torsdag den 3. oktober 2013

Opladning til en travl weekend

Toiletter til to- og firbenede
 
Det har været for intensivt et prøveforløb på det sidste, og så står den hårde weekend for døren med to rallyprøver lørdag og to LP-prøver søndag. Og så kom jeg i går til at sige ja til et 3-timers foredrag lørdag eftermiddag.

Forberedelsen til prøverne har været kort og fokuseret træning.

Mandag mødtes jeg med Charlotte og Susanne i Jersie. Laika var lige kommet i løbetid, og det blev lidt mere udfordrende med begge drenge end jeg havde troet. Men hyggeligt var det bestemt 

Lille Bjørn var i fokus, og han var færdig efter 1 time … Jeg ville specielt arbejde med stillingsskift og dirigeret apport. Ikke færdige øvelser, men masser af variationer og uforudsigelighed. Og selvom han var træt arbejdede han ufortrødent videre. Godt.

Max var med for hyggens skyld og lavede en flot fællessit ved siden af Laika og nogle pæne stillingsskift og fremsendinger. Og så lavede vi lidt rallyøvelser, han skal op i rally lørdag og det vil være synd at sige at det er noget vi træner til daglig.

Tirsdag var der ingen træning, men med hjælp fra Michael, Anitas svigersøn, blev der lagt tæpper i hallen på Gjeddesdal Gods, som vi overtog den dag. 17 meter x 25 meter, isoleret hal, gode naboer, toiletfaciliteter og fine parkeringsmuligheder. Det bliver et godt sted at træne de næste 7 måneder.

I går mødtes Charlotte og jeg igen. Først var Lille Bjørn på før Laika kom ud. Specielt den dirigerede apport med variation i udgang, lægning, belønningstidspunkt mv. gik fantastisk og Bjørnen sprudlede af energi. Stillingsskiftet gik fint når Charlotte ikke stod for tæt på, men han kan ikke udføre skiftene når hun kommer for tæt på. Der skal bare trænes meget mere med forstyrrelser. Og så en flot sit ved siden af Laika!

Efter at Laika havde trænet lidt var det Spot og Megan der skulle træne rally. Megan har ikke trænet siden DM sidst i august, og skal op på lørdag. Lidt rusten, men ikke ret meget. Men hold da op hvor hun nød at snuse, og da hun var ude til træning for første gang i så lang tid fik hun også lov til det. Når hun så var på gik det fint.

I aftes startede Johannas indendørs hold i Tune. Jeg kunne kun være med den første af de to timer jeg havde tilmeldt, og det gik strygende. Begge hunde kom igennem alt det planlagte og specielt med Max fik jeg også arbejdet med andet ind imellem.

Max arbejdede rigtigt pænt. Vi havde fokus på dirigeret apport – vi skal videre med forkommando der skal få ham til at se på udlægningen, for så er apporteringen perfekt. Når han ikke ser, bliver det noget rod. Og så havde vi fokus på næseprøven, hvor diskriminationen er fin, men optaget mindre smart og tygningen skal vi bestemt have arbejdet med også. Fremsending og fællessit var dagens to bedste øvelser.

Bortset fra en del snuseri, ok første gang i ny hal, var Lille Bjørn virkelig skøn at arbejde med. Fokusøvelserne for ham var også dirigeret apport og næseprøve, som begge gik rigtigt godt. Med den rette forstærkning er han bare så meget på. Jeg var derudover specielt tilfreds med fællesøvelserne, positioner under gang og fremsending. Og så fik jeg også lige bygget stillingsskiftet op, og sluttede med en dæk-stå på 11 meter.

I morgen er træningsfri og så står den travle weekend for døren.

Ingen kommentarer: