fredag den 2. februar 2024

Om at være glad pensionist


Jeg har haft den skønneste pensionistuge, hvor jeg virkelig har nydt at kunne lave en masse af det, jeg har drømt om som pensionist – mærke glæden over det alt sammen, det er noget som føles godt og gør mig glad indeni.

Jeg har været til forundersøgelse hos en lokal fysioterapeut, er kommet på hold med to ugentlige træninger, jeg kan mærke, hvordan jeg fysisk får det bedre og bedre, nu hvor jeg bl.a. kan gå normale ture med hundene igen.

Jeg er i gang med at læse to bøger – typisk at jeg (også) skal multitaske på den front; der kommer anmeldelser på et tidspunkt, både af Guds eget køkken, og af de fem første Tintin albums – fra Tintin i Sovjetunionen til Den Blå Lotus.

Jeg hører jævnligt livestreams fra folkeuniversitet i onsdags Kasper H. Andersen om Vikingernes togter.

Jeg har været på kursus i Ældre Sagen og lært nogle af deres systemer at kende, det er rigtigt nyttigt, nu hvor der er udsigt til at jeg kommer i bestyrelsen i afdelingen i Præstø.
 

På vinfronten ser jeg endelig frem til at det er alvor med sommelieruddannelsen hos Vinakademiet, som går i gang 12. marts. Som opvarmning har jeg trænet lidt med Le Nez du Vin, og de to sidste dage har jeg gennemført et onlinekursus (California Wine Certification: Introduction Level 1), del 1 af 4 om californisk vin. Del er den mindste del, ca. 5 timers selvstudium og en eksamen – 50 multiple choice spørgsmål. Jeg bestod med 88 point ud af 100 og var vældig tilfreds. Jeg har straks meldt mig til del 2. Og jeg kan garantere for, at jeg nu begynder at interesse mig endnu mere for californisk vin.

Mit lille podcast-projekt, som blev lanceret 12. januar, er nu kommet om på 6 podcasts og 378 downloads, hvilket har overgået mine forventninger ret meget. Der er flere indlæg i pipelinen, nu begynder det også at handle om andet end rally, men hundetemaet er naturligvis uomgængeligt. Link er her.


I denne uge er det blevet til to optagelser. I onsdags med Maiken Egekvist – om at være rallydommer – og i dag med Heidi Bligaard – om at være ny i rallyverdenen. Jeg har fået dejlige tilbagemeldinger om, hvor godt de to virker på optagelserne, og det har også været superhyggeligt at planlægge de to optagelser og evaluere dem bagefter.
   


I morges havde jeg fornøjelsen at få lov at stå for et webinar arrangeret af Rallyudvalget i DKK, hvor der blev gjort status for 2023 og fortalt om planerne for 2024, ikke mindst annoncering af detaljer i forbindelse med visionsarbejdet. Der lanceres 27. marts 2024 et helt opdateret sæt øvelser, der træder i kraft 1. september 2024. Jeg synes ærligt talt, det er en ret gennemtænkt opdatering og perspektivrig i forhold til dansk rally – helt i tråd med visionen ”Fasthold bredden – styrk eliten”. Fx en meget vigtig detalje som, at man i det opdaterede DKK-skiltesæt, vil kunne plukke skilte ud, og lave baner udelukkende med FCI-øvelser.

Vi var lige omkring Køge midt på dagen, og jo det var planlagt, så tapas til i aften blev afhentet hos Den lille Gourmande, og dertil skal vi naturligvis have en californisk vin.

Jeg opdagede det helt tilfældigt: dette er blogindlæg nr. 2.600, et lille jubilæum, der er ingen planer om at stoppe.

Ingen kommentarer: