag
 
Det har været en travl weekend i Hundenes tegn, begge dage i Sorø Hallen. Det var et stort, flot og imponerende arrangement, så først og fremmest en kæmpestor tak til arrangørerne. Ingen nævnt, ingen glemt, bortset fra at jeg alligevel vil nævne og fremhæve Johanna, som overkommer ufatteligt meget på den administrative side og samtidig går ind og laver det ene vildt flotte resultat efter det andet. Fx et superrallycertifikat i dag! Tusind tak fordi du orker Johanna!!!

I går var jeg til rallyprøve med alle 3 hunde med Frank som dommer: Megan fik IB, Lille Bjørn 89 og 4.v. ud af 10 og Max 92 og 3.v. Det var ikke rigtigt noget at skrive hjem om, nogle ommere til drengene og nogle 13’ere til Megan bl.a. på første skilte skift side foran, som vi ellers plejer at være glade for.

Så kørt jeg hjem med alle tre hunde for at vende tilbage lidt senere for at dømme rally fra 16 til lidt i 21. 51 hunde og en masse flot hundearbejde, bl.a. en superchampion og en champion på dagen samt 4 x 100 i øvede klasse.

I dag stod den så på 3 x rally og 1 x LP3. Med lidt fleksibilitet lykkes det at få det hele til at hænge sammen.

Der blev en forbanegennemgang i rallyekspertklasse for en svensker og mig, fordi den egentlige banegennemgang fandt sted samtidig med fælles øvelser i LP3.

Derefter direkte med Lille Bjørn over i LP-ringen, hvor han fik en fin start med 10 i begge fællesøvelser.

Direkte tilbage til rallyringen hvor Max var 1. hund i ekspertklasse. Han var trykket af væggen med målene, men, da vi kom forbi dem, gik det strygende. Ærespladsen sit ved siden af plejer at være fin, men ikke i dag: han gled lidt på gulvtæppet, jeg gav en sit kommando og fik lavet noget med hånden også og fik en smækdæk. Øv. 85 point og 8. vinder – men dog point til årets rallyeksperthund.

Derefter kom Max ud i bilen og Lille Bjørn og jeg ventede på at der blev vores tur i ekspertklasse. Han gik også fint, vores ”hadeskilt” springvand måtte laves om, men ellers gik det strygende. Ærespladsen, hmmmm, han begyndte at snuse og pludselig stod han. Jeg fik ham på plads og han sad eksemplarisk resten af tiden. Øv. 85 point og 10. vinder.

Vi gik direkte fra ærespladsen ind i LP-ringen og gennemførte LP-programmet. De officielle resultater ligger her. Der var masser at glæde sig over og så nogle ærgerlige øvelser: Positioner under gang, hvor jeg mistede to positioner. Og næseprøven, hvor han tog den forkerte.

Umiddelbart efter var der præmieoverrækkelse i ekspertklasse og så heldigvis frokostpause :-)

Så jeg kunne nå at puste ud og varme Megan op.

Inden jeg kommer til hendes prøve lige lidt statistik. Inkl.. dagens prøver har Max være oppe i ekspertklasse 21 gange, Lille Bjørn i ekspertklasse 26 gange og Megan i championklasse 66 gange. Max og Lille Bjørn går i ekspertklasse fordi jeg gerne vil kvalificere dem til DM, det mål kom vi ikke nærmere i weekenden, men vi klør fortsat på.

Lille Bjørn var været oppe i LP3 30 gange, 11 uden præmiering, 15 3. pr., 3 2. pr. og 1. pr.
Drømmen med Lille Bjørn er at han bliver DKLPCH, og jeg har endnu ikke opgivet håbet. Det var en ok prøve i dag, og det der - bortset fra Megans prøve -  reddede dagen var Siris kommentar: Hendes kæreste var for første gang med til et så stort hundearrangement, og Lille Bjørn var den hund der havde gjort størst indtryk på ham! Det var bare så lækkert at høre, og det er da også svært for mig at blive i rigtigt dårligt humør, når Lille Bjørn arbejder som han gjorde i dag. Det er virkelig marginaler der skal til for at målene bliver nået.

Så blev det Megans tur. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg har overvejet hendes fremtid på rallybanerne. Hun bliver 11½ på onsdag, og resultaterne på det sidste har ikke været prangende. Siden hun vandt prøven i Bramsnæs 28. juni med 93 point har hun fået 85, 87 (ved DM), IB, IB, 82 og så IB i går. Jeg tror jeg havde en halv mental aftale med mig selv om, at hvis prøven i dag ikke gik godt, så ville jeg gøre alvor af at pensionere hende.

Fra statistikken; I dag var 12., 13. og 14. gang jeg var til prøve hos Anita og det var 11. og 12. banegennemgang. Ekspertbanen synes jeg bare var dejlig med et fint flow, men championbanen var skøn – den er vist foroven; en superfed bane, en af de baner, jeg ville ønske jeg selv havde bygget. Det er naturligvis en smagssag, hvad man synes om baner, men den føltes rigtigt godt under min meget omhyggelige banegennemgang, og jeg huskede at sige det til Anita inden klassen startede :-)

Der var nogle øvelser Megan og jeg ikke er helt vilde med, bl.a. sit under gang på højre side og masser af sideskift. Men sørme om vi ikke gik rigtigt godt. En ok start, hvor jeg fik en flyvende start og der næsten ikke var noget hæng. Lidt hæng i en spiral. En ommer på en synkron højre om tror jeg.

Det føltes bare rigtigt godt. Og det var det også: Vi endte med 93 point og 5.v. og en ualmindeligt tilfreds fører.

 Megans pensionisttilværelse er skubbet på ubestemt tid.

Ingen kommentarer: