mandag den 1. februar 2016

Det er jo på tid!!!


Endnu en superspændende træningsaften på Johannas rallyhold, hvor Max og hans fører virkelig blev udfordret. Max slog fra 6-7 gange (måske mere?), for det blev simpelthen for svært, når jeg skulle koncentrere sig om noget andet end ham, eller han skulle være tæt på andre hunde.

Først skulle han forholde sig til en ny forstyrrelse (Charlotte og Dizzy), så skulle vi lave øvelser tæt op ad de andre, bl.a. dæk, sit og stå gå fra, hvor der mellem hundene og førerne var en ekvipage der udførte øvelser. Vi skulle lave ”spejle-øvelser”, hvor Max og jeg stod overfor Stine og Zidi og skulle udføre de øvelser, der lavede, bare spejlvendt og vice versa, og derefter skulle vi igennem det samme på modsat side.

Og så var der konkurrencen, hvor de to hold skulle udføre flest mulige øvelser fra begynderklasse på to minutter, og de to førere skulle skiftes hele tiden. Ja, der gik konkurrence i den, jeg skulle skæve til Stine, så jeg kunne gå i gang, lige når hun var færdig (og også se hvilken øvelse hun udførte), så Max forsvandt et par gange – og så trak Johanna også meget, fordi hun talte point ved at lægge godbidder i en skål. Det var ved ét af de udfald at føreren kom med ovenstående udbrud, og det fik han ikke ret mange point for :-( Det koster kage næste gang, selvom Susanne mente at et pointfradrag på 10 point til vores hold, vil være en bedre straf, for så ville hendes hold vinde – det er altså nogen der kan blive engagerede i disse konkurrencer :-)

Konklusion: Max bliver bedre og bedre til at håndtere forstyrrelserne, men han har brug for rigtigt meget støtte fra sin fører, for at bevare fokus, så det skal føreren bare sørge for. Da vi i den individuelle runde blev dirigeret i nogle korte forløb af Johanna havde jeg fuldt fokus på ham, og han gik virkelig flot, som han gør det meste af tiden. Først skulle vi udføre 4-5 øvelser, hvor vi selv timede udførelsen, derefter de samme øvelser, hvor signalet til at påbegynde øvelsen var, at Johanna sagde navnet på en frugt - ikke noget andet. Jeg så på Max hele tiden, så dér var ingen slinger fra Max' side, men en anelse fra førerens, som igangsatte en øvelse på gulerod!.

Jeg benyttede også den individuelle runde til at vende strategi for HTM2-prøven på lørdag med Johanna, så der kommer lige nogle justeringer i de næste visualiseringer.

Ingen kommentarer: