mandag den 15. november 2021

To gange øvet klasse med Otto



Det sidste år er uddannet 5 nye rallydommere i DKK: Liv Elmark-Fich, Brian Binnerup, Maiken Egekvist, Annette Olesen og Stine Smith. Jeg har naturligvis fulgt dem alle tæt i deres uddannelsesforløb og været ansvarlig for deres eksamen, og jeg er naturligvis overbevist om, at det er fem topskarpe dommere, der er kommet til!

Jeg har prioriteret at komme til prøve hos dem alle så hurtigt som muligt efter deres eksamen, og har i flere tilfælde været ansvarlig for deres første officielle prøve. Den eneste jeg ikke har været til prøve hos endnu er Annette, men det bliver der rådet bod på den 5. december på Bornholm.

I går stod Sydkystens Hundeskole for Stine Smiths første officielle prøver, vi havde arrangeret en dobbeltprøve med begynderklasse og øvet klasse, så Otto og jeg fik mulighed for at gå op to gange hos hende. Jeg har faktisk været oppe hos hende 11 gange tidligere :-), men det har været til Rallydysten.

Stine havde en fantastisk debut, havde lavet to fine sæt baner og styrede forløbet ganske rutineret. Hun gav flot feedback, og jeg kan se på Facebook at der har været udbredt tilfredshed med hele arrangement. Jeg har naturligvis også talt med Stine bagefter og ønsket tillykke med den flotte debut! 

Otto og jeg blev nr. 3 ved første prøve, Christine og Akela blev nr. 2 og Conni og Dodo vandt.

Otto og jeg fik to rigtigt fine og lærerige prøver. Jeg havde prioriteret at have ham ordentligt varmet op inden første prøve, så jeg havde ham med i hallen under velkomsten og holdt ham aktiv mere end tidligere.

Han var rigtigt flot på, som man kan se på videoen (tak Conni for at filme). Der var "noget" på gulvet, som skulle undersøges, men jeg bevarede roen, der var et par ommere, som blev håndteret og jeg havde en fed følelse. Vi nærmer os den kontakt vi havde i begynderklasse, når det gik bedst.


Frem til den anden prøve fik Otto ikke meget hvile i bilen, og det fik jeg hurtig feedback på, da vi gik banen. Jeg kunne se, at han var meget træt, og da han ikke ville op fra dæk til sit (skilt 5) var det åbenlyst for alle (tak til Anita for at filme).

Jeg diskuterede prøven med Anita umiddelbart efter, jeg kunne være stoppet der, men det var som om jeg havde forpasset muligheden for at belønne, så vi kløede på. 

Når jeg ser videoen blev jeg bekræftet i, at det også var fint. For da vi kom forbi sitterne var han med igen, vi kom flot igennem fristende 8-tal, og han valgte mig til mod slutningen, hvor han overvejede at løbe ud til Anita. Og sidst men ikke mindst: halen kørte hele tiden. Vi gik lidt over 3 minutter, det længste han nogensinde har gået uden leg eller godbid, og det var ret sejt af ham.

To fede prøver og masser af læring, hvad kan man ønske sig mere?

Ingen kommentarer: