søndag den 13. oktober 2013

Teambuilding

Hvordan pakker man en kampvogn ind? (foto: Conni Hansen)

Jeg har et lidt blandet forhold til ordet teambuilding, fordi jeg har deltaget i forskellige arrangementer med den overskrift, som intet havde med teambuilding at gøre. Et team er for mig en gruppe personer som skal arbejde sammen for at nå et mål, ikke en tilfældig gruppe, der skal rystes sammen.

Bestyrelse og instruktører i Sydkystens Hundeskole er et team, hvis opgave det er at realisere foreningens formål:
 • at styrke forholdet mellem hunde og mennesker i foreningens virkeområde, så samværet bliver til gensidig glæde,
 • at fremme interessen for aktivering af hunde generelt,
 • at give hundeførere værktøjer til at træne deres hunde, så de hvis de ønsker det, kan deltage i videregående træning indenfor discipliner som lydighed, agility mv.
Så vi havde lavet et program for dagens teambuilding der skulle gøre at vi dels lærte hinanden bedre at kende, som mennesker og som hundemennesker, dels skulle udføre nogle praktiske opgaver i relation til Sydkystens Hundeskoles fremtid.

Vi mødtes ved havnen i Køge kl. 9, og efter en kort velkomst blev dagens første opgave uddelt. Der var en liste til hver deltager med spørgsmål om de andre deltagere. Det kunne være spørgsmål som:
 • Har Charlotte været på alle verdensdele?
 • Hvorfor har Christina uddannet sig til hundemassør?
 • Hvorfor kalder Conni sig Oldfruen?
 • Hvor har Lonni boet det meste af sit liv?
 • Hvor bor Pauls søn og hvorfor gør han det?
 • Hvad var det første dyr (udover hund) Stine trænede?
 • Hvor bor Susanne, og hvorfor gør hun det?
 • Hvilken sport var Susanne J. bidt af i over 25 år, før hundene helt tog over?
Det gav en masse snak på den times tur med hundene som var dagens første indslag, og da spørgeren skulle kunne gengive svaret var der fuldt fokus på at lytte.

Næste punkt på dagsordenen var brunch hos Slagter Stig. Meget lækker brunch med alt hvad hjertet kan begære af lækkerier, og snakken gik lystigt med bl.a. besvarelse af spørgsmålene. Vi blev alle en del klogere på hinanden.

Derefter gik turen til hallen på Gjeddesdal Gods, hvor de ”gamle” instruktører skulle lære de ”nye” at kende. Vi var simpelthen opdelt i to hold, så Stine underviste tre instruktører og Susanne J andre tre.

Hos Susanne trænede vi først en runde fri ved fod (både Lonni, Christina og jeg valgte uafhængigt af hinanden denne øvelse), og Max gik naturligvis superflot. ”Hvad er problemet?” kom Susanne til at sige.

Peia tog kegler!

Og så kom der en leg jeg ikke har set før, der blev stillet 9 flasker i et felt, og hundene skulle på skift vælte flest muligt på 1 minut, og føreren måtte ikke være tættere på feltet end et par meter. Der var flere der fik 8 kegler, inkl. Oldfruen, selvom det vist var mere end at vælte dem, for Peia apporterede dem simpelthen en efter en.

Så kom øvelsen: Ret buler i gulvtæppet ud. Oldfruen tog ovenstående pletskud, som hun selv kalder ” Hvordan pakker man en kampvogn ind?

Operation tæppelægning (Foto: Susanne Bach)

Det kunne også være en gåde. Hvis en person kan lægge et gulvtæppe på 2 timer, hvor mange personer skal der så til at rette bulerne ud?

Belønningen for dette arbejde var kaffe og hjemmebag, mens snakken gik lystigt og styret om hvad der skal ske i Sydkystens Hundeskole det næste års tid.

Masser af ideer er noteret. Og med den entusiasme der er lagt for dagen skal det hele nok blive realiseret.

Det er ikke til at forestille sig et skønnere team af instruktører og bestyrelsesmedlemmer.

1 kommentar:

conni sagde ...

"Jeg kan ikke forestille mig et skønnere team af instruktører og bestyrelsesmedlemmer"...

......det kan jeg heller ikke :-)

Tak for en fantastisk dag :-)