fredag den 9. april 2010

Motivation

Endnu en travl arbejdsuge, men nu er det heldigvis dejligt nemt at komme ud at træne udendørs også om aftenen.
I onsdags skulle jeg – som forberedelse til timen med Camilla fredag – tænde Megan på et nyt target, så jeg fandt et Tupperware-låg og noget Pedigree vådfoder, som jeg sjældent bruger, men Megan er MEGET glad for det.
Megan startede med at lunte ud til target, klik/godbid. Så luntede hun en anelse hurtigere, klik/godbid. Tredje gang var det ikke ok med lunten, så jeg holdt hende i halsbåndet og animerede hende, og der kom bedre tempo ud. Og fjerde gang var ok. Og jeg stoppede.
Så prøvede jeg med Lille Bjørn: Han løb ud til target. Fik belønning (også Pedigree vådfoder), og så lavede vi tre gentagelser, hvor han SPURTEDE ud.
Ja, han er virkelig klikkerklog!
Torsdag var der så to nye hold, der gik i gang i Sydkystens Hundeskole, dels et rallyhold, dels et LP-hold. Jeg varmede Megan lidt op, og gik så rally begynderbanen, men jeg fik samme mønster som tidligere: den første tredjedel er noget rod, de sidste to tredjedele supergode. Jeg må simpelthen træne den start separat, ligesom starten på flere andre øvelser.
Til allersidst blev fem næseprøver med fremmed fært brugt i en næseprøve, som gik superflot – cigarføring, som jeg accepterer, og ellers bare rigtigt godt.
I dag havde jeg så min halve enetime med Camilla. Jeg havde stillet en rallybane op, og samme mønster som før nævnt gentog sig …
Så gik vi i gang med de to øvelser, jeg ville have noget inspiration til: fri ved fod og dirigeret apportering. Og det er ikke nemt, for vi starter helt fra scratch – og der er nogle helt fundamentale ting, som jeg ikke kan med Megan …Hmmm, jeg skal tørtræne at få Megan ind i en helt almindelig plads med skulder-knæ-kontakt, for det kan jeg ikke lige finde ud af. Og skal grundtræne dirigering med target, helt fra grunden.
Jeg kan godt forstå hvis Megan igen igen blev lidt (!) forvirret, for det er da ikke småting hun har måtte prøve på nye måder.
Og den måske mest tankevækkende iagttagelse. Flere gange, da Megan havde fået fri, og Camilla og jeg talte sammen, valgte Megan at ganske i et stykke træ – ikke at tilbyde adfærd, som kunne resultere i hvad jeg mener, er hendes favoritbelønning. Uhyggeligt tankevækkende.
Tusind tak Camilla for en masse skarpe iagttagelser :-)

Ingen kommentarer: