søndag den 6. december 2009

Afslutning i Sydkystens Hundeskole

Det var store afslutningsdag i Sydkystens Hundeskole, hvor jeg havde sidste runde med hvalpehold, konkurrencehold og rallyhold. Så Megan og jeg tog af sted lidt over 8 for at stille baner mv. op til det hele. Hvalpeholdet skulle have en minirally bane, med en række specialdesignede skilte inkl. en fri øvelse. Og rallybegynderholdet skulle prøve kræfter med banen fra DM i rally 29. august. Mens jeg var i gang med opstillingen kom Camillas bil kørende og jeg nåede lige at tænke, at hun var taget lige fra sygehuset med nyfødte Gustav for at træne … Men det var altså bare Rune, der var på vej til sygehuset, og synes han kunne kende os :-)
Hvalpeholdet er jeg virkelig stolt af. De har gjort meget flotte fremskridt, og der er fine lineføringer og nogle meget imponerende indkald!! Heldigvis vil de fleste fortsætte træningen, og måske er der et par stykker der kan lokkes til noget lydighed på et tidspunkt?!
På konkurrenceholdet er det naturligvis detaljer der er i fokus, og på mange forskellige niveauer. Jeg har spurgt flere af deltagerne om de synes jeg går for tæt på, og det synes de heldigvis ikke … Jeg vil bare så gerne have at jeg ikke oplever nogen på holdet, som gentager de fundamentale fejl, som jeg selv har begået. Så der bliver arbejdet med kriterier, bevidsthed om hvornår kriterier kan hæves, bevidsthed om at det at skifte fra træning hjemme til træning i Jersie er et dramatisk skift, som typisk vil kræve sænkning af andre kriterier, sikkerhed i førerarbejdet før man hæver kriterier osv.
Rallyholdet var i dagens anledning suppleret med Pernille & Spookie fra konkurrenceholdet, Kirsten & Lille Bjørn og mig selv & Megan. Trine Dyrgaards bane fra DM er en lidt tricky bane, og der var flere blev der lidt rundtossede af den. Forløbet var at jeg introducerede banen, holdet gennemførte banen, derefter Spookie og Lille Bjørn. Efter en kommentering af gennemgangene fik holdet yderligere en tur gennem banen. Jeg dømte alle banegennemgange, og det bedste resultat talte for holdets deltagere. Eneste afvigelse fra de normale rallyregler var at godbidder var tilladt, men kostede 1 point pr. styk. Jeg er meget stolt af holdet, som har gjort forrygende fremskridt, og helt åbenlyst træner hjemme også :-)))) Bortset fra en vil alle kunne gå op og bestå en rallybegynderprøve i dag, og det er ikke dårligt klaret på fem træningsrunder, når ingen har trænet lydighed inden.
Både for at tjekke banen, og til allersidst, prøvede Megan og jeg banen, og det gik rigtigt godt. I første omgang mistede vi to øvelser, det var rene førerfejl, og Megan havde superkontakt 95 % af tiden. I anden omgang var det lidt sværere med kontakten, men alligevel mere end godkendt. Jeg får helt lyst til at gå til rally med hende igen!
Og Kirsten og Lille Bjørn? De gik fantastisk!! Lille Bjørn var totalt på, og det der kostede var at føreren ikke læste skiltene rigtigt. Så nu har jeg stort set overtalt Kirsten til at gå op til en rallyprøve med Lille Bjørn!

Ingen kommentarer: