mandag den 4. januar 2016

Stormy weather og masser af rally

Søndag eftermiddag på Solrød Strand

Den sidste feriedag i går gav nogle relativt korte lufteture på stranden. Med temperaturer lige under frysepunktet og kraftig østenvind var det bare bidende koldt – hundene havde det godt med det, hvilket man ikke kunne sige om menneskene.

En del af dagen blev brugt på at redigere rallyjubilæumsbogen. Det er blevet endnu mere spændende end jeg havde håbet på, bl.a. er historien om rallyens start i Danmark nu blevet ganske veldokumenteret, idet jeg har skrevet med to af drivkræfterne (Anette Olsen og Pia Johnsen) og talt med en tredje (Christine Hjorth), og det glæder jeg mig til at skrive sammen.

De første dommerindlæg og det første indlæg fra en udøver er også modtaget, og det er lige til at blive høj af at læse om glæde ved rallysporten, og om den stemning der på banerne og omkring den. Rally ER en sport for alle.

I dag gik turen til Ringsted og sidste runde af rallytræningen hos Johanna. Hun har heldigvis tilbudt en ny runde startende næste mandag, for det bliver godt nok svært at undvære den ugentlige saltvandsindsprøjtning.


I dag startede med en kort overrækkelse af diplomer og præmier for Sydkystens Hundeskoles Hundepris 2015, dels til Johanna selv, dels til Johanna som repræsentant for initiativgruppen bag Hundesport mod Cancer. Som man kan se af vores påklædning var vi klædt på efter vejret …

Programmet var tilrettelagt efter, at vi skulle få varmen.

Jeg startede med at gå en bane efter eget valg, hvor der ud for hver af 8 kegler skulle udføres en øvelse, derefter skulle de to andre på skift gå samme bane. Så skulle nr. 2 gå en ny bane osv.

Vi skulle gå baner med tre kegler, hvor vi skulle løbe og udføre øvelser, som man ikke normalt løber (cirkel om fører, dobbelttysker, hund snur rundt, springvand fx), først på højre så på venstre side.

Vi skulle gå spiraler, hvor Johanna undervejs råbte skilte, der skulle udføres, men det var kun nogle specifikke der måtte udføres, og vi skulle fortsætte i spiralen. Specielt i anden omgang, hvor der også kom sideskifter med retningsændring med, blev det kringlet, når vi skulle gå bagud i spiralen.

Vi skulle udføre børnelegen rødt lys stop, hvor Johanna var betjenten, vi andre stod på stribe og skulle udføre øvelser, mens hun stod med ryggen til, og fryse når hun vendte sig om, og hvis vi bevægede os blev vi sendt tilbage til start.

Vi skulle udføre sit, stå, dæk gå fra, rundt om næste kegle og tilbage og samle hunden op.

Jeg synes godt nok Max var skarp. Jer valgte omhyggeligt svære udgaver, og på højre side, hvor det var muligt, og bortset fra, at jeg en del af tiden glemte at give ham højre-kommando (Paul, tag dig nu sammen), så gik det strygende.

Bakning på højre side begynder at ligne noget og bakke væk fra ligner rigtigt meget noget. Jo mere jeg slapper af, jo bedre performer han.

Det eneste tidspunkt, hvor han stod helt af, var under Rødt lys stop – for der havde jeg kun fokus på Johanna, og han vil have fokus for at føle sig tryg; det er virkelig noget jeg skal arbejde med, for selvfølgelig kan der være behov for at jeg orienterer mig, uden at han mister fokus.

Som afslutning, skulle vi demonstrere ugens challenge. Helt ærligt havde vi ikke trænet den, faktisk kom Gitte og jeg til at tale om den, da vi ankom, men det afholdt ikke fra at vi lavede det rigtigt godt.

Challenge var sideskift foran (med to sitter) og sideskift bagved (med to sitter), i selvvalgt rækkefølge og UDEN håndtegn. Jeg havde valgt præcis den angivne sekvens med start på venstre side, havde et minimalt fingersignal til højrepladsen i første skifte, resten var verbalt – og sørme om vi ikke vandt challengen.

Dagens rekvisitter var 9 flade kegler, resultatet igen en fantastisk rallytime som bare fløj afsted.

Jeg glæder mig allerede til næste uges træning.

Ingen kommentarer: