onsdag den 28. februar 2024

California Dreamin’ – om californisk vin


Jeg skrev i Om at være glad pensionist at jeg havde bestået et onlinekursus (California Wine Certification: Introduction Level 1) og havde tilmeldt del 2. 

Hvert niveau omfatter en vinsmagning, og i dag var jeg med 11 andre på Vinakademiet hvor René Langdahl stod for en smagesession og kommenterede 8 vine baseret på hoveddruerne Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Zinfandel. 

 American Viticultural Areas (AVA'er)

Californien er et superspændende vinland (!). Hvis det var et selvstændigt land, ville det være verdens 4. største vinproducent (efter Frankrig, Italien og Spanien). Californien er som vinland ikke nyt, men det er udviklingen efter anden verdenskrig, som er interessant. Bl.a. affødt af den berømte parisersmagning i 1976 - hvor en blindsmagning af hvide vine baseret på Chardonnay fra henholdsvis Californien og Bourgogne og røde baseret på Cabernet Sauvignon fra henholdsvis Californien og Bordeaux - resulterede i to californiske førstepladser, har gjort det synligt, at der var et betydeligt potentiale for at skabe vine på topniveau. 

Jeg synes det kunne være spændende at komme lidt i dybden med californisk vin, og med en gennemført del 1, en del 2 som løber af stablen i næste uge, og en del 3 som jeg kan tilmelde derefter, er der gode muligheder for at komme i dybden. 

Level 3 starter 6. maj og der er smagning 10. juni og en anslået studietid på 50 timer. Det skal jeg lige sammenholde med at jeg starter sommelieruddannelsen 12. marts, men jeg er meget fristet 😉

René Langdahl kender jeg kun som en meget dygtig vinskribent, jeg har aldrig oplevet ham som foredragsholder. Det var en meget stor fornøjelse, han er ualmindeligt godt inde i sit stof, har masser af humor og det er ham der står for uddannelsen og vinsmagningerne. 


Dagens smagning endte med at vi fik overrakt diplomer og en pin. 



Det var nemt at overtale til at vi fejrede det til aften, de skønneste lammekoteletter og en John Wade, Paso Robles, Cabernet Sauvignon 2021.

Ingen kommentarer: