søndag den 11. januar 2015

Proportioner, prioriteringer og 1000 indlæg


Proportioner og prioriteringer. To rigtigt gode ord. Ordet proportion kommer af latin proportio 'ligeligt forhold', af pro portione 'alt efter andel'.


Ugen har skreget til himlen om proportioner med Charlie Hebdo vs. Egon som det helt oplagte eksempel på den hjemlige nyhedsfront. Begge vigtige, men på hver deres måde, og egentlig slet ikke til at sammenligne.

I forbindelse med klassificering af projekter efter kompleksitet bruger vi i IPMA-certificering et skema med 12 parametre og en skala fra 1-4 for hver parameter. Et 4-tal, det mest komplekse, dækker over alle former for projekters kompleksitet ud fra en styringsmæssig synsvinkel, og giver ofte godt grundlag for en dialog om proportioner.

Det er godt og sundt engang imellem at kunne hæve sig over det daglige småfnidder. Jeg græd, da jeg hørte om drabet på Charlie Hebdo-medarbejderne; det var mærkeligt tæt på og (frygteligt at tænke) meget mere nærværende end så mange andre forfærdelige dødsfald i verden.

Det føles næsten som helligbrøde at ærgre sig over at man mistede en Wordfeud-sejr pga. en fuldstændig tåbelig fejl, eller gå op i, om man synes det er en god idé at næste rallytræning skal være at gå baner uden håndtegn.

Men det er, måske heldigvis, sådanne problemstillinger de fleste af os skal forholde os til i dagligdagen. Prioritering "egl. fastlæggelse af fortrinsstilling, optagelse af lån mod sikkerhed i fast ejendom prioritet, (af lat. prioritas 'forrang', afledt af prior), lån i en ejendom mod panteret. Lånene opstilles i prioritetsrækkefølge efter pantets sikkerhed."

Prioritere gør vi hele tiden. Vi har masser af valgmuligheder og må vælge noget i forhold til andet.

For de fleste er tid og økonomi væsentlige parametre, når man skal prioritere. I dag meldte jeg til to rallyprøver og en LP-prøve, samlet pris 685 kr.


Jeg var også i København med Kirsten. Fik Cortado og to kager på Resso i Torvehallerne og en lækker frokost på L’education Nationale. Samlet pris 650 kr.

Jeg udnytter her at sandsynligheden for at Kirsten læser dette eller andre af mine blogindlæg er mikroskopisk: Hvis jeg skulle vælge mellem de to, hvis jeg kun havde råd til det ene … Så ville jeg vælge hundeprøverne.

Nu har jeg heldigvis mulighed for begge dele, og så bliver der pludselig balance og proportionerne kommer på plads.

I bloggen i går om Marginaler, skrev jeg om den væltede sejlbåd. I dag fik jeg set nærmere på synderen – og blev klar over, at jeg nok havde været mere heldig, end jeg havde troet. Det havde bestemt ikke været godt at få den mast – som kan ses på fotoet for oven - i hovedet.

Det har hverken noget med prioriteringer eller proportioner at gøre, det er bare heldet eller tilfældet der var på min side.

Men efter en sådan hændelse betyder det altså lidt mindre, at min skill rating i Wordfeud er historisk lav. Det er et spørgsmål om proportioner.

Som et eksempel på noget totalt irrelevant i den store sammenhæng, lancerer jeg i øvrigt nu en lille konkurrence. Dette blogindlæg er indlæg nr. 894 i hundebloggen. Hvis alt går vel passerer jeg blogindlæg nr. 1.000 i år.

Men hvornår?

Jeg har ikke nogen tidsplan for, hvornår der skal skrives blogindlæg, så det er ikke noget nogen – inkl. mig selv – kan regne sig frem til. Så dit bud, kære læser, er ligeså godt som mit. Send en mail til pl@lysh.dk med emnet Blog 1000, skriv dato og klokkeslæt for, hvornår du tror, jeg offentliggør mit hundeblogindlæg nr. 1.000. Og du er med i konkurrencen.

Der er naturligvis præmier til de tre, som kommer nærmest.

Deadline for besvarelse er 31. januar 2015.

Ingen kommentarer: