mandag den 17. august 2020

Endnu en skøn rallyweekend



Det har igen igen været en weekend i rallyens tegn.

Lørdag havde Amanda og jeg et dommerelevkursus for seks personer, som forhåbentlig ender med at blive autoriserede DKK rallydommere. En spændende dag med masser af gode diskussioner om ale mulige aspekter af dommergerningen. Om eftermiddagen var der træning af bedømmelse og at give feedback, idet fem inviterede ekvipager skulle gå tre forskellige baner og bedømmes som til en prøve.

Søndag stod den på rallyprøver i Roskilde, hvor Pernille Thelin og Gitte Fischer havde stablet et imponerende arrangement på benene, til støtte for HMC. At prøverne talte som kvalifikation til Årets Hund gjorde dem ekstra attraktive.


Jeg skulle dømme ekspertklasse og havde designet en bane med kun et enkelt stationært skilt, ud fra et håb om, at den ville være hurtig at gå i det meget varme vejr.

Top-3 og dommer i ekspertklasse
Der var mange flotte præstationer, men helt klart også mange hunde og førere, der var meget påvirket af varmen. Det er bestemt ikke hverdagskost at 10 ud af 19 bliver IB’et i ekspertklasse.

Max skulle op i championklasse med mig og i juniorklasse med Mathilde og jeg skulle op med Otto i begynderklasse.

Max var første startende i championklasse, og vi gik en rigtig fin bane. Max var en anelse træg i starten, men jeg skal love for at der kom fut i ham. Vi havde en ærgerlig 13’er på sideskift om kegle, og derudover kun 2 3’ere og 1 1’er. Jeg havde en virkelig fin følelse, fik flot feedback af Conni og var meget tilfreds. 80 point rakte til en 12.v.

Juniorerne
Juniorklassen havde to starter, Mathilde startede som nr. 2 med Max, og de gik fint. De to første skilte var med sit foran, hvor Max vist havde sine tanker et andet sted, så de måtte laves om, og bakningen måtte også laves om, men derudover var det meget fint, og med 87 point blev det til en 1.v. og 15 point til Årets Hund. Flot arbejde af Mathilde igen igen 😊

Otto skulle op som nr. 6 af 17 i begynderklasse. Han gik i snus lige i opvarmningsområdet, det skal jeg have arbejdet meget mere med, så vi ikke får de ufokuserede starter. Det første skilt: sit foran-hund kort ved ind og sidde, blev noget rod, og vi mistede 4x1 i processen. Derudover gik det fint, der var lidt stram line og en skæv position tror jeg, og vi endte med 92 point. Det rakte til en 5.v. på dagen.

Charlotte var igen på pletten og filmede os, tak for det!

Tre starter og to pæne resultater og et rigtigt flot resultat, jeg var meget tilfreds med dagen!


Hunden var slidte og det var jeg også, det havde været en lang og varm dag.

Ingen kommentarer: