lørdag den 6. december 2014

Rally for sjov

Annie, Charlotte, Christina og Anita (foto: Conni Hansen)

I torsdags havde Johanna arrangeret en Ekspert & Champ rallykonkurrence i hallen. Jeg havde fået fornøjelsen at udtænke tre alternative ”baner”/baner, som skulle dømmes efter særlige regler. Konceptet havde tiltrukket nørder fra nær og fjern og de fik en fornøjelig aften med masser af flot hundearbejde, sjov og begejstring og engeagement.

Første bane var Banen er din.


Hver ekvipage havde 2½ minut til at udføre så mange skilte som muligt. Hvert skilt var markeret med en sværhedsgrad fra 1-4 og det samme skilt måtte højest udføres to gange, men ikke i træk. Efter 2½ minut blev der råbt joker, og så havde ekvipagen 35 sekunder til at gennemføre sekvensen med de 3 joker-skilte og score ekstra point.

Min eneste opgave var at sige ja eller nej (korrekt eller ikke korrekt), men der kom også nogle jaaaa …, for det er sørme noget andet end til en rigtig rallyprøve, hvor man kan overveje sine bedømmelser.

I Banen er din var det kontant vurdering: spring, ja, hov den ramte springet – med det var så allerede godkendt. En anden udfordring var at placere sig hensigtsmæssigt, så der var mange skift i løb, fordi deltagerne i sagens natur løb rundt for at score flest mulige point.

Næste bane var Power’n’Speed, hvor de første 7 stationære skilte skulle udføres med max 3 points fradrag, hvorefter tiden på de sidste 8 skilte var den, der talte i konkurrencen.


Naturligvis sluttede banen med langsom gang :-)

Sidste bane var en Team Work bane, hvor to ekvipager udgjorde et hold. En ekvipage på banen ad gangen, alle skilte skulle udføres i rækkefølge, ved fejl skulle der skiftes ekvipage og hver ekvipage skulle udføre mindst fem skilte.


Sikken en energi der var i alle ekvipager denne aften, for selv om det var for sjov var det naturligvis også en konkurrence, med flotte rosette som præmier.


Ingen kommentarer: