mandag den 9. november 2020

Nose Work, Rally og justerede prøveformer

Otto snuppede Kirstens plads ;-)

Weekenden har været perfekt til afprøvning af justerede prøveformer under hensyntagen til diverse Covid-19 restriktioner og et forsamlingsforbud på 10.

Rallyprøven lørdag beskrev jeg i Den skønneste rallydag.

I går var jeg til NW2-prøve med Max på Rødovregaard, arrangeret af Pudelklubben og Border Collie Klubben. Et superflot arrangement, som jeg ud fra en deltagersynsvinkel synes var meget perfekt. Jeg kom 9:30 (tidligste mødetidspunkt), 1. ekvipage var på 9:45, jeg kom ind som nr. 6 ud af de 7 i gruppen cirka 10:40, og tog afsted ved 11-tiden, efter at have gennemført 4 søg umiddelbart i forlængelse af hinanden, med udfyldt resultatbog og en præmie, superdejligt.

Prøven gik også fint, dvs. jeg var rigtigt godt tilfreds og havde den rigtige følelse. Køretøjssøg 25 point. Indesøg, tydelig markering fra Max, men desværre for langt fra kilden 0 point. Beholdersøg 25 point. Udesøg flot første markering (korrekt) og flot anden markering (forkert). Netto 62½ point og en 3. præmie.

Begge prøver har for mig bekræftet, at som udøver er det et fedt koncept. Et fast mødetidspunkt, hurtigt på, resultat med det samme, og farvel og tak.

En dejlig fødselsdagsgave nydes!

Jeg kan godt nævne nogle ulemper, men ingen som er vigtige for mig selv 😉 Jeg synes det er fedt at gå til prøve og få tilbagemelding. Det er også fedt at være i toppen og få præmierosetter, men når det nu skal være, vil jeg hellere til prøve, og så er præmieringsformen sekundær.

Som arrangør har rallyprøven 7.11 været bøvlet, men meget skyldes, at det har været den første under de restriktive vilkår. De næste bliver helt sikkert nemmere, og der er nu erfaringer at trække på.

Jeg nævner i ganske tilfældig rækkefølge nogle forhold, som jeg selv vil have fokus på, næste gang vi opslår rallyprøver, med mulige justeringer afhængig af omstændighederne
  • Dommer tager selv tid. Det er vi nogen, der har gjort længe, og tro mig, det kan indlæres på ganske kort tid. Der var en prøve for nylig, hvor jeg havde fået tildelt tidtager, og det var svært for mig! Arrangøren sparer 300 kr., kørsel, mad/drikke og gave. Og det går hurtigere, fordi dommeren ikke skal have tiden af en anden og notere den.
  • En nogenlunde erfaren prøveleder/sekretær, som kan dække alt det andet som arrangør. Min erfaring fra lørdag er, at det fint kan kombineres med at deltage selv (jeg deltog med to hunde i to klasser).
  • En præcis tidsplan som skal overholdes ret fornuftigt, ellers kan det gå ud over prøvens flow.
  • Eventuelt offentliggøre baner digitalt, så deltagerne skal ikke fotografere/stå det samme sted og se den. Jeg véd at Rally og NW ikke kan sammenlignes 1:1, men det virkede perfekt til NW2 søndag!!
  • Sætte max på deltagerantal pr. klasse (8 evt. 16), så grupperne får en passende størrelse i forhold til grænsen. Selvfølgelig på en intelligent måde.
  • Arrangere prøver med flere dommere, så dommere, der selv er udøvere, kan gå op og dømme. Og aftale en betalingsform, så det ikke blev dyrere for arrangørerne.
  • Overveje et Corona-tillæg, for at deltage i prøven.
Som udøver, arrangør og dommer ser jeg ikke nogen problemer i at afholde prøver under de ændrede vilkår. Det er en tilpasning til virkeligheden, og der er ingen argumenter i rallysammenhæng for at prøveaktiviteten skal gå i stå.

(NB: Jeg er HELT med på, at der er andre vilkår for prøver, der tæller til DM og Årets Hund, hvor man ikke kan sætte et max pr. klasse).

I dag var også dagen, hvor jeg med meget stor glæde kunne annoncere, at Liv er officielt godkendt som rallydommer.

Jeg har haft Liv som elev, aspirant og til dommereksamen. Vi har haft en ekstra aspirantomgang, da hun dømte 5 ekvipager på begge de to DM-finalebaner til et HMC-arrangement. Vi har trænet sammen, og talt rigtigt meget om bedømmelser. Hun har stillet en masse gode spørgsmål, hvor en hel del kommer på næste dommermøde.

Jeg vil ikke bruge ordet generationsskifte, selvom Liv er den yngste af de nye dommere/dommere på vej, men gerne tale om friske øjne på at læse reglerne og fradragsreglerne, og stille spørgsmål og udfordre ”vi plejer” at dømme sådan og sådan.

Ottos første 10 prøver :-)

Jeg glæder mig vildt til at opleve Liv som dommer!!!

Jeg synes bestemt ikke om Covid-19, som bl.a. gør, at vi ikke kan møde vores børnebørn, svigerdatter og søn, som bor i Oxie (Malmø). Men livet går videre, og jeg vil gerne være en del af det 😊

Ingen kommentarer: