søndag den 12. februar 2017

FS, HTM, NW og rallynørderi

Præmieoverrækkelse i 1. championklasse i går (foto: Sandie Højgaard Larsen)

Anita og jeg mødtes i dag 8:45 foran Jersie Hallen for at filme hinandens FS- og HTM-programmer der hvor vi er nået til, som grundlag for en enetime med Sonja næste uge. Vi var ret enige om, at vi godt kunne mærke gårsdagens rallyprøve i kroppen og benene, men som sande nørder, ville vi naturligvis ikke drømme om at ændre aftalen pga. det.

Der var heldigvis meget tomt på parkeringspladsen, så vi i ro og mag kunne spille musikken højt via min afspiller i bilen og filme fra bilen, så musikken kunne høres på optagelsen.

Jeg startede med FS-programmet, som jeg også havde varmet op med, men måtte afbryde efter 10 sekunder, fordi det gik helt i skuddermudder. Næste runde blev meget bedre, springene i starten pepper Max op, og jeg synes der er kommet rigtigt god fart i programmet. Max har det også meget nemmere, nu hvor jeg ikke står med den stok, som jeg ikke kan finde ud at bruge fornuftigt, og som forstyrrer ham. Der var lidt småkiks – og ja, det er der jo stort set altid (godt til at tænke/træne plan B’er – og jeg var tilfreds). Der er noget at tale om ikke at forglemme!

HTM-programmet blev noget meget dogmeagtigt, for jeg kan ikke startpositionen P8 endnu, og startede derfor med P1 sidelæns til venstre og halvimproviserede positioner og overgange. Nu er der et udgangspunkt for at tale om noget.

Derefter optog jeg Anitas programmer og efter en ½ times fin træning stoppede vi og jeg kørte det korte stykke til Jersie Privatskole, hvor dagens runde af NW-holdet hos Tina skulle afvikles.

Megan var med på første hold, hvor vi skulle arbejde med beholdersøg, søg i rum med 1 dåse med lavendel, 4 uden, søg hvor der var blandet dåser med lavendel og pølse, samt det løse bl.a. på legestativet.

Beholdersøget var interessant, for jeg fik markeret to gange forkert før den rigtige markering. Jeg skal øve mig i at læse hende lidt bedre på de søg og lade hende afsøge alle, inden jeg kommer med den hurtige markering? De andre søg var flotte, og hun valgte fint pølsedistraktionen fra.

Beholdersøg

Max var med på næste hold. Han brugte meget tid på udenomsværker ved beholdersøget, det virkede definitivt som om han arbejdede, men mente at kilden var uden for arealet, hvor kasserne stod, men til sidst markerede han tydeligt den rigtige kasse.

Lavendel fundet - pølse ignoreret (foto: Tina Hougaard-Nielsen)

Hans arbejde med pølsedistraktionen var eminent. Han søgte intensivt væk fra væggen med boksene, men endte med flotte markeringer på de to rigtige dåser og ignorerede helt dem med pølser. Flot arbejde. Det var en dejlig måde at bruge formiddagen på!

I går aftes ordnende jeg diverse administrativt vedrørende rallyprøverne, bl.a. registrering af resultater samt opdatering af performancejournal og generel refleksion over dette og hint.

Både i går og i dag har jeg naturligvis glædet mig rigtigt meget over, at Sydkystens Hundeskole har fået så meget ros for arrangementet, og det er da totalt sejt at 4½ person (hvis jeg er venlig og tæller mig selv med som en ½) kan gennemføre en dobbelt rallyprøve på en effektiv og ustresset måde, uden at noget bliver forceret, og så forhåbentlig mange oplever arrangementet som hyggeligt og velorganiseret, og får lyst til at komme igen en anden gang. Jeg er meget stolt af at have gennemført dette arrangement sammen med Amanda, Anita, Conni og Connie!

I dag udsendte Annie den opdaterede stilling i rally champion cuppen 2016/2017og det var dejlig læsning. Max og Megan er begge oppe på 5 kvalificerende resultater, han er nr. 16 og hun nr. 17. Lille Bjørn er med sine to resultater fra i går kommet ind på en 34. plads.

Lille Bjørns første roset i championklasse

Lille Bjørn blev 3. vinder ved sin debut i championklasse, det var hans 75. rallyprøve og 8. gang han kom i top 3:


Og nu jer er i gang med nørderiet, er her en statistik over hvor mange gange hundene har været oppe hos hvilke dommere:


Sidst med ikke mindst er skuffelsen over Max’ indsats i går håndteret og det, der står tilbage efter en dejlig weekend er først og fremmest Lille Bjørns flotte start på championkarrieren og Megans fantastiske friskhed, både i rally og NW.

Ingen kommentarer: